Stories

Ρόμπερτ Σάντσεθ: Από τη Φόρεστ Γκριν στην εθνική Ισπανίας

Ο... made in England Ρόμπερτ Σάντσεθ αποτέλεσε το όνομα-έκπληξη στις κλήσεις του Λουίς Ενρίκε και ενδέχεται να βρεθεί απέναντι στην Ελλάδα.

Τέσσερις... φρέσκιες επιλογές περιελάμβαναν οι κλήσεις του Λουίς Ενρίκε για τα επερχόμενα ματς της εθνικής Ισπανίας για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2022.

Οι Ρόμπερτ Σάντσεθ, Πέδρο Πόρο, Μπράιαν Χιλ και Πέδρι κλήθηκαν για πρώτη φορά στην καριέρα τους στο «ρόχα» και θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν το διεθνές ντεμπούτο τους στα ματς με Ελλάδα, Γεωργία και Κόσοβο.

Κι αν οι τρεις τελευταίοι είναι σχετικά γνωστοί από τις εμφανίσεις τους στη La Liga (και στην Πορτογαλία ο Πόρο), η περίπτωση του Σάντσεθ έχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον.

Γεννημένος στην Καρταχένα στις 18 Νοεμβρίου του 1997, ο Ίβηρας τερματοφύλακας δεν έχει εμπειρία από το ισπανικό ποδόσφαιρο, ούτε έπαιξε ποτέ στις μικρές εθνικές της χώρας.

Αφού πρόλαβε να παίξει στις ακαδημίες της Λεβάντε, το 2013 αποφάσισε να αποδεχτεί την πρόταση της Μπράιτον να περάσει τη Μάγχη και να δοκιμάσει την τύχη του στην Αγγλία. Οι «γλάροι» αγωνίζονταν τότε στην Championship και μάχονταν για τη μεγάλη επιστροφή στην Premier League.

Το 2015, σε ηλικία 18 ετών ο Ρόμπερτ υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο και αποτέλεσε βασικό μέλος της Κ-23 του συλλόγου, ενώ το 2018 ανανέωσε για τρία χρόνια ακόμα. Τότε ήρθε ο πρώτος δανεισμός, στη Φόρεστ Γκριν Ρόβερς, μία εξέλιξη που έφερε τον Ισπανό πορτέρο από την Premier League, όπου βέβαια δεν είχε ντεμπουτάρει ακόμα, στη League Two. Εκεί πρόλαβε και μέτρησε μόνο 17 συμμετοχές, καθώς τον Ιανουάριο οι «γλάροι» την κάλεσαν πίσω λόγω τραυματισμού του Ματ Ράιαν.



Παρ’ όλα αυτά, λίγους μήνες μετά ήρθε νέος δανεισμός, αυτή τη φορά στη Ρότσντεϊλ της League One, όπου αγωνίστηκε 35 φορές. Μεταξύ αυτών, το ματς League Cup με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, όπου η «ντέιλ» λύγισε στα πέναλτι με 6-5 μετά το 1-1 στα 120’.

Τελικά, μετά και το δεύτερο... αγροτικό, ο Γκρέιαμ Πότερ αποφάσισε να τον διατηρήσει στο ρόστερ για την σεζόν 2020/21. Το πολυπόθητο ντεμπούτο ήρθε την 1η Νοεμβρίου στο ζόρικο, εκτός έδρας 2-1 από την Τότεναμ, με τον Σάντσεθ να μένει στην συνέχεια εκτός αποστολής μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου. Τότε, ξαφνικά, ο τεχνικός της ομάδας αποφάσισε να τον ενεργοποιήσει ξανά για το ματς πρωταθλήματος με τη Φούλαμ.

Αυτό ήταν. Έκτοτε, ο πολυδιαφημισμένος Ράιαν τέθηκε στο περιθώριο και κατέληξε να δοθεί δανεικός στην Άρσεναλ τον Ιανουάριο, με τον Σάντσεθ να αποτελεί την πρώτη επιλογή κάτω από τα δοκάρια.

Στα επόμενα 15 ματς, ο Ίβηρας κράτησε το μηδέν έξι φορές και ανταμείφθηκε με νέο συμβόλαιο μέχρι το 2025. Εσχάτως, ήρθε και η κλήση από τον Λουίς Ενρίκε. Ένας τερματοφύλακας που δεν έπαιξε ποτέ στις μικρές εθνικές της πατρίδας του, κλήθηκε κατευθείαν στην ομάδα των Ανδρών, μαζί με τους Νταβίντ Ντε Χέα και Ουνάι Σιμόν.



Το τερματοφύλακα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ τον έχει χαρακτηρίσει είδωλό του μαζί με τον Ίκερ Κασίγιας, μιλώντας στη Marca πριν από μερικούς μήνες. Όπως είχε πει, «η παρουσία μου σε League One και Two με έκανε καλύτερο και το ισπανικό ποδόσφαιρο με προίκισε με ταχύτητα και ρεφλέξ, ενώ το αγγλικό με βοήθησε στις εξόδους».

Τώρα, με το Εuro να πλησιάζει και τον Κέπα Αριθαμπαλάγα να φαίνεται πως δεν είναι στο μυαλό του Ενρίκε, ο Ρόμπερτ έχει την ευκαιρία να βρεθεί παρέα με τα ινδάλματά του στην γιορτή του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου και μέχρι τότε, ίσως τεθεί αντιμέτωπος και με την εθνική μας...

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x