Stories

Πρωταγωνιστής στα «clasico» και στα τρεμπλ: Πέντε σπουδαίες στιγμές του Πικέ στην Μπαρτσελόνα!

Ο Ζεράρ Πικέ αποχωρεί από την Μπαρτσελόνα, έχοντας προσφέρει πολλές και σπουδαίες στιγμές με τη φανέλα των «μπλαουγκράνα» σε αυτά τα 14 χρόνια του στην ομάδα.

Πικέ: Πέντε σπουδαίες στιγμές στην Μπαρτσελόνα

Σαν βόμβα έσκασε η είδηση ότι ο Ζεράρ Πικέ αποφάσισε να αποχωρήσει από την Μπαρτσελόνα ύστερα από 14 ολόκληρα χρόνια. Μάλιστα η αγάπη που έχει στους «μπλαουγκράνα» φάνηκε και από το γεγονός ότι ο Ισπανός δεν θέλει να ξαναπαίξει σε κάποια άλλη ομάδα και έτσι θα κρεμάσει τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια.

«Κούλερς, ειμαι ο Ζεράρ. Τις τελευταίες εβδομάδες πολλοί μιλάνε για μένα. Μέχρι τώρα δεν είπα τίποτα, αλλά τώρα θέλω να είμαι εγώ αυτός που θα μιλήσει για μένα. Ήμουν πάντα οπαδός της Μπαρτσελόνα, όπως πολλοί από εσάς. Μεγάλωσα σε οικογένεια που αγαπούσε το ποδόσφαιρο.
Από πολύ μικρή ηλικία, δεν ήθελα να γίνω ποδοσφαιριστής: ήθελα να γίνω παίκτης της Μπαρτσελόνα. Τελευταία σκέφτομαι πολύ αυτό το παιδί. Για το τι θα σκεφτόταν ο μικρός Ζεράρ αν του έλεγαν ότι όλα του τα όνειρα θα γίνονταν πραγματικότητα. Ότι θα έπαιζε στην πρώτη ομάδα της Μπαρτσελόνα, ότι θα κέρδιζε κάθε τρόπαιο, ότι θα γινόταν πρωταθλητής Ευρώπης και κόσμου»
, ανέφερε αρχικά και ολοκλήρωσε:

«Θέλω να σας πω ότι αποφάσισα πως αυτό το ταξίδι έλαβε στο τέλος του. Έλεγα πάντα ότι δεν θα υπάρχει άλλη ομάδα μετά την Μπαρτσελόνα. Και έτσι ακριβώς θα είναι. Το ματς του Σαββάτου θα είναι το τελευταίο μου στο Καμπ Νόου. Θα γίνει ένας συνηθισμένος οπαδός. Θα υποστηρίζω την ομάδα. Θα περάσω την αγάπη μου για την Μπαρτσελόνα στα παιδιά μου. Όπως έκανε η οικογένειά μου σε εμένα. Και με ξέρετε. Αργά ή γρήγορα θα επιστρέψω».



Το sportfm.gr αποφάσισε να κάνει μια αναδρομή σε κάποιες στιγμές που ξεχώρισαν στην καριέρα του Ζεράρ Πικέ όλα αυτά τα χρόνια.

To ντεμπούτο του


Η πρώτη του εμφάνιση με τα «μπλαουγκράνα» ήρθε στο Champions League, παίζοντας στις 13 Αυγούστου του 2008 στο 4-0 απέναντι στην Βίσλα Κρακοβίας. Ο Πεπ Γκουαρδιόλα του έδωσε το… βάπτισμα του πυρός, ρίχνοντάς τον στο ματς στο 75ο λεπτό στη θέση του Ντάνι Άλβες και το κοντέρ ξεκίνησε να μετρά.

Ακριβώς έναν μήνα αργότερα, ο Πικέ έκανε ντεμπούτο και στο πρωτάθλημα με τους Καταλανούς. Αντίπαλος η Σαντατέρ, με τον Γκουαρδιόλα να τον βάζει βασικό στο πλάι του σπουδαίου Πουγιόλ. Παρόλα αυτά, η εμφάνισή του δεν συνδυάστηκε με νικηφόρο αποτέλεσμα αφού το τελικό σκορ ήταν το 1-1.

Πικέ: Πέντε σπουδαίες στιγμές στην Μπαρτσελόνα

Έβαλε την υπογραφή του στην εξάρα μέσα στο «Μπερναμπέου»


Η Ρεάλ Μαδρίτης έτρεχε ένα… τρελό σερί 17 νικών στα 18 πιο πρόσφατα παιχνίδια της και ετοιμαζόταν να «λιώσει» την Μπαρτσελόνα στο καθιερωμένο «clasico». Παρόλα αυτά, η ομάδα του Γκουαρδιόλα τον Μάιο του 2009 έδωσε μια απίστευτη παράσταση μέσα στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου», διαλύοντας τη μισητή αντίπαλο με 6-2.

O Ζεράρ Πικέ έβαλε το κερασάκι στην τούρτα και την υπογραφή του σε αυτή τη μαγική εμφάνιση που μνημονεύεται μέχρι σήμερα, πετυχαίνοντας το έκτο τέρμα των «μπλαουγκράνα». Μάλιστα, ήταν και το παρθενικό του τέρμα σε «clasico», ενώ σε άλλα 41 ματς σε όλες τις διοργανώσεις απέναντι στη Ρεάλ, έβαλε άλλο ένα!

Πικέ: Πέντε σπουδαίες στιγμές στην Μπαρτσελόνα

Όταν χαιρέτησε με πέντε δάχτυλα τους οπαδούς της Ρεάλ


Πρωταγωνιστής σε άλλη μια τεράστια νίκη της Μπαρτσελόνα κόντρα στην Ρεάλ Μαδρίτης, με τους «μπλαουγκράνα» να διαλύουν έναν χρόνο αργότερα με 5-0 την «αιώνια» αντίπαλό τους. Ο Πικέ μπορεί να μην σκόραρε σε αυτό το ματς, ωστόσο τράβηξε πάνω του τα βλέμματα αφού θέλοντας να πικάρει τους Μαδριλένους, έδειξε τα πέντε δάχτυλα για… το σκορ. Η «μανίτα» που λένε και στην Ισπανία, την οποία έκανε ξανά μετά από χρόνια σε «clasico», θέλοντας να θυμήσει στους οπαδούς της Ρεάλ εκείνο το παιχνίδι.





Η ιδανική επιστροφή στο «Ολντ Τράφορντ»


Από τη στιγμή που ο Ζεράρ Πικέ επέστρεψε στην Μπαρτσελόνα, αντιμετώπισε την «πρώην» Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ τέσσερις φορές. Το αποτέλεσμα ήταν όλες τις φορές το ίδιο: 4/4 νίκες με τις δύο εξ αυτών να έρχονται σε τελικούς του Champions League.

Η πρώτη ήταν τη σεζόν 2008/09, όντας βασικός στο 2-0 στο «Ολίμπικο» που έδωσε το βαρύτιμο τρόπαιο στην Μπαρτσελόνα. Δύο χρόνια αργότερα είχαμε το ίδιο αποτέλεσμα στο Βερολίνο, με τους Καταλανούς να επικρατούν 3-1 στον τελικό, ενώ η πρώτη φορά που αγωνίστηκε στο «Ολντ Τράφορντ» ως αντίπαλος ήταν τα προημιτελικά της σεζόν 2018/19. Ο ίδιος είχε δηλώσει πως είναι το δεύτερό του σπίτι, αλλά φρόντισε να μην είναι ιδιαίτερα… ευγενικός.



Με μία εμφάνιση βγαλμένη από τα όνειρα ενός κορυφαίου στόπερ, διασφάλισε το μηδέν και έσπρωξε την Μπαρτσελόνα στη νίκη (0-1) και στο προβάδισμα πρόκρισης. Στη ρεβάνς, μια από τα ίδια. Πάλι το μηδέν στην άμυνα και ένα εμφατικό 3-0 στο «Καμπ Νόου» για την πρόκριση των «μπλαουγκράνα» στα ημιτελικά του Champions League.

Τα δύο τρεμπλ με την Μπαρτσελόνα


Η κατάκτηση του τρεμπλ είναι κάτι που πολύ λίγοι παίκτες καταφέρνουν κατά τη διάρκεια της καριέρας τους. Ο Πικέ το έχει κάνει δύο φορές. Ήταν μέλος της Μπαρτσελόνα που κέρδισε τη La Liga, το Champions League και το Copa del Rey τη σεζόν 2008/09, σε μία από τις καλύτερες ομάδες που έχουμε δει ποτέ στο σύγχρονο ποδόσφαιρο.



Τη σεζόν 2014/15, ο Ζεράρ Πικέ το έκανε ξανά με την Μπαρτσελόνα! Σήκωσε και τα τρία αυτά τρόπαια, έχοντας μάλιστα και εξαιρετική απόδοση στον τελικό του Champions League απέναντι στη Γιουβέντους, βοηθώντας τους Καταλανούς να φτάσουν στο 3-1 και στην… κούπα με τα μεγάλα αυτιά. Αυτή τη φορά, πάντως, με τον Λουίς Ενρίκε στον πάγκο!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x