Stories

Το «θαύμα» του Ναΐμ και ο Σίμαν που δεν… έμαθε

Ο Ναΐμ «κρέμασε» τον Σίμαν, που… «κρέμασε» την Αγγλία.

Σαν σήμερα πριν 26 χρόνια η Σαραγόσα ζούσε τη μεγαλύτερη στιγμή της ιστορίας της με... επικό τρόπο.

Ο τελικός του Κυπελλούχων απέναντι στην Άρσεναλ στο «Παρκ Ντε Πρενς» του Παρισιού, στις 10 Μαΐου του 1995, όδευε με μαθηματική ακρίβεια προς τα πέναλτι.

Η γκολάρα με σουτ εκτός περιοχής του Εσνάιντερ στο 68' βρήκε την απάντησή της από το κοντινό πλασέ του Χάρτσον στο 77' και οι δύο ομάδες πήγαν στην παράταση, χωρίς όμως να αλλάξει κάτι.

Το «θαύμα» του Ναΐμ και ο Σίμαν που δεν… έμαθε

Όλα αυτά μέχρι το 120ο λεπτό, όταν ο Ναΐμ είδε τον Σίμαν να... βόσκει αρκετά μέτρα μακριά από την εστία του και με ένα απίθανο βολέ «κρέμασε» τον Άγγλο γκολκίπερ, που με τη σειρά του... «κρέμασε» την ομάδα του. Ίσως το πιο όμορφο buzzer beater στην ιστορία του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.



«Τυχαίο; Δε νομίζω!»

«Έβλεπα σε όλο το ματς ότι ο Σίμαν ήταν αρκετά εκτός της εστίας του και έτσι αποφάσισα να το δοκιμάσω. Αρχική μου σκέψη στη φάση ήταν να πασάρω, αλλά ο συμπαίκτης μου ήταν οφσάιντ και έτσι είπα να σουτάρω. Ήμουν και τυχερός, αλλά το γκολ δεν ήταν αποτέλεσμα τύχης. Όσοι με γνωρίζουν ξέρουν καλά πως το ήθελα. Όταν ήμουν στην Τότεναμ έμενα μετά την προπόνηση και κάναμε κάποια τέτοια παιχνίδια με μακρινά σουτ μαζί με τον Γκασκόιν. Για μένα αυτό το γκολ ήταν ξεχωριστό, ως παλιός παίκτης της Τότεναμ απέναντι στην Άρσεναλ», δήλωσε αρκετά χρόνια μετά για τη φάση ο Ισπανός άσος που αναδείχθηκε από τις ακαδημίες της Μπαρτσελόνα και είχε περάσει από το Λονδίνο την πενταετία 1988-1993.

Η χειρότερη στιγμή του, μέχρι την επόμενη

Ο Σίμαν ακόμη θυμάται το «κρέμασμα». «Ήταν η χειρότερη στιγμή της καριέρας μου. Από τη στιγμή που έκανε το σουτ κατάλαβα ότι ήμουν σε δύσκολη θέση. Δεν περιμένεις ποτέ ότι κάποιος θα σουτάρει από εκεί, αλλά ο Ναΐμ το ήθελε», δήλωσε ο Άγγλος γκολκίπερ, που όμως δεν πήρε το μάθημά του. Επτά χρόνια μετά δέχτηκε ένα παρόμοιο γκολ στην ήττα-αποκλεισμό της Αγγλίας από τη Βραζιλία στο Μουντιάλ του 2002 δια ποδός Ροναλντίνιο.



Ένα γκολ που έγινε… δρόμος

Περιττό να πούμε πως ο Ναΐμ έγινε λαϊκός ήρωας στη Σαραγόσα έχοντας υπογράψει με το απίθανο γκολ του τη μεγαλύτερη στιγμή στην ιστορία της ομάδας. Μια μικρή πόλη στην Αραγονία, όπου εδρεύει η ισπανική ομάδα, ονομάτισε έναν δρόμο «Το γκολ του Ναΐμ».

Το «θαύμα» του Ναΐμ και ο Σίμαν που δεν… έμαθε

Τα highlights του τελικού:

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x