Stories

«Τι θα κάνουμε ρε μ@@@ες αν φύγει ο Τσιλούλης…»

Ένας συντάκτης του sport-fm.gr θυμάται πότε πρωτοάκουσε το όνομα του Σωτήρη Τσιλούλη, που είναι εκ των διακριθέντων στην τρομερή σεζόν της Λαμίας.

Τσιλούλης: Η ιστορία από την Αναγέννηση Καρδίτσας πριν τη Λαμία

Για 42 λεπτά, η Λαμία βρισκόταν στις 13 Μαΐου 2023 με τα... δύο πόδια στη Super League 2. Από το 30’ όταν είχε ανοίξει το σκορ ο Ιωνικός στην ντερμπάρα της Νίκαιας μέχρι το 72’ που ο Τόσιτς είχε διαμορφώσει το τελικό 2-2, η ομάδα της Φθιώτιδας ετοιμαζόταν να αποχαιρετήσει για πρώτη φορά στην ιστορία της τα σαλόνια της Stoiximan Super League.

Μην σας κάνει εντυπώση, πέραν Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού και ΠΑΟΚ, η Λαμία είναι μαζί με Αστέρα Τρίπολης και... Κηφισιά οι μοναδικές ομάδες που δεν έχουν υποβιβαστεί από την πρώτη στιγμή που ανέβηκαν στη Σούπερ Λίγκα.

Από το 2017 λοιπόν, οι Λαμιώτες αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της μεγάλης κατηγορίας. Και αφού παραλίγο να πάθουν προκειμένου να μάθουν, φέτος σπάνε όλα τα κοντέρ και ορέγονται playoffs! Ήδη έχουν 34 βαθμούς τρία ματς πριν το φινάλε της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος, διπλάσιους από όσους είχαν πέρυσι στην έναρξη των playouts...



Και ανάμεσα στους διακριθέντες της εξαιρετικής ομάδας του Λεωνίδα Βόκολου, πέραν από πολύπειρους ξένους όπως ο Σιμόν, ο Καρλίτος και ο Μαρτίνεθ, βρίσκουμε και τον Σωτήρη Τσιλούλη.

Ο Έλληνας μεσοεπιθετικός πλήγωσε τον Παναθηναϊκό στον άθλο της Λεωφόρου και έφτασε τα πέντε γκολ σε 22 συμμετοχές φέτος, ενώ έχει και δύο ασίστ.

Αποτελεί σταθερή παρουσία στη Σούπερ Λίγκα ο 29χρονος ποδοσφαιριστής εδώ και μερικά χρόνια. Στη Λαμία βρίσκεται από το καλοκαίρι του 2022, όταν και άφησε τον Απόλλωνα Σμύρνης μετά από μια διετία.

Για δύο χρόνια είχε φορέσει και τη φανέλα του Πανιωνίου, ενώ πριν το 2018 έκανε το αγροτικό του στη Β’ κατηγορία με Εθνικό Γαζώρου, Αναγέννηση Καρδίτσας και Απόλλωνα Λάρισας - αλλά και Λαμία, για λίγο...

Τσιλούλης:

Στην Αναγέννηση τον είχε πάρει και το... αυτί του γράφοντος. Βλέπετε το 2016, ψάρακας στο Κέντρο Αθλητικού Ρεπορτάζ, έγινε η γνωριμία με παλικάρι από την Καρδίτσα που είχε κατέβει στην Αθήνα για να σπουδάσει αθλητική δημοσιογραφία.

Φίλος της τοπικής ομάδας και μέγας γνώστης για οτιδήποτε αφορούσε τον σύλλογο, ο Καρδιτσιώτης ανέφερε συχνά πυκνά ανάμεσα σε διάφορα ονόματα παικτών και εκείνο ενός Έλληνας που έκανε τα πρώτα βήματα της καριέρας του.

Ναι, Σωτήρη Τσιλούλη τον έλεγαν και είχε αποκτηθεί τον Ιανουάριο του '16 από τη... Λαμία, που τον είχε κρατήσει για λίγο μετά τη μεταγραφή από τον Εθνικό Γαζώρου, μήνες πριν. Μετά από τέσσερα γκολ και δύο ασίστ σε 15 αγώνες το δεύτερο μισό της σεζόν 2015/16, ο 21χρονος τότε μεσοεπιθετικός είχε κάνει καλύτερη χρονιά, με εννέα γκολ σε 27 αγώνες το 2016/17. Τότε που η Αναγέννηση είχε κοντραριστεί και με την ΑΕΚ για το Κύπελλο, αποφεύγοντας μάλιστα την ήττα εντός έδρας, επιστρέφοντας από το 0-2 με γκολ του Τζέκου και του Μαϊγκά.



Με τον Τσιλούλη βέβαια να τα πηγαίνει καλά, είχαν αρχίσει και οι φήμες περί αποχώρησης. Τα έβαψε μαύρα λοιπόν ο συμφοιτητής, που αναρωτιόταν όποτε πήγαινε -από τον ίδιο- εκεί η κουβέντα «τι θα κάνουμε ρε μ@@@ες αν φύγει ο Τσιλούλης», για να γίνει αποδέκτης χαχανητών. Πιτσιρικάδες τότε, ο φέρελπις μεσοεπιθετικός της Αναγέννησης Καρδίτσας μας φαινόταν τόσο μακρινός...

Φυσικά, ο φίλος από την Καρδίτσα δικαιώθηκε 100%. Πράγματι την επόμενη χρονιά, που ο Τσιλούλης αγωνιζόταν πια στη Λάρισα με τη φανέλα του Απόλλωνα, η Αναγέννηση υποβιβάστηκε στη Γ’ κατηγορία, ενώ τα επόμενα χρόνια ήρθε η εκτόξευση. Ο 29χρονος πλέον ποδοσφαιριστής της Λαμίας έχει εξελιχτεί σε εξαιρετικό παίκτη επιπέδου Σούπερ Λίγκας, σε ομάδα που ξεχωρίζει με την παρουσία της στη μεγάλη κατηγορία. Και ο συμφοιτητής από την κεντρική Ελλάδα, καλή του ώρα, ήξερε τι έλεγε όταν έτρεμε στην ιδέα να φύγει από την Αναγέννηση ο Λαρισαίος εξτρέμ...

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x