Stories

Η ιστορική εμφάνιση του Τζόρνταν στο «Boston Garden»

Στις 20 Απριλίου του 1986 ο Μάικλ Τζόρνταν πέτυχε ρεκόρ πόντων σε ένα ματς playoffs!

Μια μέρα σαν σήμερα πριν από 35 χρόνια, ο Μάικλ Τζόρνταν πραγματοποίησε μία από τις πλέον μυθικές εμφανίσεις του και πέτυχε ένα ιστορικό ρεκόρ!

Ήταν 20 Απριλίου του 1986, όταν οι Σέλτικς του Μπερντ φιλοξένησαν τους Μπουλς στη δεύτερη αναμέτρηση των δύο ομάδων για τον πρώτο γύρο των playoffs στην ανατολική περιφέρεια.

Σε ένα συγκλονιστικό ματς που κρίθηκε στη δεύτερη παράταση, η ομάδα της Βοστώνης επικράτησε 135-131 κι έκανε το 2-0 στη σειρά.

Εντούτοις, αυτό που όλοι θυμούνται είναι η αξεπέραστη εμφάνιση του Τζόρνταν. Ο Air έπαιζε… μόνος του κόντρα στην παρέα του Μπερντ, αφού πέτυχε 63 πόντους, που αποτελεί μέχρι σήμερα την καλύτερη επίδοση στο ΝΒΑ, όσον αφορά ένα παιχνίδι της postseason!

Ο γκαρντ των «ταύρων» είχε 22/41 εντός παιδιάς χωρίς να εκτελέσει τρίποντο (!) και 19/21 βολές, ενώ μοίρασε 6 ασίστ, κατέβασε 5 ριμπάουντ, είχε 3 κλεψίματα και 2 τάπες σε 53 λεπτά συμμετοχής, αναγκάζοντας το απαιτητικό κοινό του «Boston Garden» να του υποκλιθεί.

Για την ιστορία, οι Σέλτικς «σκούπισαν» τους Μπουλς (3-0) στην εν λόγω σειρά και στη συνέχεια κατέκτησαν το πρωτάθλημα (16ο της ιστορίας τους).

Δείτε τις καλύτερες στιγμές του Τζόρνταν από εκείνο το παιχνίδι:




Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x