sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Οι αρχικοί στόχοι, πού βρίσκονται και η επόμενη ημέρα: O απολογισμός των 14 ομάδων της Super League!

Η αντίστροφη μέτρηση για την επανέναρξη της Super League ξεκίνησε και το sport-fm.gr σας βάζει στο κλίμα, καταγράφοντας το… παρελθόν, αλλά και την επόμενη ημέρα όλων των ομάδων του πρωταθλήματος!

Αυτό ήταν.

Το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ τελείωσε και σειρά παίρνουν -ξανά- τα εθνικά πρωταθλήματα. Φυσικά, μετά από 39 ημέρες απραξίας επιστρέφει και η Super League. Ο πρώτος γύρος έχει ολοκληρωθεί και οι 14 μονομάχοι ρίχνονται εκ νέου στη «μάχη».

Κάποιοι στοχεύουν, φυσικά, στην κατάκτηση του πρωταθλήματος, κάποιοι στην είσοδό τους στα playoffs, κάποιοι να πάνε στα playout με όσο το δυνατόν περισσότερους βαθμούς και κάποιοι να σώσουν την κατηγορία.

Όλοι, σε κάθε περίπτωση, ξεκίνησαν με όνειρα και προσδοκίες. Άλλοι τα πηγαίνουν όπως τα… περίμεναν, άλλοι ακόμη καλύτερα και όπως είναι φυσικό, υπάρχουν και εκείνοι, που μέχρι τώρα έχουν παρουσιαστεί κατώτεροι των προσδοκιών. Βέβαια, όλοι θα ήθελαν να αλλάξουν κάποια πράγματα στο ρόστερ τους ή και στον τρόπο παιχνιδιού τους και να παρουσιαστούν ακόμη καλύτεροι στον δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος.

Με αφορμή την επανέναρξη της Super League, λοιπόν, το sport-fm.gr σας βάζει στο κλίμα, καταγράφοντας το… παρελθόν, αλλά και την επόμενη ημέρα όλων των ομάδων του πρωταθλήματος, ενόψει του β' γύρου!

1. Παναθηναϊκός

Οι «πράσινοι» πραγματοποίησαν, αδιαμφισβήτητα, έναν φανταστικό πρώτο γύρο. Μετά από 13 αγωνιστικές βρίσκονται στην κορυφή, μετρώντας 37 βαθμούς με 12 νίκες, μία ισοπαλία και καμία ήττα.

Φυσικά, ένας σύλλογος σαν τον Παναθηναϊκό πάντα στοχεύει στην κατάκτηση του πρωταθλήματος, αλλά τέτοια πορεία μέχρι τώρα δεν θα την περίμενε ούτε ο πιο αισιόδοξος οπαδός του! Ο μαέστρος, όμως, αυτής της ομάδας, Ιβάν Γιοβάνοβιτς, είχε «χτίσει» ένα εξαιρετικό σύνολο από την περσινή σεζόν και απολαμβάνει τους καρπούς των κόπων του τη φετινή.

Μάλιστα, με το 10Χ10, που έκανε μέχρι την ισοπαλία στο ντέρμπι «αιωνίων» της 6ης Νοεμβρίου, ξεπέρασε το καλύτερό του ξεκίνημα στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου, μετά το 9Χ9 της σεζόν 1994/95.

Στόχος στον β' γύρο: Προφανώς να συνεχίσει έτσι και να κατακτήσει το πρωτάθλημα. Από τη μία, είναι πάρα πολύ δύσκολο να συνεχίσει στους ίδιους ρυθμούς, από την άλλη τα ρεκόρ υπάρχουν για να σπάνε! Ωστόσο, δεν χρειάζεται, απαραίτητα, να κάνει την ίδια πορεία με τον α' γύρο, καθώς θα… γκελάρουν και οι υπόλοιποι. Το μόνο σίγουρο είναι πως, πλέον, η κατάκτηση της Super League είναι ένας πολύ ρεαλιστικός στόχος.



2. ΑΕΚ

Η «Ένωση» έκανε έναν πολύ καλό έως… εξαιρετικό πρώτο γύρο. Απολογισμός: 9 νίκες, 2 ισοπαλίες και 2 ήττες. Μία αρκετά ικανοποιητική συγκομιδή για 13 παιχνίδια, καθώς απώλεσε μόλις 10 βαθμούς, φτάνοντας στους 29. Φυσικά, ισχύει ό,τι και για τον Παναθηναϊκό. Στόχος της ΑΕΚ στην αρχή της σεζόν είναι πάντα το πρωτάθλημα.

Οι «κιτρινόμαυροι» θα ήταν σε καλύτερη μοίρα στην περίπτωση που δεν έκανε αυτή την ξέφρενη πορεία το σύνολο του Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Στο αγωνιστικό κομμάτι, η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα έχει παίξει, σε αρκετά παιχνίδια, τρομερό ποδόσφαιρο, με παραγωγή πολλών ευκαιριών, πίεση ψηλά και άμεση ανάκτηση της κατοχής, όταν αυτή χαθεί.

Της στοίχισε -βαθμολογικά- η ήττα από τον Βόλο στη Ριζούπολη τη 2η αγωνιστική, αλλά από την είσοδο στο νέο της γήπεδο (το οποίο της έχει δώσει άλλον… αέρα) και έπειτα, πραγματοποιεί μία εξαιρετική πορεία.

Στόχος στον β' γύρο: Η κατάκτηση του πρωταθλήματος. Εννοείται πως όταν δεν βρίσκεσαι στην κορυφή, αυτό, που πρέπει να κάνεις, είναι να κερδίσεις όλα τα παιχνίδια και να περιμένεις να αφήσει βαθμούς αυτός, που είναι από πάνω σου. Ο «δικέφαλος» θα αντιμετωπίσει ακόμη τρεις φορές τον Παναθηναϊκό (μία στον β' γύρο και δύο στα playoffs), ενώ ευελπιστεί πως οι «πράσινοι» δεν θα τα πάνε το ίδιο καλά και σε κάποιες αναμετρήσεις θα γκελάρουν. Το ζητούμενο είναι να συνεχίσει να παίζει όπως και στον α' γύρο και ό,τι είναι να έρθει, θα έρθει.



3. ΠΑΟΚ

Ο «δικέφαλος του Βορρά» βρίσκεται στην 3η θέση και στο -12 από τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό. Μετρά 7 νίκες, 4 ισοπαλίες και 2 ήττες. Στόχος πριν την έναρξη του πρωταθλήματος, φυσικά, ό,τι και των δύο παραπάνω, το πρωτάθλημα. Κάτι τέτοιο, πλέον, είναι πολύ δύσκολο να γίνει πράξη.

Εξάλλου και ο Ραζβάν Λουτσέσκου, σε δηλώσεις του τόνισε πως δεν μίλησε ποτέ για στόχους ή τίτλους τη φετινή σεζόν, δυσαρεστώντας τους φίλους της ομάδας της Θεσσαλονίκης. Ο ΠΑΟΚ διαθέτει ένα σύνολο με εξαιρετικά ταλαντούχους νεαρούς ποδοσφαιριστές, συν κάποιους αρκετά ποιοτικούς, που βρίσκονται σε μεγαλύτερη ηλικία.

Σίγουρα, αν υπάρξει υπομονή και στήριξη στο πλάνο, οι «ασπρόμαυροι» μπορούν να κάνουν ωραία πράγματα στο γήπεδο, κάτι που θα έχει αντίκτυπο και στον βαθμολογικό πίνακα.

Στόχος στον β' γύρο: Τίποτα δεν έχει κριθεί από τώρα, αλλά το σύνολο του Λουτσέσκου πρέπει να τελειώσει (σχεδόν) μόνο με νίκες για να κατακτήσει το πρωτάθλημα. Ρεαλιστικός στόχος, με βάση και τα λόγια του Ρουμάνου τεχνικού, είναι όσο το δυνατόν καλύτερο πλασάρισμα. Μην ξεχνάμε πως τη φετινή σεζόν η δεύτερη θέση δίνει έξοδο στα προκριματικά του Champions League.



4. Ολυμπιακός

Οι «ερυθρόλευκοι» βρίσκονται στην τέταρτη θέση, σε ισοβαθμία με τον τρίτο ΠΑΟΚ, στους 25 βαθμούς. Ο «δικέφαλος του Βορρά» πλεονεκτεί, καθώς είχε επικρατήσει (2-1) στη μεταξύ τους αναμέτρηση στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Τη φετινή σεζόν, η ομάδα του Πειραιά, παρότι διαθέτει εξαιρετικούς ποδοσφαιριστές σε αρκετές θέσεις, έχει εμφανιστεί κατώτερη των περιστάσεων, μετρώντας και αυτή 7 νίκες, 4 ισοπαλίες και 2 ήττες. Για τον στόχο πριν την έναρξη της Super League 1, δεν χρειάζεται να γίνει αναφορά. Μάλιστα, από την αρχή της σεζόν έχουν κάτσει στον πάγκο της τρεις προπονητές.

Η διοίκηση των πρωταθλητών δεν ήταν ικανοποιημένη από την εικόνα της ομάδας και μετά τους Μαρτίνς και Κορμπεράν, οι ιθύνοντες του συλλόγου έχουν εναποθέσει τις ελπίδες τους στον Μίτσελ, προκειμένου να ανατρέψει την κατάσταση.

Πάντως, τόσο στα τελευταία παιχνίδια πριν το τέλος του α' γύρου, όσο και στα φιλικά, αλλά και στο παιχνίδι Κυπέλλου με τον Ατρόμητο, ο Ολυμπιακός δείχνει να βρίσκει τον παλιό, καλό του εαυτό.

Στόχος στο β' γύρο: Εννοείται πως τίποτα δεν έχει τελειώσει και στόχος δεν μπορεί να είναι άλλος από την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Φυσικά, όπως και οι υπόλοιποι διεκδικητές, οι «ερυθρόλευκοι» πρέπει να συνεχίσουν με νίκες και να ελπίζουν σε απώλεια βαθμών του Παναθηναϊκού και των υπόλοιπων διεκδικητών.



5. Βόλος

Μόλις έναν βαθμό κάτω, βρίσκεται ο Βόλος. Η ομάδα της Μαγνησίας πραγματοποιεί και φέτος μία φανταστική, για τα δεδομένα της, πορεία.

Παρότι ο Οσβάλντ Τανσό απομακρύνθηκε μόλις μετά το τέλος της πρώτης αγωνιστικής, η επιστροφή του Κώστα Μπράτσου στην άκρη του πάγκου φάνηκε εξαιρετική επιλογή των ανθρώπων του συλλόγου και φιγουράρει στην 5η θέση του βαθμολογικού πίνακα με 24 βαθμούς και 7 νίκες, 3 ισοπαλίες και 3 ήττες, παίρνοντας και κάποια σπουδαία αποτελέσματα, όπως τη νίκη (0-1) στη Ριζούπολη απέναντι στην ΑΕΚ.

Επίσης, ας μην ξεχνάμε πως ο Βόλος έχασε και τον κορυφαίο σκόρερ της φετινής σεζόν, τον Τομ Φαν Βέερτ, ο οποίος μετακινήθηκε από την «Ένωση», ενώ την ίδια πορεία πήρε και ο καλύτερος παίκτης της ομάδας, ο Πάολο Φερνάντες.

Στόχος στο β' γύρο: Ρεαλιστικός στόχος αποτελεί η είσοδος στα playoffs, και γιατί όχι και η έξοδος στην Ευρώπη. Ο Βόλος έδειξε πως ενώ έχανε σημαντικά πρόσωπα στη σεζόν, τα πήγαινε ακόμη καλύτερα. Γιατί να μην το κάνει ξανά;



6. Άρης

Την κορυφαία εξάδα του πρωταθλήματος κλείνει ο Άρης, ο οποίος βρίσκεται στους 21 βαθμούς με 6 νίκες, 3 ισοπαλίες και 4 ήττες.

Σίγουρα, οι ιθύνοντες των «κιτρινόμαυρων» περίμεναν μία καλύτερη πορεία, καθώς στη θερινή μεταγραφική περίοδο αποκτήθηκαν πολύ ποιοτικοί ποδοσφαιριστές και οι φίλοι της ομάδας περίμεναν κάτι καλύτερο σε σχέση με την περσινή σεζόν. Μέχρι στιγμής, τα πράγματα δεν πηγαίνουν όπως ακριβώς τα είχαν φανταστεί, αλλά απομένουν ακόμη 21 αγωνιστικές.

Από τον πάγκο έχουν περάσει έως τώρα τρεις προπονητές. Η χρονιά ξεκίνησε με τον Μπούργος, ο οποίος απομακρύνθηκε μετά το παιχνίδι με τον Παναιτωλικό, ενώ ο Τόλης Τερζής εκτέλεσε χρέη υπηρεσιακού μέχρι να αναλάβει ο Άλαν Πάρντιου.

Παρότι ο Άρης παίζει καλό ποδόσφαιρο σε αρκετές αναμετρήσεις, δείχνει να μην είναι τόσο «δεμένος», απόρροια και της απόκτησης πολλών παικτών σε μικρό χρονικό διάστημα.

Στόχος στο β' γύρο: Να συνεχίσει όπως στα δύο τελευταία παιχνίδια (5-0 επί της Λαμίας στο «Βικελίδης» και 4-0 επί του ΠΑΣ στους «Ζωσιμάδες») και να αναρριχηθεί όσο το δυνατόν περισσότερο στη βαθμολογία. Ξεκάθαρος στόχος, πλασάρισμα από την 5η -και πάνω- θέση και ένα ευρωπαϊκό «εισιτήριο».



7. Παναιτωλικός

Η ομάδα του Αγρινίου ξεκίνησε με εξαιρετικό τρόπο την πορεία της στο φετινό πρωτάθλημα. Ωστόσο, στη συνέχεια έκανε μία μικρή «κοιλιά» και πλέον βρίσκεται στην 7η θέση με 16 βαθμούς, μετρώντας 4 νίκες, 4 ισοπαλίες και 5 ήττες. Παράλληλα, διαθέτει στο ρόστερ της τον πρώτο σκόρερ του φετινού πρωταθλήματος, Νίκο Καρέλη, ο οποίος έχει σημειώσει 9 τέρματα.

Αδιαμφισβήτητα, ο «Τίτορμος» πραγματοποιεί μία πολύ καλή -για τα δεδομένα του- χρονιά και επιβεβαιώνει τον Γιάννη Αναστασίου, ο οποίος ανέφερε πως τη φετινή σεζόν ο σύλλογος θέλει να κάνει το βήμα παραπάνω. Μέχρι στιγμής, τα «καναρίνια» βρίσκονται σε καλό δρόμο (σε κάποια παιχνίδια θα μπορούσαν να πάρουν και καλύτερα αποτελέσματα) και με την ανάληψη του συλλόγου από τους νέους ιδιοκτήτες, την οικογένεια Καμίνσκι, ελπίζουν σε ανάλογη πορεία και στη συνέχεια του πρωταθλήματος.

Στόχος για τον β' γύρο: Αρχικά, γιατί πολλά έχουν δει τα μάτια των Αγρινιωτών, η άνετη εξασφάλιση της παραμονής στην κατηγορία και μετέπειτα ότι καλύτερο γίνεται. Τα… υπόλοιπα από τη νέα αγωνιστική περίοδο, όταν οι Καμίνσκι θα έχουν εγκλιματιστεί στα ελληνικά δεδομένα.



8. Ατρόμητος

Η ομάδα του Περιστερίου ξεκίνησε με στόχο την άνετη παραμονή στην κατηγορία και έπειτα την είσοδο στην εξάδα. Η μέχρι στιγμής παρουσία της είναι ικανοποιητική για την υλοποίηση αυτού του στόχου, με 15 βαθμούς και ρεκόρ 4-3-6, ενώ, όπως και ο Παναιτωλικός, υπήρξαν αναμετρήσεις, που μπορούσε να έχει πάρει κάτι παραπάνω.

Το σύνολο του Κρις Κόλμαν έχει δείξει πως μπορεί να αντιμετωπίσει στα ίσα κάθε αντίπαλο, ενώ και ο ίδιος ο τεχνικός της ομάδας είχε αναφέρει στον bwinΣΠΟΡ FM 94,6 πως οι ποδοσφαιριστές του δεν φοβούνται κανέναν αντίπαλο.

Στόχος για τον β' γύρο: Η άνετη εξασφάλιση της παραμονής και από εκεί και πέρα, όσο το δυνατόν καλύτερο πλασάρισμα στον βαθμολογικό πίνακα.



9. Αστέρας Τρίπολης

Το σύνολο του Ηρακλή Μεταξά ξεκίνησε τη φετινή σεζόν με τους ίδιους στόχους με Παναιτωλικό και Ατρόμητο. Μέχρι στιγμής βρίσκεται στην 9η θέση με ρεκόρ 2-7-4 και 13 βαθμούς. Μπορεί σε κάποια παιχνίδια να είχε καλή παρουσία, ωστόσο σε κάποια άλλα παρουσιάστηκε κατώτερο της περίστασης.

Αυτό μαρτυρά και τις μόλις δύο νίκες που έχει πετύχει στο φετινό πρωτάθλημα. Σίγουρα, ο Αστέρας Τρίπολης διαθέτει ένα σύνολο που θα μπορούσε να τον κατατάξει λίγο ψηλότερα στον βαθμολογικό πίνακα, έχοντας κόψει πόντους από Ολυμπιακό, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ.

Στόχος για τον β' γύρο: Να πετύχει, όπως είναι φυσικό, περισσότερες νίκες, να ξεμπερδέψει γρήγορα με την υπόθεση παραμονή και από εκεί και πέρα, όσο το δυνατόν καλύτερο πλασάρισμα.



10. ΟΦΗ

Ο σύλλογος του Ηρακλείου δεν ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο τη φετινή σεζόν, έχοντας έως τώρα 10 βαθμούς με 2 νίκες, 4 ισοπαλίες και 7 ήττες.

Απόρροια της 10ης θέσης και των μόλις τριών βαθμών περισσότερων από τους ουραγούς Λεβαδειακό και Ιωνικό, είναι και τα πολλά προβλήματα τραυματισμών, που αντιμετώπισαν οι ποδοσφαιριστές της ομάδας.

Στον πάγκο βρίσκεται ο Λιθουανός Βάλντας Νταμπράουσκας, ο οποίος αντικατέστησε τον Νίκο Νιόπλα στα τέλη του Οκτώβρη. Να σημειωθεί πως με τη νίκη του την τελευταία αγωνιστική, και μάλιστα με ανατροπή, κόντρα στον Λεβαδειακό (2-1), ο ΟΦΗ «σκαρφάλωσε» τρεις θέσεις και ξεκόλλησε από τον πάτο της βαθμολογίας.

Στόχος για τον β' γύρο: Έτσι όπως έχουν έρθει τα πράγματα, ο ρεαλιστικός στόχος είναι η αποφυγή του υποβιβασμού, προκειμένου να σωθεί η χρονιά.



11. Λαμία

Η φετινή σεζόν δεν έχει ξεκινήσει με τον καλύτερο τρόπο για την ομάδα της Φθιώτιδας, η οποία ισοβαθμεί στην 11η θέση με τον ΠΑΣ Γιάννινα (11 βαθμοί) και βρίσκεται μόλις δύο πόντους πάνω από τους δύο ουραγούς του βαθμολογικού πίνακα. Μέχρι στιγμής μετρά μόλις μία νίκη, στην έδρα της επί του Λεβαδειακού με σκορ 1-0, 6 ισοπαλίες και 6 ήττες.

Ο Τζανλούκα Φέστα απομακρύνθηκε από τον πάγκο μετά την ήττα από τον Παναιτωλικό (3-1) και πλέον, με τον Σάββα Παντελίδη στη θέση του, οι ιθύνοντες της ομάδας ελπίζουν να βελτιώσουν την εικόνα της στον αγωνιστικό χώρο και να σωθεί η κατηγορία.

Στόχος για τον β' γύρο: Η βελτίωση στο επιθετικό κομμάτι, έχοντας το χαμηλότερο ενεργητικό με 6 γκολ και φυσικά η εξασφάλιση της παραμονής.



12. ΠΑΣ Γιάννινα

Οι Ηπειρώτες βρίσκονται στο «12» της κατάταξης, ισόβαθμοι με τη Λαμία. Η ομάδα του Πασχάλη Στάικου δείχνει να είναι αποδυναμωμένη σε σχέση με την περσινή σεζόν, μετρώντας 2 νίκες, 3 ισοπαλίες και 8 ήττες.

Για τον ΠΑΣ ισχύει ό,τι και για αρκετές ακόμη ομάδες του πρωταθλήματος. Θα μπορούσε σε κάποια παιχνίδια να πάρει το κάτι παραπάνω. Σίγουρα, θα πρέπει να βελτιώσει την αμυντική του λειτουργία, καθώς είναι η ομάδα που έχει δεχθεί τα περισσότερα τέρματα στο πρωτάθλημα, με 28 γκολ παθητικό. Από την άλλη, θα πρέπει να είναι πιο κυνικός, προκειμένου να πάρει τα αποτελέσματα που επιθυμεί.

Στόχος για τον β' γύρο: Η βελτίωση τόσο στο επιθετικό όσο και στο αμυντικό κομμάτι και η εξασφάλιση της παραμονής.



13. Λεβαδειακός

Η ομάδα της Βοιωτίας επέστρεψε στη Super League, αλλά η μέχρι στιγμής παρουσία της δεν είναι αυτή, που θα περίμεναν οι ιθύνοντες του συλλόγου. Βρίσκεται στην τελευταία θέση της βαθμολογίας, παρέα με τον Ιωνικό με 7 βαθμούς, μετρώντας 1 νίκη, 4 ισοπαλίες και 8 ήττες.

Η αλήθεια είναι πως δεν έχει δεχθεί πολλά γκολ για τη θέση που βρίσκεται, έχοντας παθητικό 17 τέρματα. Το πρόβλημα είναι η επιθετική λειτουργία (7 γκολ), καθώς η ομάδα του Γιάσμινκο Βέλιτς δεν μπορεί να δημιουργήσει αρκετές ευκαιρίες για να βρει και να πετύχει τα πολυπόθητα γκολ.

Στόχος για τον β' γύρο: Η βελτίωση της επιθετικής λειτουργίας και η παραμονή στην κατηγορία.



14. Ιωνικός

Στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα βρίσκεται ο Ιωνικός, επίσης με 7 βαθμούς. Η ομάδα της Νίκαιας έχει εμφανιστεί κατώτερη των περιστάσεων, καθώς στην αρχή της σεζόν απέκτησε ποδοσφαιριστές, που θα μπορούσαν να την ανεβάσουν επίπεδο, αλλά κάτι τέτοιο δεν έγινε στην πράξη.

Μέχρι στιγμής μετρά 1 νίκη, 4 ισοπαλίες και 8 ήττες, έχοντας την τρίτη χειρότερη επίθεση και τη δεύτερη χειρότερη άμυνα.

Το σύνολο του Δημήτρη Σπανού, ο οποίος πριν λίγες μέρες υπέβαλλε την παραίτηση του μετά τη φιλική ήττα από τον ΟΦΗ με 7-0, χωρίς αυτή να γίνει δεκτή, οφείλει να βελτιωθεί τόσο στην επίθεση όσο και στην άμυνα, αν θέλει να παραμείνει στην κατηγορία.

Στόχος για τον β' γύρο: Η βελτίωση της αμυντικής, αλλά και της επιθετικής λειτουργίας και η παραμονή στην κατηγορία.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x