Stories

Για έναν παιχταρά, γκολτζή, για τον Αγουέρο!

Ο Σέρχιο Κουν Αγουέρο κρέμασε τα παπούτσια του και όλοι όσοι αγαπάμε το ποδόσφαιρο, έχουμε έναν λόγο να πικραινόμαστε και να θυμόμαστε αυτή την ημέρα για πάντα.

Σέρχιο Αγουέρο: Για έναν παιχταρά, γκολτζή

«Την Τετάρτη θα πει επίσημα αντίο στο ποδόσφαιρο ο Σέρχιο Αγουέρο», μια είδηση που κανείς δεν ήθελε να την πιστέψει. Μια στεναχώρια, ένα γαμώτο που σε έπνιγε… Ο Σέρχιο Αγουέρο στις 15 Δεκεμβρίου μπροστά στους συμπαίκτες του στην Μπαρτσελόνα, αλλά και στον επί χρόνια προπονητή του στην Μάντσεστερ Σίτι, Πεπ Γκουαρδιόλα, είπε με κλάματα, αντίο στο ποδόσφαιρο.

Μια εικόνα που θα μείνει για πάντα χαραγμένη στο μυαλό μας, βλέποντας αυτόν τον παικταρά να αναγκάζεται να αποχωριστεί την μεγάλη του αγάπη με δάκρυα στα μάτια. Μια εικόνα που συγκίνησε τους πάντες!

«Θα έδινα τα πάντα για να αγωνιστώ ξανά. Ωστόσο μετά τις τελευταίες εξετάσεις οι γιατροί με συμβούλεψαν να σταματήσω να παίζω επαγγελματικά ποδόσφαιρο. Τα λόγια τους ήταν αρκετά για να πάρω την απόφαση. Η αποχώρηση από την ενεργό δράση κάτω από αυτές τις συνθήκες είναι δύσκολη, αλλά προέχει η ζωή μου και αυτό το γνώριζα εξ αρχής. Ένα από τα πολλά πράγματα που με δίδαξε το ποδόσφαιρο είναι ότι μπορείς να μετατρέψεις την ήττα σε νίκη. Η περίπτωσή μου δεν διαφέρει. Είναι σίγουρα οδυνηρό για μένα, αλλά δεν είναι τραγωδία. Η τραγωδία θα ήταν κάτι τελείως διαφορετικό.

Το μυαλό μου δεν μένει στο πόσο ακόμη θα μπορούσα να παίξω, όσο στα 18 χρόνια που κατάφερα να αγωνιστώ. Αυτή η φανταστική καριέρα θα είναι για πάντα μέσα μου. Κρατώ την αγάπη που ένιωσα από όλες τις ομάδες που υπηρέτησα από όταν ήμουν παιδί. Οι φίλαθλοι ήταν πάντα δίπλα μου, σε καλές και κακές στιγμές. Η συμπαράστασή σας με έκανε δυνατότερο.
Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους προπονητές, συμπαίκτες, συναδέλφους, μέλη του σταφ, φυσιοθεραπευτές και προπονητές που μου επέτρεψαν να αναπτύξω την καριέρα μου στις καλύτερες συνθήκες. Ένα ξεχωριστό ευχαριστώ πηγαίνει στην οικογένεια και τους φίλους μου, που ήταν πάντα δίπλα μου. Και στους ατζέντηδές μου, που ήταν μαζί μου από τα 14 μου χρόνια και με συντρόφευσαν με επαγγελματισμό και ειλικρίνεια.
Πέρα από τους τίτλους στους οποίους συνέβαλα, το μεγαλύτερο επίτευγμά μου ήταν που κέρδισα τον σεβασμό των συναδέλφων μου και την αγάπη από όλο τον κόσμο του ποδοσφαίρου. Αυτό είναι κάτι που δεν αλλάζει, θα είναι πάντα στην καρδιά μου και θα με κάνει πιο δυνατό για τη συνέχεια.
Η ζωή συνεχίζεται και υπάρχουν πολλά πράγματα μπροστά. Θα είναι ένα νέο στάδιο, διαφορετικό σίγουρα, αλλά θα συνεχίσω όπως έχω κάνει μέχρι τώρα: πάντα με θετικότητα, ενθουσιασμό και χαρά».




Στις 31 Οκτωβρίου σε ένα παιχνίδι της Μπαρτσελόνα με την Αλαβές, ο Αργεντινός σε μια εναέρια διεκδίκηση της μπάλας αισθάνθηκε πόνους στο στήθος και ζήτησε να βγει από τον αγώνα. Οι γιατροί διαπίστωσαν ότι ο Αγουέρο έχει αρρυθμίες στην καρδιά και πιθανότατα δεν θα μπορέσει να ξαναπαίξει ποδόσφαιρο. Μόλις στα 33 του χρόνια! Μια είδηση που προκάλεσε θλίψη σε όλους και που κανείς δεν ήθελε να την πιστέψει. Κι όμως αυτός ο κακός εφιάλτης βγήκε αληθινός. Κι αν είναι δύσκολο για εμάς να δεχτούμε ότι δεν θα ξαναδούμε τον Κουν να παίζει μπάλα, φανταστείτε πόσο σκληρό είναι για τον ίδιο.





Για 11 ολόκληρα χρόνια αγωνίστηκε με την φανέλα της Μάντσεστερ Σίτι. Έγραψε τη δική του ιστορία στο αγγλικό ποδόσφαιρο. Μέτρησε 390 συμμετοχές και ήταν από τους καλύτερους γκολτζήδες που πέρασαν από την ομάδα, σκοράροντας 260 γκολ. Ακόμη και τώρα, είναι ο ποδοσφαιριστής με τη μεγαλύτερη συχνότητα σε σκοράρισμα στην Premier League, στέλνοντας την μπάλα στο πλεκτό μία φορά ανά 108 λεπτά. Τρομερό!



Αξέχαστη θα μείνει η εμφάνισή του που χάρισε το πρωτάθλημα στους «πολίτες» το 2012, ύστερα από 44 ολόκληρα χρόνια! Ήταν το γκολ του Σέρχιο Αγουέρο στις καθυστερήσεις, με τον δημοσιογράφο που έκανε τη μετάδοση να φωνάζει εκστασιασμένος λέγοντας χαρακτηριστικά: «Αγουέροοοοοοο! Ορκίζομαι ότι δεν έχετε ξαναδεί κάτι τέτοιο στη ζωή σας. Και είναι πιθανό να μη δείτε ποτέ ξανά»! Μια μετάδοση, μια ατάκα που έχει μείνει ανεξίτηλη στην ιστορία του ποδοσφαίρου...



Ο Αγουέρο άφησε το δικό του στίγμα στο ποδόσφαιρο και όχι μόνο για το τεράστιο ταλέντο που διέθετε, αλλά και γιατί δεν γινόταν να τον αντιπαθήσεις. Ένας παίκτης υπόδειγμα και είδωλο για όλα τα μικρά παιδιά. Και αυτό είναι το πιο σημαντικό από κάθε ταλέντο που μπορεί να διαθέτει ο καθένας! Πάνω από όλα, ένας άνθρωπος με ήθος!

Η σχέση του με τον Μαραντόνα



Ο Αργεντινός είχε παντρευτεί την κόρη του Ντιέγκο Μαραντόνα, Τζιανίνα, αποκτώντας μάλιστα μαζί και έναν γιο, τον Μπέντζαμιν Μαραντόνα Αγουέρο. Ο θρύλος του ποδοσφαίρου είχε άριστες σχέσεις με τον Κουν, αφού τον είχε ξεχωρίσει μόλις στα 15 του χρόνια όταν ο μικρός αγωνιζόταν στην Ιντεπεντιέντε.

Ωστόσο, όταν χώρισε με την κόρη του οι σχέσεις των δυο ανδρών ψυχράνθηκαν και δεν έφτιαξαν δυστυχώς ποτέ.



Ο καημός του να μην προλάβει να αγωνιστεί με τον Μέσι



Ένας λόγος που ο Σέρχιο Αγουέρο αποφάσισε το καλοκαίρι να υπογράψει με την Μπαρτσελόνα και να αποχωριστεί την αγαπημένη του Μάντσεστερ Σίτι, ήταν και ο Λιονέλ Μέσι. Οι δυο τους είναι πολύ καλοί φίλοι και μόνο στην εθνική Αργεντινής έχουν υπάρξει συμπαίκτες.



Και εκεί που έλεγε ο Κουν ότι θα πραγματοποιήσει το όνειρό του να παίξει στην ίδια ομάδα με τον Μέσι, ο Αργεντινός αποχωρεί και μετακομίζει στο Παρίσι για λογαριασμό της Παρί Σεν Ζερμέν. Ο Σέρχιο πήγε στους «μπλαουγκράνα» και ο φίλος του δεν ήταν εκεί, με τον Αργεντινό να πραγματοποιεί μόνο 5 εμφανίσεις με την φανέλα της καταλανικής ομάδας, προλαβαίνοντας να σκοράρει στο ντέρμπι με την Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά χωρίς να σώζει την ομάδα του.

Και εμείς θα θέλαμε πάρα πολύ να βλέπαμε αυτό το δίδυμο φωτιά να είναι συμπαίκτες και να… τρομάζουν τον κάθε αντίπαλο! Τουλάχιστον, τους είδαμε μαζί για αρκετό διάστημα στην εθνική Αργεντινής!

Τα λόγια σε τέτοιες περιπτώσεις είναι λίγα, αλλά η υγεία είναι πάνω από τα πάντα! Ο Σέρχιο Αγουέρο πήρε την πιο σωστή απόφαση για τον ίδιο και την υγεία του, ωστόσο το πόσο θα μας λείψει από τα γήπεδα είναι περιττό να το πούμε.

Ρε παιχταρά θα μας λείψεις και θα μας λείψουν όλες οι στιγμές που μας άφηνες με το στόμα ανοιχτό να παραμιλάμε με τα γκολ σου και όλα όσα έκανες στο χορτάρι! Ένας γνήσιος γκολτζής, ένας παιχταράς με όλη την σημασία της λέξης, που αφήνει πίσω του πολλές στιγμές για να θυμόμαστε πόσο σπουδαίος είναι!

Οι λέξεις είναι φτωχές, τα συναισθήματα πολλά, με την εικόνα του δακρυσμένου Κουν να μην φεύγει από το μυαλό!

«Agueroooooooooo..... I swear you'll never seee anything like this, ever again».


Gracias por todo Kun!


...........

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x