Stories

Πάουλο Ντιμπάλα: Αναγκασμένος να πρωταγωνιστεί!

Ο Πάουλο Ντιμπάλα είναι έτοιμος να γίνει ο νέος αυτοκράτορας της Ρώμης, αλλά η ζωή του δεν ήταν στρωμένη με ροδοπέταλα.

Γεννημένος στην Κόρδοβα της Αργεντινής, ο Πάουλο Ντιμπάλα ήξερε από μικρός ότι θα γίνει ποδοσφαιριστής. Το είχε η… μοίρα του, το ήθελε ο πατέρας του, τον οποίο έχασε νωρίς και εκείνος δεν του χάλασε το χατίρι.

«Ένας από τους γιούς μου θα γεννηθεί μια ημέρα με έναν σκοπό. Να παίξει ποδόσφαιρο», ήταν τα λόγια του πατέρα του Αργεντινού, κάτι που τελικά έγινε πραγματικότητα. Ωστόσο, ο Ντιμπάλα δεν κατάφερε να δείξει στον πατέρα του εξ ολοκλήρου τα κατορθώματα του στο γήπεδο, γιατί το 2008 σε ηλικία 15 ετών τον έχασε από καρκίνο.

«Ο πατέρας μου πέθανε από καρκίνο στο πάγκρεας όταν ήμουν 15 ετών. Ήταν ένας τεράστιος πόνος. Τους προηγούμενους μήνες, κατά τη διάρκεια της ασθένειας, δεν μπορούσε πλέον να με συνοδεύει στην προπόνηση. Ένιωσα μόνος, ο σύλλογος κατάλαβε την κατάσταση και με άφησε να επιστρέψω σπίτι για λίγο. Έξι μήνες ήταν πολύ λίγοι και μπήκα στον πειρασμό να τα αφήσω όλα.

Πάουλο Ντιμπάλα: Αναγκασμένος να πρωταγωνιστεί!

Αφότου έμεινα ορφανός, πήγα να κοιμηθώ σε μία πανσιόν του κλαμπ, ήμουν χάλια, κλεινόμουν στο μπάνιο και έκλαιγα κάθε μέρα. Δεν τα παρατήρησα επειδή ο πατέρας μου είχε ένα όνειρο: Οτι ένας από τους γιους του θα γινόταν ποδοσφαιριστής.

Γι’ αυτό έπρεπε να το κάνω: Για να τιμήσω τη μνήμη του μπαμπά και να εκπληρώσω την ευχή του. Σήμερα θα ήταν περήφανος για μένα. Ίσως κάποια μέρα να τον βρω ξανά ή ίσως όχι, αλλά πάντα σκέφτομαι τον μπαμπά, ακόμα και σήμερα όταν μιλάω για αυτόν με τη μαμά, κλαίω γιατί μου λείπει πολύ. Σε αυτόν αφιερώνω όλα τα γκολ μου».


Μέχρι να ασχοληθεί σε επαγγελματικό επίπεδο με το ποδόσφαιρο, ο Ντιμπάλα έπαιζε σε ομάδες του σχολείου του. Το 2010 αγωνίστηκε με την Ινστιτούτο, ομάδα της Αργεντινής. Αγωνίστηκε στη θέση του επιθετικού και την πρώτη του χρονιά εκεί σημείωσε 17 γκολ.

Πάουλο Ντιμπάλα: Αναγκασμένος να πρωταγωνιστεί!

Ο μικρός Πάουλο εντυπωσίασε με τις ικανότητές του και αμέσως μπήκε στο στόχαστρο προπονητών και ομάδων. Το 2012 αγωνίστηκε με τα χρώματα της Παλέρμο. Ο Αργεντινός γρήγορα θεωρήθηκε ο «νέος Μέσι», καθώς είχαν και οι δυο τον ίδιο τόπο καταγωγής. Έμεινε στον ιταλικό σύλλογο τρία χρόνια και το 2015 υπέγραψε στη Γιουβέντους. Ένα μεγάλο και σημαντικό κεφάλαιο στην καριέρα του, το οποίο τον καθιέρωσε και τον ανέδειξε στον θαυμαστό χώρο του ποδοσφαίρου.

Πάουλο Ντιμπάλα: Αναγκασμένος να πρωταγωνιστεί!

«Όταν έχουμε μια μπάλα στα πόδια μας, εμείς οι ποδοσφαιριστές είμαστε πολύ χαρούμενοι. Αυτό που συμβαίνει πίσω, στο παρασκήνιο, συχνά δεν είναι ακριβώς όμορφο. Τι γίνεται ένας ποδοσφαιριστής όταν φτάσει στο επίπεδό μου; Τις περισσότερες φορές ένας μοναχικός άνθρωπος. Ο Θεός μας δίνει ένα χάρισμα, αλλά μετά πρέπει να δουλέψουμε πάνω σε αυτό το χάρισμα.

Τα αρνητικά πράγματα που σου συμβαίνουν, σου μένουν. Και αφήνουν ένα σημάδι. Γι ‘αυτό είμαι καχύποπτος και γι’ αυτό δυσκολεύομαι να πιστέψω και να έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στους ανθρώπους. Ακόμα και με τα κορίτσια. Πάντα πιστεύω ότι τουλάχιστον το 90% από αυτές δεν με πλησιάζουν για την αγάπη ή για το όμορφο πρόσωπό μου, αλλά για κάτι άλλο.

Ίσως για να επωφεληθούν από τη φήμη και να την αποκτήσουν κι αυτές με τη σειρά τους. Ξέρω ότι είναι λυπηρό να το πω, αλλά είναι η αλήθεια. Ο δικός μου είναι ένας κόσμος στον οποίο πρέπει να είσαι προσεκτικός σε πολλούς τομείς, γι’ αυτό αν δεν είσαι προσεκτικός μπορεί που υποφέρεις πολύ περισσότερο από ό, τι απολαμβάνεις. Γι ‘αυτό λέω στα παιδιά, απολαύστε το παιχνίδι όσο παραμένει τέτοιο. Μετά αλλάζει. Αναπόφευκτα αλλάζει».


Ο χαρακτηριστικός πανηγυρισμός τού... διαμαντιού



«Ο πανηγυρισμός μου, είναι η μάσκα του μονομάχου! Όταν υποφέρουμε, μερικές φορές πρέπει να φορέσουμε τη μάσκα του πολεμιστή, χωρίς να χάσουμε το χαμόγελο και την ευγένειά μας».



Ο Joya, όπως είναι το παρατσούκλι του και σημαίνει διαμάντι, αποχώρησε πριν λίγο καιρό από τη Γιουβέντους μετά από επτά χρόνια, καθώς η Γηραιά Κυρία δεν τον υπολόγιζε στα πλάνα της για τη νέα σεζόν. Ο Ντιμπάλα σε ένα κατάμεστο γήπεδο έκλαιγε, με τους οπαδούς της ιταλικής ομάδας να τον αποθεώνουν.



Και τώρα; Ποιος θα είναι ο επόμενος σταθμός του Ντιμπάλα; Η Ίντερ! Ή μήπως όχι;



Όλα τα δημοσιεύματα έγραφαν πως ο Ντιμπάλα θα υπογράψει στην Ίντερ. Όλοι περίμεναν τις ανακοινώσεις από στιγμή και στιγμή και ξαφνικά έσκασε το… μπαμ με την Ρόμα.

Ο Ζοσέ Μουρίνιο τον ήθελε από την πρώτη στιγμή που έμεινε ελεύθερος, ο Ντιμπάλα το σκεφτόταν και περίμενε μπας και αλλάξει κάτι με τους «νερατζούρι».

Τελικά, η Ρόμα ανακοίνωσε την απόκτηση του Ντιμπάλα και η παρουσίασή του έγινε με τρόπο… αυτοκρατορικό!



Ο Ντιμπάλα καθόταν και κοιτούσε δακρυσμένος τους χιλιάδες οπαδούς των «τζαλορόσι» που πήγαν να τον υποδεχτούν. Ο κόσμος τον έχει αγαπήσει από τώρα, ενώ έχει παίξει μόλις σε ένα φιλικό με τη φανέλα του ιταλικού συλλόγου και είναι στο χέρι πλέον του Πάουλο να τους ανταποδώσει αυτή την αγάπη, με τίτλους και επιτυχίες! Στο χέρι του είναι να πρωταγωνιστήσει ξανά, κατακτώντας και τη... Ρώμη!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x