Stories

Αυτός είναι ο Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς που πήρε ο Παναθηναϊκός

Ο Παναθηναϊκός κάνει το «μπαμ» παίρνοντας τον Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς ως δανεικό από την Χόφενχαϊμ και το sport-fm.gr σας προσφέρει στο… πιάτο όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για αυτόν.

Μια… ανάσα από την απόκτηση του Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς ως δανεικού από την Χόφενχαϊμ βρίσκεται ο Παναθηναϊκός, όπως αποκάλυψε στον bwinΣΠΟΡ FM 94,6 ο Τάσος Νικολογιάννης!

Κίνηση η οποία, εφόσον ολοκληρωθεί, θα ανεβάσει επίπεδο το «τριφύλλι», προσφέροντας λύσεις στον Ιβάν Γιοβάνοβιτς στον νευραλγικό χώρο της μεσαίας γραμμής κι όχι μόνο…

Άλλωστε, μιλάμε για ποδοσφαιριστή με «παραστάσεις» από το κορυφαίο επίπεδο, όπως είναι αυτό της Bundesliga. Με… δίψα να αγωνιστεί, αφού φέτος δεν είχε πολύ χρόνο συμμετοχής στην γερμανική ομάδα.

Αλλά, το σημαντικότερο, εγνωσμένης αξίας, «έτοιμος», ο οποίος στο διάστημα της εξάμηνης παρουσίας του στον Παναθηναϊκό δεν θα χρειαστεί πολύ χρόνο για να προσαρμοστεί.

Μέχρι να τον δούμε σε… δράση με τους «πράσινους», ωστόσο, ας δούμε κάποια από χαρακτηριστικά στοιχεία της καριέρας του, εντός αλλά και εκτός γηπέδων…

Ένα… ντελικάτο πολυεργαλείο στον άξονα


Ο Γκατσίνοβιτς είναι ένας ποδοσφαιριστής κυρίως με επιθετικές αρετές. Διαθέτει οξυδέρκεια στο παιχνίδι του, έχει πολύ καλό δεξί πόδι και «τίμιο» αριστερό, ενώ παράλληλα είναι γρήγορος και δυνατός, τηρουμένων των αναλογιών υπό την έννοια πως δεν είναι και… πρώτο μπόι με ύψος 1,75 μέτρα.

Από την άλλη, δεν αμελεί τα αμυντικά του καθήκοντα, έχοντας ως ατού του το πρεσάρισμα όταν η μπάλα δεν είναι στην κατοχή της εκάστοτε ομάδας του. Αλλά και τα τρεξίματα για να καλύψει χώρους όταν χρειαστεί.

Τον βάζει όπου θέλει ο Γιοβάνοβιτς!


Σε μια άλλη εποχή, παλιότερη, ο Σέρβος θα λέγαμε ότι είναι κανονικά δεκάρι. Σήμερα, όμως, με το σύγχρονο ποδόσφαιρο να απαιτεί κι άλλα πράγματα από τους παίκτες και δη τους κεντρικούς, μπορεί να καλύψει με ευκολία και μια θέση στα χαφ.

Ενίοτε δε, κυρίως στην Άιντραχτ Φρανκφούρτης, έχει αγωνιστεί σαν αριστερός εσωτερικός μέσος, ενώ στην Χόφενχαϊμ υπήρξαν φορές που έπαιξε ακόμα και σαν «έξω αριστερά»!

Σε ό,τι αφορά στον Παναθηναϊκό τώρα, ο Γιοβάνοβιτς μπορεί να καλύψει αρκετές θέσεις επίσης, πάντα με στόχευση στον άξονα. Βάζοντάς τον είτε στο 4-3-3, εκεί που παίζουν για παράδειγμα ο Ζοζέ Μαουρίσιο με τον Λούκας Βιγιαφάνιες, είτε στο 4-2-3-1, πίσω από τον Καρλίτος.

Ενώ, με την παρουσία μόνο τριών «ενεργών» εξτρέμ, των Αϊτόρ Κανταλαπιέδρα, Ματέους Βιτάλ και Σεμπάστιαν Παλάσιος, στην ανάγκη μπορεί να προσφέρει ακόμα και εκεί.



Όταν κράτησε την Άιντραχτ στην κατηγορία…


Στην Φρανκφούρτη, ο Γκατσίνοβιτς έμεινε μια πενταετία καταγράφοντας 116 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις και πετυχαίνοντας τέσσερα γκολ στην Bundesliga, τρία στο Κύπελλο Γερμανίας κι άλλα τόσα στο Europa League.

Ωστόσο, αναμφίβολα αν οι οπαδοί των «αετών» ξεχώριζαν κάποιο εξ αυτών θα ήταν εκείνο με το οποίο μπήκαν οι βάσεις για την παραμονή της Άιντραχτ στην «μεγάλη» κατηγορία και την ισοπαλία 1-1 στα μπαράζ με την Νυρεμβέργη, στις 19 Μαΐου του 2016.

Όταν ισοφάρισε για λογαριασμό της ομάδας του, μετά από ασίστ του Τίμοθι Τσάντλερ, στο 65ο λεπτό του πρώτου μεταξύ τους αγώνα!

Για την ιστορία, ο ίδιος ήταν εκείνος που «σέρβιρε» και το νικητήριο τέρμα της Φρανκφούρτης, στην ρεβάνς και το 1-0 που πέτυχε ο Χάρις Σεφέροβιτς, στο 66’…

…και σκότωσε την Μπάγερν


Βέβαια, εξίσου σημαντικό ήταν και ένα γκολ το οποίο ο 26χρονος άσος σημείωσε στο DFB Pokal και δη σε τελικό της δεύτερης τη τάξει ποδοσφαιρικής διοργάνωσης στην Γερμανία.

Κάθε τέρμα σε τελικό είναι σημαντικό, πόσο μάλλον όταν αυτό έρχεται και απέναντι όχι σε… όποιον και όποιον αλλά στην Μπάγερν Μονάχου.

Όπως συνέβη στις 19 Μαΐου του 2018, στο Ολυμπιακό στάδιο του Βερολίνου, με την Άιντραχτ να… σοκάρει τους Βαυαρούς, κερδίζοντας τους με το εντυπωσιακό 3-1.

Σκορ, το οποίο διαμορφώθηκε στο έκτο λεπτό των καθυστερήσεων, με το επικείμενο μεταγραφικό απόκτημα του να στέλνει την μπάλα στα ανυπεράσπιστα δίχτυα, σφραγίζοντας οριστικά την κατάκτηση του τροπαίου!



Η «τράμπα» με τον Τσούμπερ

Στις 4 Αυγούστου του 2020, η Χόφενχαϊμ προχώρησε στην απόκτηση του «Γκάτσι» -όπως είναι το προσωνύμιό του- μέσω μιας ανταλλαγής που ούτε και ο ίδιος θα περίμενε ότι θα τον συνέδεε πολλά χρόνια μετά με την χώρα μας…

Βλέπετε, για να πάρει τον δρόμο για το Σίνζχαϊμ, πήρε τον… αντίθετο ο Στίβεν Τσούμπερ. Με τον πρώτο να υπογράφει τότε συμβόλαιο μέχρι το 2024 και τον νυν άσο της ΑΕΚ να συμφωνεί με την Άιντραχτ για σύμβαση τριετούς διάρκειας.

Τελικά, τα χαρτιά πήγαν περίπατο και οι δύο τους θα συναντηθούν ξανά, μόλις δύο χρόνια μετά, αυτή την φορά στα ελληνικά γήπεδα σε επίπεδο Super League 1!

Παναθηναϊκός: Ποιος είναι ο Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς

Κόλλησε το «μικρόβιο» από τον πατέρα του


Κλείνοντας την… παρουσίαση του Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς και σε ό,τι έχει να κάνει με την εκτός γηπέδου ζωή του, γεννήθηκε στις 8 Φεβρουαρίου του 1995 στο Νόβισαντ.

Ο πατέρας του, Βλάντιμιρ, ήταν επίσης ποδοσφαιριστής στην Μπετσέι και πλέον είναι προπονητής της Σπαρτάκ Σουμποτίτσα, όχι μεγάλης εμβέλειας αλλά αρκετής για να του κολλήσει το «μικρόβιο». Η δε μητέρα του, Ζαγκόρκα, έχει ρίζες από την Βοσνία Ερζεγοβίνη, ενώ δεν έχει άλλα αδέρφια.

Διατηρούσε δεσμό για αρκετά χρόνια με την Βεντράνα Μποντάν, με την οποία παντρεύτηκε εν τέλει στις 30 Μαΐου του 2021, ενώ έχουν μαζί και ένα μικρό αγοράκι. Μάλιστα, η σύζυγος είναι έγκυος!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x