Stories

ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός: Απίθανες γκολάρες που έμειναν στην ιστορία!

ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός κοντράρονται για 182η φορά στην τεράστια ιστορία τους και το sport-fm.gr θυμάται μερικά από τα πιο όμορφα γκολ που έγραψαν ιστορία και έμειναν στο μυαλό των φιλάθλων!

Στο πλαίσιο της 20ης αγωνιστικής της Super League 1, ο δεύτερος της βαθμολογίας ΠΑΟΚ υποδέχεται τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό (30/1, 19:30), σε ένα ματς που μπορεί να κρίνει πολλά. Αυτή θα είναι η 182η επίσημη «μάχη» των δύο ομάδων σε όλες τις διοργανώσεις όπου το ρεκόρ είναι 91-31-59 υπέρ των Πειραιωτών, ενώ συγκεκριμένα μιλάμε για το 75ο ματς στη Θεσσαλονίκη για το πρωτάθλημα, με τους «ασπρόμαυρους» να έχουν το πάνω χέρι με 37-16-23.

Με αφορμή λοιπόν το σπουδαίο ελληνικό ντέρμπι, στο οποίο συγκρούονται δύο πόλεις, δύο διαφορετικοί κόσμοι, δύο διαφορετικές κουλτούρες της καθημερινότητας, το sport-fm.gr κάνει μια αναδρομή στο παρελθόν και καταγράφει σπουδαίες γκολάρες που έμειναν αξέχαστες για την ομορφιά τους, σε Τούμπα, Φάληρο αλλά και ΟΑΚΑ!


Οι απίθανες σουτάρες Περέιρα και Φουστέρ στο «διπλό» του ΠΑΟΚ στο «Καραϊσκάκης»

Σε ένα από τα πιο εμφατικά «διπλά» των Θεσσαλονικιών στο Φάληρο στις 3/12/14, Νταβίντ Φουστέρ και Φακούντο Περέιρα άφησαν το δικό τους στίγμα. Συγκεκριμένα, στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου ο Ισπανός έπιασε ένα απίστευτο σουτ μετά από κόρνερ και ισοφάρισε σε 1-1, για να έρθει ο τρομερός Αργεντίνος στο 49' και με ένα απίθανο βολέ πάνω στην κίνηση να δώσει τη νίκη στην ομάδα του.




Η απίστευτη λόμπα του Ζιοβάνι στο ΟΑΚΑ

Το πέρασμα του Ζιοβάνι από την Ελλάδα θα μείνει ανεξίτηλο. Ένας παίκτης που μπαίνει άνετα στη λίστα των «ιερών τεράτων» με παίκτες που αγάπησαν ακόμα και οι αντίπαλοι. Ένα από τα αξέχαστα κόλπα του «μάγου» ήταν και η λόμπα στο ΟΑΚΑ απέναντι στον ΠΑΟΚ το 1999, με το ματς να λήγει 4-1 υπέρ των «ερυθρόλευκων και τον Αναστασιάδη να δίνει συγχαρητήρια στον Βραζιλιάνο!




Το πιο… ομαδικό γκολ όλων των εποχών

Πιθανότατα το πιο χαρακτηριστικό τέρμα από πλευράς Ολυμπιακού. Πρωταγωνιστές οι Καστίγιο, Ριβάλντο και Ζιοβάνι, οι οποίοι άλλαξαν την μπάλα μέσα στην αντίπαλη περιοχή με απίθανη ταχύτητα, με τον τηλεοπτικό να παλεύει να την... δει. Για την ιστορία και μόνο, οι Πειραιώτες πήραν τη νίκη με 5-1 μπροστά στο κοινό του στις 30 Οκτωβρίου του 2004.




Η γκολάρα του Σάμαρη στην Τούμπα και η αφιέρωση στον Όλαϊτάν

Μπορεί οι Τζαβέλλας και Αθανασιάδης τελικά να γύρισαν το ματς και να έδωσαν την νίκη στον ΠΑΟΚ το 2014, όμως στο 33' ο Ολυμπιακός είχε προλάβει να χαρεί και με το παραπάνω. Ο Ανδρέας Σάμαρης με ένα απίστευτο σουτ εκτός περιοχής, κάρφωσε τη μπάλα στο αντίπαλο παραθυράκι και αφιέρωσε τον γκολ στον Ολαϊτάν, λίγες μέρες μετά την περιπέτειά του στο ματς με τον Παναθηναϊκό.




Το απευθείας ποίημα του Φραντζέσκου στη Θεσσαλονίκη

Στις 18 Οκτωβρίου του 1997 ο Κώστας Φραντζέσκος, απέδειξε για ακόμα μια φορά στην καριέρα του ότι ήταν άπιαστος στις εκτελέσεις φάουλ. Με τον Οφορίκουε να έχει δώσει προβάδισμα στον Ολυμπιακό, ο Έλληνας ποδοσφαιριστής στήνει τη μπάλα έξω από την περιοχή και την αναπαύει στα αντίπαλα καρέ, γκολ από το οποίο ξεκίνησε η ανατροπή για τον ΠΑΟΚ και το τελικό 2-1.




Τα δύο μοναδικής ομορφιάς γκολ του Βιεϊρίνια

Μπορεί να μην το κάνει συχνά απέναντι στον Ολυμπιακό, όμως και τις δύο φορές που το έκανε, ο Αντελίνιο Βιεϊρίνια φρόντισε να το θυμόμαστε για πολλά χρόνια. Το πρώτο ήταν τη σεζόν 2009-10 με μια ασύλληπτη γυριστή κεφαλιά, ενώ το δεύτερο πιο πρόσφατα, το 2018-2019, που με ένα άπιαστο σουτ εκτός περιοχής σκόραρε απέναντι στον Σα και ουσιαστικά έδωσε το πρωτάθλημα στον ΠΑΟΚ!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x