Stories

Σωκράτης-Ομπαμεγιάνγκ: Από κολλητοί… αντίπαλοι

Σωκράτης Παπασταθόπουλος και Πιέρ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ θα βάλουν στην άκρη τη φιλία τους στο ζευγάρι Ολυμπιακός-Άρσεναλ.

Στις αναμετρήσεις του Ολυμπιακού με την Άρσεναλ για τους «16» του Europa League οι μονομαχίες τους θα κρίνουν πολλά. Πίσω όμως από το πολύ ενδιαφέρον ζευγάρι του Σωκράτη Παπασταθόπουλου με τον Πιέρ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ, υπάρχει μια φιλία που κρατά πολλά χρόνια.



Μέχρι το καλοκαίρι και για επτά σεζόν ήταν συνοδοιπόροι, συμπαίκτες και φίλοι. Γνωρίστηκαν το 2013, όταν πήγαν αμφότεροι στη Ντόρτμουντ. Είχαν πολλά κοινά, αλλά και… διαφορές.

Η Ferrari και το Fiat-άκι

«Το καλοκαίρι του 2013 γίναμε πολύ γρήγορα φίλοι. Πέραν του ότι ήμασταν και οι δύο νέοι στην Μπορούσια, το γεγονός ότι μιλούσαμε και οι δύο ιταλικά μάς έφερε πιο κοντά. Κανείς μας τότε δεν μιλούσε γερμανικά και είχα κάποιον για να επικοινωνώ εύκολα», είχε αναφέρει ο Σωκράτης σε παλαιότερη συνέντευξή του, ενώ εξιστόρησε ένα απίθανο περιστατικό.

«Όταν έφτασα στην προπόνηση της Ντόρτμουντ, οδηγούσα ένα παλιό Fiat 500, που είχα αγοράσει με τα πρώτα χρήματα που έβγαλα από το ποδόσφαιρο. Τότε είδα τον Όμπα να φτάνει με ένα πανάκριβο αυτοκίνητο, Ferrari ή Porsche, δεν θυμάμαι καλά. Έχει μεγάλη αγάπη για τα γρήγορα αυτοκίνητα και είναι φυσιολογικό ένας παίκτης σαν κι αυτόν να έχει τέτοια. Εγώ το πρώτο μου αμάξι θα το κρατήσω για πάντα».



Η δικαίωση μετά από τρεις πίκρες

Η Μπορούσια έχασε τρεις σερί τελικούς Κυπέλλου, δύο από την Μπάγερν σε παράταση και πέναλτι αντίστοιχα, μέχρι να έρθει η εξιλέωση το 2017. Με βασικούς τον Σωκράτη και τον Ομπαμεγιάνγκ, αλλά και τον δεύτερο να πετυχαίνει το γκολ της νίκης με πέναλτι στο 67’, η Ντόρτμουντ του Τόμας Τούχελ σήκωσε την κούπα! Στο πάρτι στα αποδυτήρια ο Έλληνας στόπερ και ο Γκαμπονέζος φορ πρωτοστάτησαν λούζοντας τον Σίντζι Καγκάουα (πλέον παίκτη του ΠΑΟΚ) με σαμπάνια.



Μαζί ήρθαν, σχεδόν μαζί έφυγαν…

Το 2018, με διαφορά έξι μηνών, Ομπαμεγιάνγκ αρχικά τον Ιανουάριο και ο Παπασταθόπουλος το καλοκαίρι μετακόμισαν στην Άρσεναλ και το παρεάκι δεν χάλασε. Παρέα κατέκτησαν ένα ακόμη Κύπελλο, στον τελικό της 1ης Αυγούστου του 2020 απέναντι στην Τσέλσι. Ο Γκαμπονέζος ήταν και πάλι πρωταγωνιστής με τα δύο γκολ, ενώ ο Σωκράτης μετά από πολύμηνη απραξία επιστρατεύτηκε από τον Μίκελ Αρτέτα στα τελευταία λεπτά για να κρατήσει τη νίκη. Αυτή ήταν και η τελευταία του εμφάνιση με τους Λονδρέζους.



Τα πειράγματα… διαρκή

Η πολύ καλή παρέα του Σωκράτη με τον Ομπαμεγιάνγκ έχει γίνει… viral σε πολλές περιπτώσεις. Συχνά ο δεύτερος αποκαλεί στα social media τον πρώτο με την διασημότερη ελληνική βρισιά, όπως προσφάτως, με αφορμή τη γέννηση της κόρης του.



Το 2016, όταν στον αγώνα με τη Βοσνία ο Σωκράτης… ξεβρακώθηκε από τον Έντιν Τζέκο σε μια φάση, ο «Όμπα» δεν έχασε την ευκαιρία. «Η στιγμή που ο Σωκράτης παράτησε το ποδόσφαιρο για να γίνει στρίπερ. Papa, τι τρέχει με σένα, ρε μεγάλε», είχε γράψει στο Instagram.



Το καλοκαίρι του 2019, στην προετοιμασία της Άρσεναλ στο Λος Άντζελες, ο Παπασταθόπουλος τραγούδησε Αργυρό (!) και ο Ομπαμεγιάνγκ φυσικά απαθανάτισε τη στιγμή.



Φυσικά ο χαβαλές δεν είναι μονόπλευρος. Όταν ο Ομπαμεγιάνγκ είχε συνδυάσει κοστούμι με αθλητικά παπούτσια ο Σωκράτης πέρασε στην αντεπίθεση σχολιάζοντας ειρωνικά «ωραίο στυλ!».



Όταν ήρθε η ώρα του… αποχωρισμού, στο post του Παπασταθόπουλου με το οποίο έλεγε αντίο στην Άρσεναλ τον Ιανουάριο, ο «Όμπα» αποκάλεσε αδερφό (Frate κατά το ιταλικό Fratello) τον Σωκράτη με ένα emoji ευγνωμοσύνης και πολλές καρδούλες.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x