Stories

Από ΑΕΚ-ΠΑΟΚ και Γιουνγκ Μπόις, σε Λίβερπουλ και Ρέιντζερς: Οι μεγάλες επιστροφές στην κορυφή

Με αφορμή το πρώτο πρωτάθλημα της Ρέιντζερς μετά από μια δεκαετία, το site του bwinΣΠΟΡ FM θυμάται και άλλα μεγάλα comebacks στον θρόνο.

Δέκα χρόνια ήταν πολλά. Όμως η Ρέιντζερς, με καθοδηγητή τον Στίβεν Τζέραρντ κατάφερε να επιστρέψει στην κορυφή της Σκωτίας, εξασφαλίζοντας τον τίτλο του πρωταθλητή πριν καν ξεκινήσουν τα play off της εγχώριας Premiership.

Το comeback αυτό ήρθε μετά από εννέα χρόνια κυριαρχίας της Σέλτικ και σίγουρα δεν είναι το μοναδικό που είδαμε τα τελευταία χρόνια. Και στην Ελλάδα ακόμα, επί δύο συναπτά έτη (2018 & 2019) η κορυφή πήγε σε συλλόγους που είχαν χρόνια να γευτούν τη χαρά της κορυφής. Ας θυμηθούμε, λοιπόν, τις μεγάλες επιστροφές!

Ατλέτικο Μαδρίτης (2013/14, πρώτο πρωτάθλημα μετά από 18 χρόνια)

Η παλαιότερη, χρονικά, επιλογή της λίστας, κυρίως λόγω του ότι έχουμε να κάνουμε με ένα από τα μεγαλύτερα πρωταθλήματα παγκοσμίως. Μετά από εννέα χρόνια που το τρόπαιο πήγαινε από τη Μπαρτσελόνα στη Ρεάλ Μαδρίτης και τούμπαλιν, οι «ροχιμπλάνκος» του Ντιέγκο Σιμεόνε είχαν καταφέρει να σπάσουν το δίπολο χάρη στο 1-1 της τελευταίας αγωνιστικής στο «Καμπ Νου». Ήταν η πρώτη επιτυχία μετά το μακρινό 1996, με την Ατλέτικο να στοχεύει και φέτος σε ακόμη μία μεγάλη επιτυχία, ούσα πρώτη αυτήν την στιγμή.



Φέγενορντ (2016/17, πρώτο πρωτάθλημα μετά από18 χρόνια)

Εκτός των Άγιαξ και Αϊντχόφεν, ακόμα και ομάδες όπως η Τβέντε και η Άλκμααρ είχαν καταφέρει να σηκώσουν το τρόπαιο της Eredivisie κατά την πρώτη δεκαετία του 21ου αιώνα. Η Φέγενορντ έβλεπε τους τίτλους να περνούν με τον δικό της τελευταίο να χρονολογείται στο 1999. Η αναμονή έλαβε τέλος το 2017, με την ομάδα του Ρότερνταμ να σπάσει την κατάρα καταφέρνοντας να καταλάβει την κορυφή από την 1η μέχρι την 34η αγωνιστική!



Μονακό (2016/17, πρώτο πρωτάθλημα μετά από 17 χρόνια)

Η μοναδική ομάδα που έχει καταφέρει, μέχρι τώρα, να σπάσει την... τυραννία της Παρί Σεν Ζερμέν. Με τον Κιλιάν Εμπαπέ να συστήνεται στον ποδοσφαιρικό κόσμο και τους Λεμάρ, Μπακαγιόκο, Φαλκάο, Σίλβα και Φαμπόνιο άξιους συμπαραστάτες, η ομάδα του Λεονάρντο Ζαρντίμ είχε φέρει την κούπα της Ligue 1 μετά από 17 χρόνια μακριά από το Πριγκιπάτο.

Σπαρτάκ & Λοκομοτίβ Μόσχας (2016/17 & 2017/18, πρώτο πρωτάθλημα μετά από 16 και 14 χρόνια αντίστοιχα)

Κάτι η άνοδος της Ζενίτ, κάτι οι καλές χρονιές της ΤΣΣΚΑ Μόσχας και η παλαιότερη... σφήνα της Ρούμπιν Καζάν, Σπαρτάκ και Λοκομοτίβ είχαν περιοριστεί σε ρόλους κομπάρσων στη ρωσική Premier League. Εντέλει, πανηγύρισαν διαδοχικά, η πρώτη την σεζόν 2016/17 και η δεύτερη την σεζόν 2017/18, προτού επιστρέψουν εκ νέου στη μετριότητα. Άξιο αναφοράς ασφαλώς, το ότι πρωτομάστορας της επιτυχίας της Σπαρτάκ ήταν ο Μάσιμο Καρέρα!



Γιουνγκ Μπόις (2017/18, πρώτο πρωτάθλημα μετά από 32 χρόνια)

Μπορεί να έχει κυριαρχήσει στην Ελβετία τα τελευταία τέσσερα χρόνια, ωστόσο μέχρι να καταφέρει να επιστρέψει στην κορυφή, η Γιουνγκ Μπόις χρειάστηκε να περιμένει πάνω από τρεις δεκαετίες. Η λύτρωση ήρθε την σεζόν 2017/18, με τον ελβετικό σύλλογο να κατακτά και τα δύο επόμενα πρωταθλήματα και να βρίσκεται αγκαλιά με ακόμη ένα φέτος – δύσκολα θα καλυφθεί η διαφορά των 19 βαθμών από τη 2η θέση!

ΑΕΚ & ΠΑΟΚ (2017/18 & 2018/19, πρώτο πρωτάθλημα μετά από 24 και 34 χρόνια αντίστοιχα)

Οι «Δικέφαλοι» πέταξαν ψηλά ξανά και μάλιστα διαδοχικά. Πρώτα η ΑΕΚ του Μανόλο Χιμένεθ εκθρόνισε τον Ολυμπιακό και εν συνεχεία ο τρομερός ΠΑΟΚ του Ραζβάν Λουτσέσκου ανέβηκε στην κορυφή, τερματίζοντας μάλιστα αήττητος. Αμφότεροι τα κατάφεραν για πρώτη φορά μέσα στον 21ο αιώνα, με την απουσία της ομάδας της Θεσσαλονίκης από τον θρόνο να είναι η μεγαλύτερη που εντοπίζεται εντός της συγκεκριμένης λίστας.



Λίβερπουλ (2019/20, πρώτο πρωτάθλημα μετά από 30 χρόνια)

Ο ορισμός του last but not least. Τελευταία, χρονικά, αλλά πρώτη σε σπουδαιότητα η επιτυχία της εξωπραγματικής Λίβερπουλ, η οποία είδε την πανδημία του κορωνοϊού να αναβάλλει την στέψη των «κόκκινων» για λίγους μήνες. Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ έγραψε ακόμα μία χρυσή σελίδα στην ιστορία του συλλόγου, αν και φέτος παλεύει εδώ και περίπου 2,5 μήνες με... δαίμονες που εμφανίστηκαν αναπάντεχα.

Και οι επιστροφές που... έρχονται!

Με την φετινή σεζόν να μπαίνει σύντομα στην τελική ευθεία, ξεχωρίζουν ακόμη δύο μεγάλα comebacks που φαίνονται να... ψήνονται.
Στην Ιταλία, η Ίντερ του Αντόνιο Κόντε καταλαμβάνει την κορυφή και προηγείται τριών βαθμών της Μίλαν με ένα ματς λιγότερο, ενώ η Γιουβέντους βρίσκεται στο -7. Οι «νερατζούρι» έχουν να πανηγυρίσουν «σκουντέτο» από το 2010 και οι «ροσονέρι» από το 2011, συνεπώς είναι πιθανό να δούμε νέο πρωταθλητή μετά από εννέα χρόνια κυριαρχίας των «μπιανκονέρι».

Στη δε Πορτογαλία, φαίνεται πως έχει επιτέλους η ώρα της Σπόρτινγκ Λισαβόνας. Από το 2002 μέχρι το 2020, το τρόπαιο εναλασσόταν μεταξύ Πόρτο και Μπενφίκα, όμως η τρομερή ομάδα του Ρούμπεν Αμορίμ δείχνει έτοιμη να επιστρέψει στην κορυφή μετά από 19 χρόνια. Όντα αήττητα μετά από 22 αγωνιστικές και στο +10 από τη 2η θέση, τα «λιοντάρια» είναι αποφασισμένα.

Τέλος, ιδιαίτερη μνεία αξίζει να γίνει στη Γαλλία. Μετά από 28 αγωνιστικές, η βαθμολογία βλέπει Λιλ (62 β.), Παρί Σεν Ζερμέν (60 β.) και Λιόν (59 β.) να μάχονται για τον τίτλο. Οι Παριζιάνοι είναι ασφαλώς το φαβορί, με τους «λιλουά» και τους «λιονέ» πάντως να ορέγονται το πρώτο τους πρωτάθλημα μετά από δέκα και 13 χρόνια αντίστοιχα.

Διαβάστε ακόμα:

Ανιέλι: «Έως 8,5 δισ. ευρώ οι απώλειες των ομάδων»


Όργιο φημών πως ο Μέσι αγόρασε σπίτι στο Παρίσι!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x