sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Super League: Η κορυφαία ενδεκάδα της 17ης αγωνιστικής

Η κορυφαία ενδεκάδα της 17ης αγωνιστικής της Super League από το sport-fm.gr

Η 17η αγωνιστική της Super League ολοκληρώθηκε, με την ΑΕΚ να είναι η μεγάλη νικήτρια στο ντέρμπι κορυφής με τον Παναθηναϊκό, τους Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ, Άρη, ΟΦΗ και Ατρόμητο να πανηγυρίζουν άνετα τρίποντα και τον ΠΑΣ Γιάννινα να παίρνει σημαντικότατο διπλό στη Λιβαδειά, χάρη στο οποίο απομακρύνθηκε από τις τελευταίες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα.

Το sport-fm.gr επέλεξε τους ποδοσφαιριστές που ξεχώρισαν από τα επτά παιχνίδια του τριημέρου και τους τοποθέτησε στην καλύτερη ενδεκάδα, η οποία είναι σε σχηματισμό 4-2-3-1.

Τερματοφύλακας: Αθανασιάδης (ΑΕΚ)


Ο γκολκίπερ της ΑΕΚ μπορεί να μην απειλήθηκε σε πολλές περιπτώσεις κατά τη διάρκεια του μεγάλου ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, αλλά όταν χρειάστηκε να δηλώσει «παρών», έκανε την εντυπωσιακότερη απόκρουση της αγωνιστικής. Στο 54ο λεπτό ο Μπερνάρ έφτασε πολύ κοντά στο να βάλει μπροστά τους στο σκορ τους «πράσινους» με πανέμορφο σουτ και να αλλάξει τελείως τη ροή της αναμέτρησης, αλλά ο Αθανασιάδης έσωσε την Ένωση, η οποία τελικά θριάμβευσε, πήρε την σπουδαία νίκη και μείωσε τη διαφορά της από την κορυφή.



Αριστερό μπακ: Ντε Μποκ (Ατρόμητος)


Πολύ καλή εμφάνιση για τον μπακ του Ατρόμητου, συνέβαλε τα μέγιστα στην επικράτηση της ομάδας του επί του Ιωνικού στο Περιστέρι. Η ομάδα του προηγήθηκε νωρίς και με τους φιλοξενούμενους να παίζουν με παίκτη λιγότερο από το 2ο κιόλας λεπτό, o 30χρονος Βέλγος κλήθηκε να συμμετέχει πολύ στη δημιουργία και τις επιθετικές κινήσεις της ομάδας του. Ανταποκρίθηκε περίφημα, ήταν μια μόνιμη πηγή κινδύνου για την αντίπαλη άμυνα, ενώ «σέρβιρε» και το γκολ στον Ροτάριου, με το οποίο ο Ατόμητος «κλείδωσε» τη νίκη.

Στόπερ: Εραμούσπε (ΠΑΣ Γιάννινα)


Μετά τη μεγάλη νίκη του επί της ΑΕΚ, ο ΠΑΣ πήρε ένα ακόμα τρίποντο-χρυσάφι, επικρατώντας 3-1 στην έδρα του Λεβαδειακού και ξεφεύγοντας από τις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας. Για να το καταφέρουν αυτό οι Ηπειρώτες, χρειάστηκαν μία ακόμα καθοριστική εμφάνιση από τον Εραμούσπε, ο οποίος στο 65’ σκόραρε για 6η (!) φορά στη φετινή σεζόν, σε ένα σημείο του αγώνα που έγινε το 2-0 και ουσιαστικά κρίθηκε ο νικητής.

Super League: Η κορυφαία ενδεκάδα της 17ης αγωνιστικής

Στόπερ: Φαμπιάνο (Άρης)


Ένας ακόμα κεντρικός αμυντικός που χρίστηκε σκόρερ. Σε μια φάση… βγαλμένη από Playstation, Μαζικού, Γκρέι και Νταρίντα συνδυάστηκαν με πολύ μεγάλη ταχύτητα μετά από μια εκτέλεση φάουλ του Μαντσίνι, με τον Βραζιλιάνο στόπερ να βρίσκεται στο σωστό μέρος τη σωστή στιγμή, σκοράροντας για το 2-0 υπέρ της ομάδας του, στην άνετη εντός έδρας νίκη της επί του Αστέρα Τρίπολης. Αυτή ήταν η τρίτη φορά που βρήκε δίχτυα στο φετινό πρωτάθλημα!

Super League: Η κορυφαία ενδεκάδα της 17ης αγωνιστικής

Δεξί μπακ: Σόρια (ΠΑΣ Γιάννινα)


Ένας ακόμα ποδοσφαιριστής του ΠΑΣ, όπως ο Εραμούσπε ήταν και αυτός καθοριστικός στη σημαντικότατη νίκη που πανηγύρισε η ομάδα τους στη Λιβαδειά. Ένας από τους σημαντικότερους παίκτες για τους Ηπειρώτες, ο Σόρια ήταν ξανά πολύ καλός αμυντικά, ενώ με συνεχείς προωθήσεις βοηθούσε και επιθετικά. Στο 69’ έβγαλε πανέμορφη ασίστ (την 5η του στη φετινή σεζόν) για το υπέροχο γκολ του Παμλίδη.

Super League: Η κορυφαία ενδεκάδα της 17ης αγωνιστικής

Μέσος: Σιμάνσκι (ΑΕΚ)


Ο για πολλούς MVP του αθηναϊκού ντέρμπι, συνδύασε τη συμπλήρωση 100 συμμετοχών με τη φανέλα της Ένωσης πραγματοποιώντας μια από τις καλύτερες εμφανίσεις από τη μέρα που ήρθε στη χώρα μας! Κυρίαρχος στον χώρο του κέντρου, κέρδισε πάρα πολλές μονομαχίες και ήταν ένας από τους βασικότερους λόγους που ο Παναθηναϊκός απείλησε σε πολύ λίγες περιπτώσεις την εστία της ομάδας του. Επιπλέον, ήταν ο δεύτερος καλύτερος πασέρ της ΑΕΚ στο χθεσινοβραδινό (8/1) ντέρμπι!

Super League: Η κορυφαία ενδεκάδα της 17ης αγωνιστικής

Μέσος: Χουανγκ Ινμπόμ (Ολυμπιακός)


Μία ακόμα φανταστική εμφάνιση από τον Κορεάτη μέσο (μετά από αυτή κόντρα στον Ιωνικό), τον οδηγεί για δεύτερη διαδοχική αγωνιστική στην καλύτερη ενδεκάδα του sport-fm.gr! Ενορχηστρωτής των «ερυθρόλευκων» και στον Βόλο, στο 22’ απλοποίησε τα πράγματα για την ομάδα του, κλέβοντας την μπάλα από τον Γκάγκι και νικώντας τον Κλέιμαν με υπέροχο σουτ, για το 0-2. Αποτελούσε ξανά μια συνεχή απειλή για την άμυνα των αντιπάλων του, με τις καταπληκτικές μπαλιές του.



Αριστερό εξτρέμ: Πινέδα (ΑΕΚ)


Το πέμπτο του γκολ με τη φανέλα της Ένωσης, έμελλε να είναι και το σημαντικότερο που έχει πετύχει μέχρι σήμερα για αυτήν! Στο 68ο λεπτό του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό έκανε υποδειγματική κίνηση και νίκησε με διαγώνιο σουτ τον Μπρινιόλι, χαρίζοντας στην ΑΕΚ τη σπουδαία νίκη με την οποία πλησίασε στους 4 βαθμούς από την κορυφή του πρωταθλήματος και έσπασε το αήττητο των «πράσινων»!



Δεξί εξτρέμ: Νάρεϊ (ΠΑΟΚ)


Ο Λουτσέσκου επέλεξε να μην τον ξεκινήσει βασικό στη Λαμία, αλλά τον πέρασε ως αλλαγή στο 8ο κιόλας λεπτό του αγώνα για να αντικαταστήσει τον τραυματία Μουργκ. Ο Νάρεϊ δεν άργησε να κάνει αισθητή την παρουσία του, αφού μόλις τέσσερα λεπτά μετά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο, βρέθηκε στο κατάλληλο σημείο μετά το κόρνερ του Ντάντας και το σουτ του κόντραρε στον Ολιβέιρα για να πάρει ο ΠΑΟΚ το προβάδισμα. Μία ακόμα πολύ καλή εμφάνιση για τον 28χρονο, ο οποίος θα μπορούσε να σκοράρει και στο 29’, αλλά δεν έκανε καλό τελείωμα από πολύ πλεονεκτική θέση. Από τα σημαντικότερα «γρανάζια» στη μηχανή του «Δικέφαλου του Βορρά».

Super League: Η κορυφαία ενδεκάδα της 17ης αγωνιστικής

Δεκάρι: Νταρίντα (Άρης)


Έκανε τη διαφορά για τον Άρη, στην άνετη νίκη του επί του Αστέρα Τρίπολης. Μόλις στο δεύτερο παιχνίδι του με τη φανέλα των Θεσσαλονικιών, ο Τσέχος έδειξε πως έχει προσαρμοστεί ταχύτατα, πραγματοποιώντας επιβλητική εμφάνιση. Πολύ καλός δημιουργικά, «σέρβιρε» έτοιμο γκολ στον Φαμπιάνο για το 2-0 με το οποίο η ομάδα του μπήκε για τα καλά στη... θέση του οδηγού της αναμέτρησης!

Super League: Η κορυφαία ενδεκάδα της 17ης αγωνιστικής

Επιθετικός: Ντίκο (ΟΦΗ)


Ο μεγάλος πρωταγωνιστής στο τελευταίο χρονικά παιχνίδι της 17ης αγωνιστικής! Ο ΟΦΗ έφυγε με επιβλητικότατο διπλό από το Αγρίνιο και το γήπεδο του Παναιτωλικού, με τον Νουά Ντίκο να σκοράρει με απίθανο ανάποδο ψαλίδι για το 0-1 στο 27’, ενώ σαν να μην έφτανε αυτό, στο 52’ απέφυγε με άνεση τον Μαλλή και νίκησε ξανά τον Ανέστη, διπλασιάζοντας το προβάδισμα για την ομάδα του. Αυτά ήταν τα δύο πρώτα του γκολ με τη φανέλα των Κρητικών.



Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x