sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Super League: Η ενδεκάδα της 15ης αγωνιστικής

Το sport-fm.gr βάζει το… κοστούμι του προπονητή, επιλέγει σχηματισμό, αλλά και τους παίκτες που ξεχώρισαν από την 15η αγωνιστική, επιλέγοντας τους καλύτερους από τα γήπεδα της Super League.

Η 15η αγωνιστική πέρασε (όχι όλη ξανά, αφού δεν διεξήχθη το Βόλος-Απόλλων που αναβλήθηκε) και είδαμε… μπόλικα και ωραία πραγματάκια! Όπως και ποδοσφαιριστές να διαπρέπουν ή να καθορίζουν παιχνίδια, οπότε τους επιλέγουμε στην καλύτερη ενδεκάδα της εβδομάδας σε διάταξη 4-3-3 με επιθετικούς προσανατολισμούς.

Τερματοφύλακας: Σαράνοφ (Λαμία)
Super League: Η ενδεκάδα της 15ης αγωνιστικής

Έκανε τρομερό παιχνίδι, αλλά δεν έφτανε για να πάρει κάτι η ομάδα στο «Γ. Καραϊσκάκης» κόντρα στον Ολυμπιακό. Ο Σαράνοφ… χτίζει παράδοση απέναντι στους «ερυθρόλευκους», έπιασε ξανά πέναλτι εναντίον του και γενικότερα έκανε τρομερές επεμβάσεις που θύμισαν εκείνη τη ρεβάνς Κυπέλλου που η Λαμία πήρε την πρόκριση μέσα στο Φάληρο.

Δεξί μπακ: Σάντσες (Παναθηναϊκός)
Super League: Η ενδεκάδα της 15ης αγωνιστικής

Έχει επιστρέψει στο αρχικό σχήμα του Παναθηναϊκού και δείχνει ανανεωμένος. Μετά την πολύ καλή εμφάνιση με τον Ατρόμητο, έκανε εξαιρετική απέναντι και στον ΠΑΣ. Ανασταλτικά δεν αντιμετώπισε το παραμικρό πρόβλημα, ενώ είναι ο ποδοσφαιριστής που διαμορφώνει το τελικό 2-0 με κεφαλιά. Ο Αργεντινός ανεβαίνει και αυτό είναι καλό για το «τριφύλλι».

Στόπερ: Κρέσπο (ΠΑΟΚ)
Super League: Η ενδεκάδα της 15ης αγωνιστικής

Ο Κρέσπο μετά τον Κούρτιτς ήταν ο καλύτερος ποδοσφαιριστής για τους γηπεδούχους κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης. Τα λάθη και τα κενά προήλθαν κυρίως από την πλευρά του Μιχάι, ενώ όσες φορές οι Αρκάδες προσπάθησαν να απειλήσουν από την πλευρά του, ήταν εκεί και έκοψε αρκετές αντεπιθέσεις, έχοντας και σωστές παρεμβάσεις σε καίρια σημεία. Παράλληλα, βγαίνει μπροστά σε ρόλο εξτρέμ στο φινάλε, κερδίζοντας το πέναλτι από τον Γκαρθία.

Στόπερ: Παπασταθόπουλος (Ολυμπιακός)
Super League: Η ενδεκάδα της 15ης αγωνιστικής

Όταν ο Ολυμπιακός δέχτηκε πίεση από την Λαμία στο τελευταίο τέταρτο, ο Παπασταθόπουλος ήταν ο κορυφαίος της αμυντικής τετράδας που καθάρισε κάθε επίσκεψη των αντιπάλων. Σωστές τοποθετήσεις και επεμβάσεις, όπως και ορισμένα κερδισμένα φάουλ για να καταφέρουν οι «ερυθρόλευκοι» να κρατήσουν το προβάδισμα, το μηδέν στην άμυνα και εν τέλει τη νίκη για να κάνουν καλά Χριστούγεννα.

Αριστερό μπακ: Λούμορ (Άρης)
Super League: Η ενδεκάδα της 15ης αγωνιστικής

Την καλύτερή του εμφάνιση με την εμφάνιση του Άρη έκανε ο 25χρονος Γκανέζος μπακ. Η τέταρτη συμμετοχή του φέτος με τους «κίτρινους» συνδυάστηκε με πολύ καλό πρόσωπο, δείχνοντας τις επιθετικές αρετές του αφού έπαιζε διαρκώς πάνω από τη σέντρα και συμμετέχοντας στη δημιουργία και στην παραγωγή φάσεων. Αμυντικά ο Λούμορ δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερα προβλήματα, με τον Ιωνικό να ψάχνεται κυρίως στην κόντρα.

Χαφ: Μαουρίτσιο (Παναθηναϊκός)
Super League: Η ενδεκάδα της 15ης αγωνιστικής

Άλλο ένα παιχνίδι που ο Βραζιλιάνος έβγαλε προσωπικότητα και χαρακτήρα, δείχνοντας πως είναι εκ των κορυφαίων box-to-box χαφ του πρωταθλήματος. Βοηθάει σημαντικά στην κυκλοφορία της μπάλας, τραβάει μαζί με τον Βιγιαφάνιες τον Παναθηναϊκό στην επίθεση και με… cojonaτο γκολ ανοίγει το σκορ και τον δρόμο για τη νίκη στην ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Χαφ: Τοράλ (ΟΦΗ)
Super League: Η ενδεκάδα της 15ης αγωνιστικής

Δεν σκόραρε, δεν έδωσε ασίστ για τη νίκη του ΟΦΗ. Όμως έκανε ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ. Η άτυπη διάκριση στον Τοράλ, ο οποίος πραγματοποιεί σταθερά εκπληκτικές εμφανίσεις με τους Κρητικούς. Ποδοσφαιριστής από το… πάνω ράφι, ειδικά για την Ελλάδα και δείχνει με τις δυνατότητές του πως μπορεί να ανέβει επίπεδο με μεταγραφή.

Χαφ: Κούρτιτς (ΠΑΟΚ)
Super League: Η ενδεκάδα της 15ης αγωνιστικής

Ο Γιάσμιν Κούρτιτς ήταν ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής για τον ΠΑΟΚ, αφού και στα καθήκοντά του ως χαφ, αλλά και με τα άλλα δύο γκολ που σκόραρε από το σημείο του πέναλτι, έκρινε το παιχνίδι υπέρ της ομάδας του κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης. Έτσι όπως πάει θα βρίσκεται μέσα στις περισσότερες καλύτερες ενδεκάδες της σεζόν.

Εξτρέμ: Καμάου (ΟΦΗ)
Super League: Η ενδεκάδα της 15ης αγωνιστικής

Δεν χρειάστηκε να κάνει πολλά. Μπήκε στο παιχνίδι στο 58’ και δύο λεπτά αργότερα «αδειάζει» τον Χατζισαφί μέσα στην περιοχή για να υπογράψει την ανατροπή του ΟΦΗ επί της ΑΕΚ μέσα στο ΟΑΚΑ (1-2). Ο 26χρονος εξτρέμ από την Κένυα έπρεπε να κάνει την 11η φετινή του εμφάνιση στο πρωτάθλημα για να βρει το πρώτο του τέρμα, δίνοντας το τρίποντο στους Κρητικούς.

Φορ: Καρέλης (Παναιτωλικός)
Super League: Η ενδεκάδα της 15ης αγωνιστικής

Μπαίνει αλλαγή και αυτός απέναντι στον Ατρόμητο και στην πρώτη του επαφή με την μπάλα, σκοράρει για να δώσει προβάδισμα με σκορ 2-1 στον Παναιτωλικό και εν τέλει τη νίκη. Λίγο αργότερα σκοράρει εκ νέου με απίθανο σουτ στην κίνηση, αλλά τελικά το τέρμα του ακυρώνεται για οφσάιντ. Ο Καρέλης πήρε την προσωπική του ρεβάνς για το… άχαστο απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης και ανέβασε βαθμολογικά τους Αγρινιώτες.

Εξτρέμ: Σονί (Αστέρας Τρίπολης)
Super League: Η ενδεκάδα της 15ης αγωνιστικής

Από τις αποκαλύψεις στις πρώτες 15 αγωνιστικές της Super League, με τον Κέβιν Σονί να μαγνητίζει τα βλέμματα εντός και εκτός συνόρων. Ο Καμερουνέζος φορ πρόσθεσε ακόμη μία πολύ καλή εμφάνιση στο βιογραφικό του, όπως και ένα ακόμη τρομερό… παστέλι ανοίγοντας το σκορ για τον Αστέρα μέσα στην Τούμπα. Γενικότερα, ταλαιπώρησε αρκετά την αντίπαλη άμυνα, έπαιξε με πλάτη, έσπασε μπάλες και ήταν εκ των κορυφαίων του αγώνα, παρότι η ομάδα από την Τρίπολη έχασε το ματς.


Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x