Stories

Πέντε χρόνια μετά ακόμη αναρωτιόμαστε: Σερένα, αλήθεια, πώς το έκανες αυτό;

Όταν πια δεν είχε να αποδείξει τίποτα, πέτυχε το αδιανόητο: Κατέκτησε… έγκυος και χωρίς να χάσει σετ άλλον έναν τίτλο! Πέντε χρόνια μετά, ακόμη να καταλάβουμε πώς η Σερένα Γουίλιαμς το έκανε αυτό!

Σερένα Γουίλιαμς: Όταν ξεπέρασε τον εαυτό της στη Μελβούρνη

Το 1998 η Σερένα Γουίλιαμς ταξίδεψε για πρώτη φορά στη Μελβούρνη για να αγωνιστεί στο Australian Οpen. Κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί τη μυθική καριέρα, που θα ακολουθούσε για την πιτσιρίκα με τα σιδεράκια στα δόντια και τα κοτσιδάκια στα μαλλιά.

Όταν έφτασε στα ίδια courts τον Ιανουάριο του 2017 δεν είχε να αποδείξει τίποτα πια. Ήταν 36 ετών. Μετρούσε 22 κατακτήσεις grand slam τίτλων, εκ των οποίων οι έξι ήταν σε αυτά τα γήπεδα.

Με έναν ακόμα τίτλο θα γινόταν η πολυνίκης στο Australian Open, αλλά και η κάτοχος των περισσότερων grand slam τίτλων, προσπερνώντας τη Στεφ Γραφ που έμεινε στους 22.

Και όμως, η μοναδική Σερένα Γουίλιαμς ξεπέρασε τον εαυτό της, χωρίς να το γνωρίζει κανείς. Έσπασε τα παραπάνω ρεκόρ και δημιούργησε ένα ακόμα, αξεπέραστο. Πήρε τον τίτλο χωρίς να χάσει ούτε σετ, διανύοντας την ένατη εβδομάδα της εγκυμοσύνης της.

Η απόφαση να αγωνιστεί


Για κάθε γυναίκα η αντίδραση στην είδηση μιας εγκυμοσύνης είναι διαφορετική. Τα συμπτώματα, οι πρώτες σκέψεις, κάθε αντίδραση που μπορεί να προκύψει διαφέρει. Για τη Σερένα Γουίλιαμς ήταν σαν μια ακόμα μέρα στη δουλειά.

Μια εβδομάδα πριν την έναρξη της μεγάλης διοργάνωσης στη Μελβούρνη, η 36χρονη πρωταθλήτρια προετοιμαζόταν σκληρά για να κατακτήσει έναν ακόμα τίτλο, όμως ένιωθε ότι κάτι έχει αλλάξει στο κορμί της. Το στήθος της πονούσε και ένιωθε ναυτία. Η ίδια δεν το σκέφτηκε αμέσως και, όταν της είπε μια καλή της φίλη, η Τζέσικα Στέιντορφ, να κάνει τεστ εγκυμοσύνης, το θεώρησε αστείο.

«Θα το κάνω μόνο για να αποδείξω ότι έχεις άδικο και επειδή έχει πλάκα. Είναι αστείο, γιατί όχι;», της είχε πει.

«Έκανα το τεστ και το άφησα στο μπάνιο. Πήγα να τελειώσω τα μαλλιά και το μέικ απ (σ.σ. ετοιμαζόταν για ένα χορηγικό event εσωρούχων), γελούσα, συζητούσα. Μιάμιση ώρα αργότερα πήγα στο μπάνιο και το είχα ξεχάσει, γιατί ήταν αδύνατον για μένα. Πήγα να ντυθώ και θυμήθηκα το τεστ», ανέφερε σε μια συνέντευξή της στο Vanity Fair.



«Η καρδιά μου σταμάτησε. Πρέπει να παίξω στο τουρνουά. Πώς θα παίξω; Σκοπεύω να κατακτήσω και το Wimbeldon φέτος».

Χρειάστηκε να κάνει πέντε ακόμα τεστ και να βγουν όλα θετικά για να πειστεί πως είναι αλήθεια.

Το αιφνιδιαστικό νέο σόκαρε ευχάριστα τη Σερένα και τον σύντροφό της, Αλέξις Οχάνιαν, όμως σύντομα έπρεπε να αποφασίσει αν θα συμμετείχε στο Αυστραλιανό Open που, πλέον, απείχε δύο ημέρες.

Ο γυναικολόγος που την εξέτασε έδωσε το ΟΚ και η Σερένα αποφάσισε πως είναι έτοιμη να αγωνιστεί, αφού ένιωθε δυνατή. Η εγκυμοσύνη, όμως, κρατήθηκε ως επτασφράγιστο μυστικό, που γνώριζαν μόνο πέντε άτομα. Ο σύντροφός της, η φίλη που της προμήθευσε τα τεστ, η ατζέντης της, ο γιατρός και η αδερφής της. Ούτε καν ο προπονητής της.

Ψεκάστε-σκουπίστε-τελειώσατε


Η Σερένα Γουίλιαμς μπήκε στους αγώνες με τακτική… ψεκάστε-σκουπίστε-τελειώσατε, αφού γνώριζε πως δεν θα μπορούσε να ανταποκριθεί σε μεγάλα ράλι και πολύωρα παιχνίδια.

Η αφόρητη ζέστη της Μελβούρνης, άλλωστε, θα ήταν ένας επιπλέον αντίπαλος στον δρόμο της, για αυτό και επέλεξε να αγωνίζεται νωρίς το πρωί (κάτι που δεν συνήθιζε να κάνει ως τότε).



Δίνοντας βάση στο σερβίς της έφτασε στον πολυπόθητο στόχο, χωρίς να αφήσει κανένα περιθώριο.

Το πρώτο βήμα έγινε απέναντι στην Μπελίντα Μπέντσιτς, την οποία λύγισε με 6-4, 6-3 σε 79 λεπτά. Της πήρε λίγη ώρα παραπάνω (89 λεπτά) για να λυγίσει τη Λούσι Σαφάροβα (6-3, 6-4)στον δεύτερο γύρο, ενώ στη συνέχεια «καθάρισε» τη συμπατριώτισσα της Νικόλ Γκιμπς σε μόλις 63 λεπτά (6-1, 6-3).

Στο δυσκολότερο παιχνίδι της διαδρομής της κατάφερε να λυγίσει την Μπάρμπορα Στρίκοβα σε μία ώρα και 45 λεπτά (7-5, 6-4), στα προημιτελικά νίκησε την Τζοάνα Κόντα σε μία ώρα και 15 λεπτά (6-2, 6-3), ενώ στα ημιτελικά ήταν αλάνθαστη απέναντι στη Μιριάνα Λούτσιτς-Μπαρόνι, πανηγυρίζοντας σε μόλις 50 λεπτά (6-2, 6-1).

Σε 491 λεπτά συνολικά και χωρίς να χάσει ούτε ένα σετ, η Σερένα Γουίλιαμς ήταν στον τελικό. Η τύχη τα έφερε έτσι που απέναντί της βρέθηκε ένας από τους ελάχιστους ανθρώπους που γνώριζαν για την εγκυμοσύνη: Η αδερφής της, Βένους Γουίλιαμς.

Αφού είχε φτάσει ως εκεί, όμως, δεν θα μπορούσε τίποτα να τη σταματήσει. Η Σερένα Γουίλιαμς νίκησε 6-4, 6-4 σε μία ώρα και 21 λεπτά, σήκωσε το 23ο grand slam τρόπαιο και επιβεβαίωσε για ακόμα μια φορά πως είναι η κορυφαία.

«Συγχαρητήρια για το 23ο», δήλωσε μετά το παιχνίδι η Βένους. «Ήμουν εκεί μαζί σου, κάποιους από αυτούς τους έχασα εξ αιτίας σου. Ήταν μια απίθανη νίκη», ανέφερε και η συγκίνηση ήταν δύσκολο να κρυφτεί. «Είμαι απίστευτα περήφανη για σένα, είσαι τα πάντα για μένα».



Με αντίστοιχο ύφος μίλησε και η Σερένα: «Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να έφτανα τους 23 τίτλους χωρίς αυτήν. Δεν υπάρχει περίπτωση να έπαιρνα ούτε έναν χωρίς αυτή. Είναι η έμπνευσή μου. Είναι ο μόνος λόγος που στέκομαι εδώ σήμερα. Είναι ο μόνος λόγος που υπάρχουν οι αδερφές Γουίλιαμς. Σ’ ευχαριστώ για την έμπνευση».

Το love story με τον Αλέξις Οχάνιαν


Η Σερένα Γουίλιαμς και ο Αλέξις Οχάνιαν μετρούσαν περίπου δύο χρόνια γνωριμίας όταν έσκασε η είδηση της εγκυμοσύνης. Η σχέση τους ήταν ιδιαίτερη –και πώς να μην είναι, αφού οι πρώτες λέξεις που του απηύθυνε ποτέ η Αμερικανίδα σταρ ήταν: «Έι φίλε, υπάρχει ένα αρουραίος στο τραπέζι σου. Δεν θες να καθίσεις εκεί», για να τον αποφύγει.

Όπως έχουν περιγράψει στο Vanity Fair, γνωρίστηκαν σε ένα ξενοδοχείο στη Ρώμη στις 12 Μαΐου του 2015. Η Γουίλιαμς έτρωγε το πρωινό της και προετοιμαζόταν ψυχολογικά για το Italian Open και ο Αλέξις προσπαθούσε να δουλέψει, επιλέγοντας να καθίσει σε ένα τραπέζι πολύ κοντά στο δικό της. Αυτή δεν χάρηκε ιδιαίτερα -υποστηρίζει, μάλιστα, ότι υπήρχαν πολλά άλλα τραπέζια για να καθίσει. «Δεν ήταν τόσα πολλά», υποστηρίζει αυτός.

«Έι φίλε, υπάρχει ένα αρουραίος στο τραπέζι σου. Δεν θες να καθίσεις εκεί», του είπε για να τον απομακρύνει

-Υπάρχει στα αλήθεια;

- Όχι, απλά δεν μπορείς να καθίσεις εκεί. Χρειαζόμαστε το τραπέζι.

-Είμαι από το Μπρούκλιν. Βλέπω συνεχώς αρουραίους.

- Α, δεν τους φοβάσαι;

-Όχι.

Και έτσι ξεκίνησαν όλα. Ο Οχάνιαν δεν ήξερε πολλά από τένις, όμως δεν χρειάζεται να ξέρεις πολλά για να γνωρίζεις την κορυφαία τενίστρια εκείνης της εποχής -και όλων των εποχών. Αντίστοιχα και αυτή δεν είχε ιδέα για το Reddit την πλατφόρμα που ίδρυσε ο Αλέξις, αυτή που τον έκανε εκατομμυριούχο.

Η Σερένα τον προσκάλεσε στο παιχνίδι που έδωσε στη Ρώμη την ίδια μέρα και λίγο καιρό μετά στο Roland Garros. «Πήγα γιατί ακόμα και αν με έφτυνε, ακόμα και αν δεν την έβλεπα, θα περνούσα όμορφα στο Παρίσι και θα είχα μια φοβερή ιστορία να διηγηθώ. “Ναι, πήγα στο Παρίσι για ένα Σαββατοκύριακο. Θα συναντούσα τη Σερένα Γουίλιαμς, με έφτυσε, αλλά έχω φίλους εκεί, περάσαμε όμορφα”».

Το Παρίσι επιβεβαίωσε τη φήμη του ως ιδανικό σκηνικό για ιστορίες αγάπης. Οι δυο τους περπάτησαν για έξι ώρες στην πόλη και έχοντας φόντο τον Πύργο του Άιφελ και το Λούβρο, έγραψαν την πρώτη σελίδα στην κοινή τους ζωή.

Εξίσου ρομαντική ήταν και η πρόταση γάμου. Παρότι οι αγωνιστικές υποχρεώσεις της δεν περιελάμβαναν ένα ταξίδι στη Ρώμη, ο Αλέξις οργάνωνε για μήνες ένα περίπλοκο σχέδιο. Στόχος, φυσικά, ήταν να την οδηγήσει στο μέρος που γνωρίστηκαν, δύο χρόνια μετά την πρώτη φορά. Έκλεισε το ίδιο δωμάτιο, που ήταν γεμάτο με λουλούδια. Κάθισαν στο ίδιο τραπέζι που έγινε η γνωριμία τους. Στο τραπέζι υπήρχε ένας μικρός πλαστικός αρουραίος και τα υπόλοιπα είναι ιστορία…

Η… σέλφι που πρόδωσε το μυστικό της εγκυμοσύνης


Το αυστραλιανό open πέρασε, ένα ακόμα κατόρθωμα προστέθηκε στη μοναδική συλλογή της Σερένα Γουίλιαμς, όμως η είδηση της εγκυμοσύνης δεν είχε δει ακόμα το φως της δημοσιότητας.

Το νέο έγινε γνωστό από ένα ατύχημα τον Απρίλιο του 2017. Η 36χρονη συνήθιζε να καταγράφει τις αλλαγές που βίωνε το σώμα της με μια σέλφι σε κάθε εβδομάδα που περνούσε.

Οι ακόλουθοί της στο Snapchat είδαν με έκπληξη μια φωτογραφία της με ένα κίτρινο μαγιό, μια εμφανή κοιλιά εγκυμοσύνης και μια λεζάντα που δεν άφηνε κανένα περιθώριο λάθους: «20 εβδομάδες».



Μισή ώρα αργότερα η δημοσίευση εξαφανίστηκε, όμως το γεγονός είχε ήδη μαθευτεί.

«Ξέρετε πώς είναι τα social media. Πατάς το λάθος κουμπί και εμφανίζεται. Τα είχα πάει τόσο καλά μέχρι τότε, αλλά εκείνη τη φορά μου ξέφυγε», είχε αναφέρει σχετικά.

Λίγες ώρες αργότερα το γεγονός επιβεβαίωσε και ο εκπρόσωπός της, με τα social media να παίρνουν φωτιά, αφού εκείνη ήταν η στιγμή που ο κόσμος έμαθε το σπουδαίο κατόρθωμα της μοναδικής Σερένα Γουίλιαμς λίγους μήνες πριν, στα courts της Αυστραλίας. Μαζί με τον θαυμασμό γεννήθηκε και η απορία: Σερένα, αλήθεια, πώς το έκανες αυτό;

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x