Stories

Σέρχι Κανός: Αρνήθηκε Μπαρτσελόνα και Λίβερπουλ γιατί δεν ήθελε να είναι ένας από τους πολλούς

Ο Σέρχι Κανός, που προβάρει τη φανέλα του Ολυμπιακού, είχε απορρίψει την προοπτική να μείνει στη Λίβερπουλ για να είναι πρωταγωνιστής, έστω και σε μια πιο μικρή ομάδα.

Ο Σέρχι Κανός είναι, λοιπόν, ο παίκτης που αναμένεται να αποκτηθεί από τον Ολυμπιακό με στόχο να ισχυροποιήσει τα άκρα της επίθεσής του. Ο Ισπανός, που την Πέμπτη (2/2) κλείνει τα 26, μετά από μια γεμάτη εξαετία στην Μπρέντφορντ ετοιμάζει τις βαλίτσες του για τους πρωταθλητές Ελλάδας αναζητώντας αυτό που έψαχνε πάντα: έναν πρωταγωνιστικό ρόλο. Αυτόν που δεν μπορούσε να έχει φέτος μετρώντας έξι συμμετοχές ως αλλαγή με την Μπρέντφορντ, στην οποία ήταν βασικότατος την περασμένη περίοδο.

Ο βραχύσωμος αλλά πολύ ταχυδυναμικός ακραίος από τη Βαλένθια (της οποίας δηλώνει και… οπαδός), άρχισε από τις ακαδημίες της Μπαρτσελόνα και πήγε εν συνεχεία σε αυτές της Λίβερπουλ. Όμως και στις δύο περιπτώσεις αποχώρησε θεωρώντας πως αυτοί οι δύο «κολοσσοί» δεν είχαν συγκεκριμένο πλάνο για την αξιοποίησή του και δεν σκόπευαν να του δώσουν τον ρόλο που ο ίδιος ήθελε για τον εαυτό του.

Σέρχι Κανός: Ο παίκτης που αρνήθηκε Μπαρτσελόνα-Λίβερπουλ

«Στην Μπαρτσελόνα, όπου έμεινα ως τα 16, έλεγαν πως μπορώ να είμαι στην ομάδα U18 ή U19, αλλά δεν θα μπορούσα να παίξω πραγματικό ποδόσφαιρο. Η Λίβερπουλ μού το πρόσφερε αυτό και προπονήθηκα κάποιες φορές με την πρώτη ομάδα. Για ένα παιδί αυτής της ηλικίας είναι φανταστικό να προπονείσαι δίπλα σε παίκτες όπως ο Σουάρες, ο Τζέραρντ και με προπονητή τον Μπρένταν Ρότζερς. Όταν σου προσφέρεται, ως παιδί, μια τέτοια ευκαιρία, την αρπάζεις!», είχε δηλώσει στον Guardian.

Όμως δεν του έφτανε αυτό. Στα τρία χρόνια του στη Λίβερπουλ είχε μόλις μία συμμετοχή, στις 15 Μαΐου του 2016 απέναντι στην Γουέστ Μπρομ. Και λίγες μέρες μετά απέρριπτε την πρόταση για νέο πενταετές συμβόλαιο, ώστε να πάει στην Νόριτς της Championship. «Δεν ήθελα να υπογράψω νέο συμβόλαιο. Μου πρόσφεραν πενταετές, αλλά δεν το ήθελα. Δεν ήθελα να είμαι ένας ακόμη παίκτης. Ήθελα να είμαι σημαντικός για μια ομάδα και όχι να πάω πάλι κάπου δανεικός. Το να υπέγραφα για άλλα πέντε χρόνια στη Λίβερπουλ, θα σήμαινε πως θα εξαρτιόμουν από τη Λίβερπουλ και θα αποφάσιζαν εκείνοι για μένα. Έκανα μεν ντεμπούτο στα 19 μου στην Premier League με αυτή τη μεγάλη ομάδα, αλλά δεν ήταν κάτι καλό για μένα. Μάλλον με έβαλαν για να ανεβάσουν την τιμή μου», είχε αναφέρει για την απόφασή του.

Σέρχι Κανός: Ο παίκτης που αρνήθηκε Μπαρτσελόνα-Λίβερπουλ

«Πολλοί παίκτες κάνουν ντεμπούτο με μια μεγάλη ομάδα, αλλά μετά τίποτα δεν συμβαίνει. Είναι μεγάλη υπόθεση, αλλά δεν θέλω να είμαι ένας ακόμη παίκτης που κάνει ντεμπούτο και μετά εξαφανίζεται. Εγώ όταν έκανα ντεμπούτο ήμουν νευριασμένος με τη Λίβερπουλ, γιατί ήθελαν να με πουλήσουν και αμέσως μετά την πρώτη μου συμμετοχή η τιμή μου πήγε από το 1 εκατ. στα 3 εκατ. λίρες. Ήθελα να πάρω συμμετοχή γιατί το αξίζω, όχι γιατί ήθελαν λεφτά από μένα», ήταν τότε τα λόγια του.

Ο Σέρχι Κανός μπορεί να μην έπιασε στη Νόριτς, αλλά έξι μήνες μετά βρήκε την Ιθάκη του στην Μπρέντφορντ, όπου έμεινε για έξι χρόνια πραγματοποιώντας 249 εμφανίσεις, με 36 γκολ και 33 ασίστ. Μετά την πρώτη του σεζόν προσαρμογής εκεί, πήρε για πέντε σεζόν τη φανέλα του βασικού σπίτι του, την τελευταία πέρσι, στην Premier League, με 35 συμμετοχές, 4 γκολ και 2 ασίστ (τις 31 εμφανίσεις με 3 τέρματα και 2 ασίστ στην Premier League). Μέχρι και η οικογένειά του εγκαταστάθηκε σύσσωμη στο Νησί ανοίγοντας ισπανικό εστιατόριο… Όμως ο ασυμβίβαστος Ισπανός δεν μπορούσε να μένει θεατής. Και βλέποντας φέτος στο πρώτο μισό της σεζόν δράση μόλις για 82 λεπτά συνολικά σε έξι εμφανίσεις, πήρε την απόφαση να πάει κάπου που ποντάρουν πολλά πάνω του. Όπως στον Ολυμπιακό…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x