sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Super League: Η κορυφαία ενδεκάδα της 2ης αγωνιστικής

Οι συντάκτες του sport-fm.gr επέλεξαν την κορυφαία ενδεκάδα της δεύτερης αγωνιστικής της Super League.

Οι κορυφαίοι της 2ης αγωνιστικής της Super League.

Σε τρεις δόσεις είχαμε αυτή την αγωνιστική, ξεκινώντας με το ματς στη Νίκαια ανάμεσα σε Ιωνικό και Άρη, ενώ ολοκληρώθηκε την Κυριακή με τα Λαμία-Ολυμπιακός και Αστέρας Τρίπολης-ΠΑΟΚ.

Οι συντάκτες του sport-fm.gr επέλεξαν την καλύτερη ενδεκάδα σε διάταξη 4-4-2, με φουλ επιθετικούς προσανατολισμούς και δύο οκτάρια, και σας την παρουσιάζουν.

Τερματοφύλακας: Πασχαλάκης (ΠΑΟΚ)
Ο βασικός λόγος που ο ΠΑΟΚ έφυγε νικητής από την Τρίπολη. Μεγάλες επεμβάσεις σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, ακόμη και όταν στο φινάλε έκανε τραγικό λάθος και έδωσε την ευκαιρία στον Μπενίτο να σκοράρει, το διόρθωσε με μεγάλη επέμβαση. Δεύτερη σερι μεγάλη εμφάνιση του Έλληνα κίπερ μετά από αυτή με την Λίνκολν στο Γιβραλτάρ.

Δεξί μπακ: Λούι (Παναιτωλικός)
Εκ των κορυφαίων του Παναιτωλικού στο «διπλό» στο Περιστέρι! Είχε τρεις τελικές, 2/5 γεμίσματα, ήταν ο πρώτος στις εύστοχες μεταβιβάσεις στην ομάδα του, 3 κλεψίματα, 1 επέμβαση και 2 κερδισμένα φάουλ! Αρκούν αυτά ή να πούμε κι άλλα;

Στόπερ: Κάργας (ΠΑΣ Γιάννινα)
Με φόρα από πέρυσι συνεχίζει ο Γιάννης Κάργας! Εξαιρετικός στην πρεμιέρα με τον ΠΑΟΚ, ανίκητος και στη δεύτερη αγωνιστική απέναντι στον Παναθηναϊκό, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα το 2/2 για τον ΠΑΣ, κρατώντας το μηδέν στην άμυνα και στα δύο παιχνίδια. Ο Κάργας είναι εκ των κορυφαίων στόπερ του ελληνικού πρωταθλήματος χωρίς καμία υπερβολή. Στο... όριο κερδίζει τον Τσιγκρίνσκι, που μπορεί δικαίως να θεωρεί τον εαυτό του αδικημένο που δεν μπαίνει ενδεκάδα.

Στόπερ: Σισέ (Ολυμπιακός)
Ο καλύτερος αμυντικός του Ολυμπιακού, διόρθωνε τις ανορθογραφίες των συμπαικτών του και… κράτησε παρέα με τον Βάτσλικ το τρίποντο μέσα στη Λαμία. Παράλληλα, πέρα από τα αμυντικά του καθήκοντα, ο Σισέ κατάφερε να σκοράρει και να ανοίξει τον δρόμο προς τη νίκη για τους Πειραιώτες.

Αριστερό μπακ: Βαλεριάνος (Ιωνικός)
Ο αριστερός μπακ του Ιωνικού έβγαλε εις πέρας την πολύ δύσκολη δοκιμασία που είχε στο ματς με αντίπαλο τον Άρη, αντιμετωπίζοντας τους τρομερά ποιοτικούς μεσοεπιθετικούς που έχουν οι Θεσσαλονικείς. Ιτούρμπε, Μπερτόγλιο, Γκάμα, όποιος και να βγήκε από την πλευρά του, ο Βαλιεράνους τους... καθάρισε και βοήθησε τα μέγιστα την ομάδα του να μην δεχτεί πολλές φάσεις και να κρατήσει το μηδέν.


Δύο χαφ: Νέιρα (ΟΦΗ) – Μπαρτόλο (Βόλος)
Ο Νέιρα έκανε τρομερό παιχνίδι, βοηθώντας κατακόρυφα τον ΟΦΗ να φτάσει σε ένα επικό come-back απέναντι στην ΑΕΚ. Μάλιστα, έχει σκοράρει τα δύο πρώτα γκολ που φέρνουν τους Κρητικούς σε απόσταση… βολής από την Ένωση, πριν έρθει ο Βούρος να πάρει τον βαθμό.

Από την μεριά του ο Μπαρτόλο ήταν απολαυστικός στην εκτός έδρας νίκη του Βόλου επί του Απόλλωνα Σμύρνης. Με γκολ, με ασίστ, έκοβε και έραβε στο χώρο της μεσαίας γραμμής, κερδίζοντας κατά κράτος τους αντιπάλους του. Τρομερή ποιότητα, φοβερές επαφές με την μπάλα, ενώ και ανασταλτικά βοηθάει σημαντικά, όντας άριστος και στο τακτικό κομμάτι.

Εξτρέμ: Τσούμπερ (ΑΕΚ)
Ο Ελβετός είναι κόσμημα για το πρωτάθλημά μας. Κάθε επαφή του με την μπάλα είναι υπέροχη, το ξέρει πολύ καλά το... τόπι και αποτελεί έναν ποδοσφαιριστή που μπορεί να μπει και να αλλάξει κάθε ομάδα. Το έκανε στην πρεμιέρα της ΑΕΚ με τον Ιωνικό, μπαίνοντας αλλαγή και ανέβασε το τέμπο, ενώ και απέναντι στον ΟΦΗ έκανε ακόμη μία εξαιρετική. Γκολ, οργανωτικές ικανότητες και γενικότερα ένας ποδοσφαιριστής που βλέπει γήπεδο. Η ΑΕΚ πρέπει να πληρώσει τη ρήτρα των 2 εκατ. ευρώ στην Άιντραχτ... χθες!

Εξτρέμ: Άοσμαν (Ιωνικός)
Ο Σύριος εξτρέμ ήρθε στην Ελλάδα με μεγάλες προσδοκίες και δικαιώνει απόλυτα τους ανθρώπους του Ιωνικού για την επιλογή τους. Σκοράρει με υπέροχο τέρμα και χαρίζει τη νίκη στην ομάδα του απέναντι στον Άρη, είναι ο παίκτης που τραβάει τους Νικαιώτες στην επίθεση, μπορεί να δημιουργήσει για τον εαυτό του και τους συμπαίκτες του. Θα μας απασχολήσει αρκετά φέτος, σίγουρα...

Περιφεριακός επιθετικός: Περέα (ΠΑΣ Γιάννινα)
Ο Χουάν Περέρα θέλησε να δώσει απαντήσεις στον Παναθηναϊκό που δεν τον εμπιστεύτηκε περισσότερο. Και το έκανε με τον καλύτερο τρόπο. Ταλαιπώρησε αρκετά και έτρεξε το τριφύλλι, όπως και τον Σάρλια, έδωσε και κέρδισε πάρα πολλές μονομαχίες, κάτι που τον βοηθάει το γεγονός ότι είναι ένας ταχυδυναμικός ποδοσφαιριστής. Ο Περέρα έχει ξεκινήσει δυνατά τη σεζόν στον ΠΑΣ και δείχνει πως μπορεί να αποτελέσει έναν κομβικό παίκτη για την ομάδα του φέτος.

Επιθετικός: Βαν Βέερτ (Βόλος)
Ο Βόλος πέτυχε... λίρα εκατό με την απόκτησή του. Αποτελεί το σημείο αναφοράς στην επίθεση των Θεσσαλών, παίκτης που του ακουμπάς την μπάλα και αποτελεί το σκαλοπάτι για το χτίσιμο των επιθέσεων και το μοίρασμα της μπάλας στους συμπαίκτες του. Κόντρα στον Απόλλωνα ήταν ο target man που οι συμπαίκτες του του ακουμπούσαν την μπάλα για να χτίσουν τις (κόντρα) επιθέσεις τους, ενώ πετυχαίνει σεντερφορίσιο γκολ για το 2-0 της ομάδας του στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους.


Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x