Stories

Αν μπορείτε, σπάστε το: Το απόλυτο ρεκόρ της Premier League με τα έντεκα γκολ σε ένα ματς!

Πριν από 14 χρόνια, Πόρτσμουθ και Ρέντινγκ μας είχαν χαρίσει μία παράσταση που όμοιά της δεν έχει δει η Premier League.

Ψάχνοντας σήμερα την Πόρτσμουθ και τη Ρέντινγκ, τις βρίσκουμε να... σέρνονται η μεν στη League One και τη δε στην Championship.

Το 2007 όμως, βρίσκονταν αμφότερες στα σαλόνια της Premier League και μάλιστα μία ημέρα σαν κι αυτή, στις 29 Σεπτεμβρίου, είχαν σημειώσει ένα απίθανο ρεκόρ που ακόμα δεν έχει καταρριφθεί.

Οι «πόμπεϊς» είχαν υποδεχτεί τους «ρόγιαλς» στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής, με πάνω από 20.000 οπαδούς να έρχονται στο «Φράτον Παρκ» δίχως να έχουν ιδέα τι τους περίμενε... Το ματς, βλέπετε, είχε λήξει με 7-4 υπέρ των γηπεδούχων!

Σαν σήμερα: Το 7-4 της Πόρτμουθ επί της Ρέντινγκ
Εκστασιασμένος, και με το δίκιο του, ο θρυλικός Κρις Καμαρά


Ο Μπενζανί είχε ανοίξει το σκορ στο 7ο λεπτό, με τον ίδιο ποδοσφαιριστή να κάνει το 2-0 για τους γηπεδούχους 30 λεπτά αργότερα. Ο Χαντ μείωσε σε 2-1 στο 45' για τη Ρέντινγκ, με το ματς να είναι ασφαλώς γεμάτο αλλά σε... φυσιολογικά πλαίσια.

Ο Κίτσον έφερε το ματς στα ίσα στο 48ο λεπτό, με την Πόρτσμουθ να παίρνει άμεσα το προβάδισμα χάρη σε τέρμα του Χρέινταρσον στο 55'.

Για 15 λεπτά, το 3-2 έμεινε ίδιο και απαράλλαχτο. Τότε ήρθε το 4-2 από τον Μπενζανί, που έκανε χατ τρικ, και κάπου εκεί το ματς πήρε εκ νέου φωτιά!

Ο Κράνιτσαρ σκόραρε στο 75' για το 5-2, ενώ ο Λονγκ μείωσε τέσσερα λεπτά αργότερα, με ένα αυτογκόλ του Ινγκίμαρσον στο 81' να χαλάει τα όποια σχέδια είχαν οι φιλοξενούμενοι για να επιστρέψουν στο ματς.

Οι δε καθυστερήσεις, είχαν από δύο γκολ, ένα για κάθε ομάδα: Στο 2ο λεπτό ήρθε το 7-3 από πέναλτι του Μουντάρι, με ένα αυτογκόλ του Κάμπελ στο 90+4' να διαμορφώνει το τελικό αποτέλεσμα.



Έκτοτε, αλλά και νωρίτερα, κανένα ματς της Premier League δεν είχε έντεκα γκολ. Ακριβώς τρεις μήνες αργότερα, στις 29/12, η Τότεναμ είχε φτάσει κοντά επικρατώντας 6-4 της... Ρέντινγκ, ενώ από δέκα γκολ είχαν και τα ματς Τότεναμ-Γουίγκαν 9-1 (2009), Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Άρσεναλ 8-2 (2011), Άρσεναλ-Νιουκάστλ 7-3 (2012) και Γουέστ Μπρομ-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 5-5 (2013).

Όσον για τις δύο ομάδες εκείνη τη σεζόν; Η Πόρτσμουθ είχε τερματίσει στην 8η θέση, εξασφαλίζοντας την παρουσία της στο Κύπελλο UEFA, ενώ η Ρέντινγκ είχε υποβιβαστεί ως 18η, στην ισοβαθμία με τη Φούλαμ. Βλέπετε, οι εξάρες και οι επτάρες που είχε μαζέψει, της είχαν χαλάσει τη διαφορά τερμάτων. Το -25 έναντι -22 των «κότατζερς», είχε κάνει τη δουλειά...

Αξίζει δεν να σημειωθεί πως η Ρέντινγκ έχει και το ρεκόρ για το ματς με τα περισσότερα γκολ στο League Cup, χάρη στο 7-5 από την Άρσεναλ στην παράταση τη σεζόν 2012/13. Μαζί του, το 6-6 της Ντάγκεναμ με την Μπρέντφορντ, το 2014.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x