Stories

Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ: Όταν ο «μίστερ φάουλ»… εκτελούσε και τους δύο

Ρέκορντμαν στις εκτελέσεις φάουλ, ο Κώστας Φρατζέσκος κατάφερε να σκοράρει εναντίον τόσο του Παναθηναϊκού όσο και του ΠΑΟΚ, στα μεταξύ τους ντέρμπι!

Όταν κάποιος σκέφτεται τις εκτελέσεις φάουλ στην Ελλάδα, αναμφίβολα η πρώτη λέξη που του έρχεται στο μυαλό είναι μια. Ένα επώνυμο, για την ακρίβεια... Φρατζέσκος!

Και πως θα μπορούσε να γίνει αλλιώς, βλέπετε, όταν μιλάμε όχι μόνο για τον -αναμφίβολα- κορυφαίο εκτελεστή στημένων φάσεων αλλά και… ρέκορντμαν επίτευξης τερμάτων με αυτό τον τρόπο;

Ο Κώστας Φρατζέσκος σούταρε πάντα με το αριστερό πόδι που ήταν και το… καλό του, στέλνοντας την μπάλα συνήθως στο βάθος της εστίας που είχε απέναντί του! Γεγονός, άλλωστε, που του απέφερε και το προσωνύμιο «μίστερ φάουλ».

Κι αν σε κάποιους νεότερους, όλα αυτά φαίνονται υπερβολικά, αρκεί μόνο να πούμε ότι, συνολικά, ο νυν προπονητής του Απόλλωνα Λάρισας μετράει 343 εμφανίσεις με 116 γκολ στην Α' Εθνική.

Τα 43 εξ αυτών έχουν προέλθει από απευθείας εκτελέσεις φάουλ, επίδοση δε η οποία μέχρι και στις ημέρες μας δεν έχει καταρριφθεί αλλά ούτε και… προβλέπεται.



Παράλληλα, ο Φρατζέσκος έχει το ρεκόρ των περισσότερων τερμάτων από φάουλ σε μία αγωνιστική περίοδο, όταν τη σεζόν 1996-97 σημείωσε συνολικά 14 γκολ!

Ακόμα εντυπωσιακότερο και το γεγονός ότι είναι ο μοναδικός ποδοσφαιριστής στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου που κατάφερε να πετύχει χατ-τρικ από εκτελέσεις φάουλ. Όπως έκανε, δηλαδή, στον αγώνα ΠΑΟΚ-Καστοριά για την 34η αγωνιστική του τότε πρωταθλήματος...

Μετά από αυτή την… απαραίτητη εισαγωγή και με αφορμή το γεγονός ότι ο 52χρονος έχει φορέσει την φανέλα τόσο του Παναθηναϊκού όσο και του ΠΑΟΚ, που παίζουν σήμερα στην Λεωφόρο, το sport-fm.gr κάνει… βουτιά στο παρελθόν.

Σας θυμίζει τις τέσσερις φορές όπου ο Φρατζέσκος σκόραρε με απευθείας χτύπημα ως παίκτης του «τριφυλλιού» έναντι του «δικέφαλου του Βορρά» και… τούμπαλιν και σας κάνει δώρο τα γκολ που πέτυχε με… κάθε τρόπο!



Άνοιξε τον δρόμο για την πεντάρα!

Το πρώτο «χτύπημα» του Φρατζέσκου καταγράφηκε για λογαριασμό του Παναθηναϊκού, την σεζόν 1992-93, στο Ολυμπιακό Στάδιο, στο νικηφόρο όσο και… χορταστικό 5-0 επί του ΠΑΟΚ, για την 24η αγωνιστική του πρωταθλήματος, στις 7 Μαρτίου του 1993.

Όταν ήταν εκείνος που με την απευθείας εκτέλεση φάουλ του στο 15’, άνοιξε τον δρόμο ουσιαστικά για τον θρίαμβο που θα ακολουθούσε για την ομάδα του. Αναγκάζοντας τον ανήμπορο να αντιδράσει Πουρλιοτόπουλο να μαζέψει την μπάλα από το βάθος της εστίας του.



* Ο Φρατζέσκος σκόραρε άλλη μια φορά με την φανέλα του ΠΑΟ απέναντι στην μετέπειτα ομάδα του, σε μία ακόμα εντυπωσιακή νίκη με 5-1, έναν χρόνο νωρίτερα, στις 31 Μαΐου του 1992 αλλά όχι με φάουλ αυτή την φορά.

Δείτε όλα τα γκολ του με την φανέλα του Παναθηναϊκού:


Νίκη με… buzzer beater


Καθοριστική ήταν η συμβολή του Φρατζέσκου στην επικράτηση της περιόδου 1996-97 από πλευράς Θεσσαλονικέων επί των «πράσινων» με 1-0, στο γήπεδο της Τούμπας για την 27η αγωνιστική, στις 26 Μαρτίου του 1997.

Μετά από ένα πολύ καλό παιχνίδι και τις δύο ομάδες να χάνουν αμφότερες σημαντικές ευκαιρίες να σκοράρουν, ήρθε η… λύτρωση με την εκτέλεση φάουλ στο 87ο λεπτό να καταλήγει στα δίχτυα του Βάντσικ, για την διαμόρφωση του τελικού αποτελέσματος!



«Κλείδωσε» το «τρίποντο»


Δύο χρόνια μετά, την σεζόν 1998-99, αλλά ξανά στην Τούμπα, αυτή την φορά για την 4η αγωνιστική του πρωταθλήματος, στις 20 Σεπτεμβρίου του 1998 το σκηνικό… επαναλαμβάνεται.

Ο ΠΑΟΚ κερδίζει με 2-0 τον Παναθηναϊκό, με τον Κατσαμπή να έχει… προλάβει, ωστόσο, να δώσει το προβάδισμα στην ομάδα του από το 18’ κιόλας, με δυνατό σουτ. Για να έρθει ο… πρωταγωνιστής μας στο 79ο λεπτό και να πετύχει με τον… γνωστό του τρόπο το 2-0!



Επανάληψη μήτηρ μαθήσεως…

Μάλιστα, ο Φρατζέσκος φρόντισε να «χτυπήσει» και στην δεύτερη αναμέτρηση των δύο ομάδων μέσα στην ίδια χρονιά, εν προκειμένω στο ματς του δεύτερου γύρου ή της 21ης αγωνιστικής αν προτιμάτε, στο ΟΑΚΑ, στις 28 Φεβρουαρίου του 1999.

Εκεί όπου έμελλε να καθορίσει το τελικό αποτέλεσμα και την επικράτηση των φιλοξενούμενων με 1-0, «πληγώνοντας» την πρώην ομάδα του και πάλι, με μια ακόμα αριστοτεχνική εκτέλεση φάουλ στο 38ο λεπτό του αγώνα…



Δείτε όλα τα γκολ του με την φανέλα του ΠΑΟΚ:

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x