Stories

Η ομάδα που έχει 100% νίκες στην ιστορία της αλλά προβιβάστηκε λόγω... αναδιάρθρωσης

Η απίθανη ιστορία των Τζέρσι Μπουλς, που ιδρύθηκαν το 2019 και έχουν μόνο νίκες μέχρι σήμερα.

Η πανδημία του κορωνοϊού έχει φέρει τα πάνω κάτω στον κόσμο του ποδοσφαίρου, ωστόσο στη Νήσο του Τζέρσι είδαν επιτέλους την τύχη να τους χαμογελά. Βλέπετε, η ομάδα της περιοχής, οι Μπουλς, πήρε την πρώτη άνοδο της σύντομης ιστορίας της χάρη στην αναδιάρθρωση που αποφασίστηκε μετά τη διακοπή των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων στην Αγγλία. Το χάσατε κάπου; Ας το πάρουμε από την αρχή...

Το Βαϊλάτο του Τζέρσι είναι σύμπλεγμα νησιών το οποίο βρίσκεται μεταξύ Βρετανίας και Γαλλίας. Στο μεγαλύτερο εξ αυτών, εδρεύει ο σύλλογος των Μπουλς, που ιδρύθηκε το 2019, μετά την άρνηση της FIFA να επιτρέψει στην Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της περιοχής να δημιουργήσει εθνική ομάδα στα πρότυπα του Γιβραλτάρ. Βλέπετε, το Τζέρσι είναι ανεξάρτητο διοικητικά, ωστόσο δεν αποτελεί κράτος.

Τζέρσι Μπουλς: Η ομάδα με 100% νίκες

Τότε πάρθηκε η απόφαση να δημιουργηθεί ομάδα που θα συμμετείχε στα αγγλικά πρωταθλήματα. Έτσι γεννήθηκαν οι Μπουλς, που εισάχθηκαν στην Combined Counties League Division One (10η κατηγορία) και κατάφεραν εξαρχής να δείξουν πως έχουν τα φόντα για να κάνουν πρωταθλητισμό.

Στην πρώτη τους σεζόν, κατάφεραν να κάνουν 27 νίκες σε ισάριθμα ματς (!) με γκολ 99-7, παίρνοντας διαφορά 20 βαθμών από τη 2η θέση!



Ωστόσο, κάπου εκεί χτύπησε η πανδημία του κορωνοϊού, με τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα να διακόπτονται οριστικά και τους «ταύρους» να μένουν... μπουκάλα.

Ωστόσο, η ομάδα του Γκάρι Φρίμαν δεν πτοήθηκε και συνέχισε με αντίστοιχη ορμή και τη σεζόν 2020/21. Τέσσερις συνεχόμενες νίκες έφεραν τους Μπουλς στην κορυφή μετά από ισάριθμες αγωνιστικές, ωστόσο κάπου εκεί ξεκίνησαν οι αναβολές, με αποτέλεσμα η ομάδα του Τζέρσι να μην δώσει άλλο ματς για την υπόλοιπη χρονιά! Βλέπετε, η μετακίνηση από και προς το νησί ήταν αδύνατη...

Εντέλει, το πρωτάθλημα διεκόπη για μία ακόμη φορά, μετά από 15 στροφές. Οι Μπουλς είχαν... κατορθώσει να έχουν 31 νίκες σε ισάριθμα ματς πρωταθλήματος στη σύντομη ιστορία τους αλλά για μία ακόμη χρονιά να μην μπορούν να πανηγυρίσουν...

Ωστόσο, η τύχη τους άλλαξε μετά την απόφαση της διοργανώτριας αρχής για αναδιάρθρωση, που έδωσε στον σύλλογο την ευκαιρία να ανέβει στην Combined Counties League Premier Division South. «Είμαστε χαρούμενοι που μας δόθηκε η ευκαιρία να ανέβουμε κατηγορία από την Αγγλική Ομοσπονδία και ανυπομονούμε για το επόμενο βήμα» δήλωσε ο πρόεδρος της ομάδας, Ράσελ Λε Φεβρ, που τόνισε πως «είμαστε πολύ περήφανοι για τις προσπάθειες των παικτών, του τεχνικού επιτελείου και της διοίκησης κατά τη διάρκεια των δύο σεζόν που δεν ολοκληρώθηκαν».



Από τη μεριά του, ο Φρίμαν παραδέχτηκε πως «το πρώτο πράγμα που νιώσαμε ήταν ανακούφιση, ήταν μία μακρά διαδικασία και είμαστε ικανοποιημένοι που η FA επιβράβευσε τις ομάδες που άξιζαν να ανέβουν μετά από τόσες δυσκολίες. Είμαι πολύ χαρούμενος για τους παίκτες».

Η άνοδος των Μπουλς φέρνει και την πρώτη συμμετοχή στα προκριματικά του επόμενου Κυπέλλου Αγγλίας, κάτι που θα συμβεί για πρώτη φορά σε σύλλογο που εδρεύει στο νησί.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x