Stories

Η χειρότερη απόφαση του Σρέντερ που έγινε… ανέκδοτο

Ο Ντένις Σρέντερ χαμογελά από την κορυφή του κόσμου πλέον, αλλά δύο χρόνια πριν είχε πάρει μια απόφαση που κατέληξε να γίνει… ανέκδοτο στο ΝΒΑ.

Σρέντερ: Η απόφαση που έγινε ανέκδοτο

Ο Ντένις Σρέντερ τα έχει όλα… Δόξα, αναγνώριση, μια ευτυχισμένη οικογένεια, πλέον έναν παγκόσμιο τίτλο με βραβείο MVP και φυσικά πολλά, πάρα πολλά χρήματα. Όμως πριν δύο χρόνια έφτασε να… χλευάζεται στις ΗΠΑ εξαιτίας μιας απόφασης καριέρας που πήρε και η οποία αποδείχτηκε απόλυτα λανθασμένη. Σε τέτοιο βαθμό, που κατάντησε να γίνει ανέκδοτο στο ΝΒΑ.

Τον Οκτώβριο του 2016 ο Γερμανός γκαρντ είχε υπογράψει τετραετή επέκταση συμβολαίου ύψους 70 εκατ. δολαρίων με τους Χοκς, οι οποίοι στο πρόσωπό του έβλεπαν το νέο βασικό τους «άσο» μετά την παραχώρηση του Τζεφ Τιγκ με ανταλλαγή στους Πέισερς. Δεν «ρίζωσε», ωστόσο, στην Ατλάντα, καθώς έφυγε το 2018 με ανταλλαγή για την Οκλαχόμα και το Νοέμβριο του 2020, λίγες εβδομάδες μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος από τους Λέικερς στη «φούσκα», έγινε κάτοικος LA.

Σρέντερ: Η απόφαση που έγινε ανέκδοτο

Με την παρέα του Λεμπρόν Τζέιμς και του Άντονι Ντέιβις έκανε εξαιρετικές εμφανίσεις μετρώντας 15,4 πόντους, 5,8 ασίστ, 3,5 ριμπάουντ και 1,1 κλεψίματα σε 32,1 λεπτά κατά μέσο όρο παίζοντας σε 61 από τα 72 ματς της regular season και όλα ως βασικός. Υπήρχε τέτοια ικανοποίηση για την προσφορά του, που οι Λέικερς-σύμφωνα με όλα τα έγκυρα αμερικανικά ΜΜΕ-τού πρόσφεραν στα τέλη Μαρτίου του 2021 τετραετή επέκταση συμβολαίου αξίας 84 εκατ. δολαρίων, τα περισσότερα χρήματα-δηλαδή-που μπορούσαν βάσει του salary cap. Η απάντηση του Σρέντερ; Όχι!

Ο Γερμανός λέγεται πως τότε είχε απορρίψει την προσφορά θεωρώντας πως θα μπορούσε ως free agent το καλοκαίρι και με βάση τις εμφανίσεις του να βρει ένα ακόμη μεγαλύτερο συμβόλαιο στην αγορά. Επιλογή που όμως αποδείχτηκε καταστροφική! Κι αυτό γιατί αφού έχασε αρκετά παιχνίδια στο τέλος της regular season μπαίνοντας δύο φορές στο πρωτόκολλο Covid-19, η εικόνα του στα playoffs δεν ήταν ανάλογα καλή. Οι αριθμοί του έπεσαν σε 14,3 πόντους με 40% στα σουτ και 30,8% στα τρίποντα στη σειρά του πρώτου γύρου με τους Σανς. Μάλιστα, παρότι οι Λέικερς προηγήθηκαν με 2-1, με τον Σρέντερ να έχει 24 και 20 πόντους στο Game 2 και 3 αντίστοιχα, στα δύο επόμενα παιχνίδια, που αποδείχτηκαν καθοριστικά, είχε συνολικά 8 πόντους με 3/22 σουτ. Η ομάδα του έχασε τα τρία τελευταία ματς της σειράς, αποκλείστηκε τελικά με 4-2 και ο Σρέντερ δεν είχε το φινάλε που ονειρευόταν στη σεζόν.



Τα χειρότερα όμως δεν είχαν έρθει… Ο Σρέντερ απουσίασε από το Προολυμπιακό Τουρνουά του Σπλιτ όπου η Γερμανία πήρε το εισιτήριο για το Τόκιο, αλλά και από τους Ολυμπιακούς Αγώνες, καθώς το ποσό ασφάλισης που απαιτείτο για να λάβει μέρος είχε πάει στο… Θεό επειδή ο ίδιος ήταν free agent. Ο 28χρονος, τότε, γκαρντ έμεινε για αρκετό καιρό σε αναζήτηση «στέγης», οι προσφορές που δεχόταν όμως δεν πλησίαζαν καν αυτή που είχε από τους Λέικερς και η οποία πλέον είχε μπει στο συρτάρι. Με τα πολλά, ο Σρέντερ πήρε τελικά την προσφορά μόλις 5,9 εκατ. δολαρίων που του έκαναν οι Σέλτικς για μονοετές συμβόλαιο.

Ο ίδιος σε δηλώσεις που έκανε αρκετό καιρό μετά είπε πως «… ουδέποτε υπήρχε συγκεκριμένη πρόταση από τους Λέικερς για τέτοιο ποσό» θέλοντας μάλλον να δικαιολογηθεί. Πάντως στα προπέρσινα του γενέθλια, στις 15 Σεπτεμβρίου του 2021, με μια ανάρτηση στο Instagram είχε απαντήσει στους επικριτές των επιλογών του. «Θα το κάνω αυτό μία φορά: γράψτε το καλύτερο αστείο σας για το ότι τα θαλάσσωσα. Όπως είπε και ο ράπερ J. Cole, ‘κάποιοι βγάζουν εκατομμύρια και άλλοι βγάζουν memes’», ανέφερε ποζάροντας μπροστά από δύο από τα πανάκριβα αυτοκίνητά του κι επιδεικνύνοντας τον πλούτο του σε ρολόγια, κοσμήματα και ακριβές τσάντες.



Και δεν έχει άδικο… Ο Σρέντερ έχει ήδη κερδίσει στην καριέρα του, στα 30 του, 78,3 εκατομμύρια δολάρια μόνο από τα συμβόλαιά του στο ΝΒΑ, ενώ στις 12 Ιουλίου υπέγραψε για δύο χρόνια έναντι 26 εκατ. δολαρίων με τους Ράπτορς. Πολύ περισσότερα χρήματα από όσα ο γράφων και οι αναγνώστες θα κερδίσουμε σε μια ζωή.

Χλευάστε όσο θέλετε, λοιπόν... Ο Ντένις Σρέντερ, από την κορυφή του κόσμου χαμογελά δείχνοντας τα κατάλευκα δόντια του και τα πλούτη του...

Σρέντερ: Η απόφαση που έγινε ανέκδοτο

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x