sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Τι ΔΕΝ πήραν οι 14 ομάδες της Super League;

Οι 14 ομάδες ρίχνονται στην... αρένα της Super League, έχοντας άπαντες ενισχυθεί σημαντικά. Ωστόσο, σε όλες τις ομάδες υπάρχουν κενά που θα μπορούσαν να έχουν καλυφθεί.

Κάτι περισσότερα από 20 εκατ. ευρώ ξοδέφτηκαν την καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδο από τις 14 ομάδες που μπαίνουν στην... αρένα της Super League για να δώσουν τις μάχες τους, παλεύοντας η καθεμία για τον δικό της στόχο.

Παίκτες ήρθαν και έφυγαν, άλλες ομάδες κινήθηκαν πιο συντηρητικά, άλλες προχώρησαν σε πολλές μεταγραφές και μερικές προχώρησαν σε... ολικό λίφτινγκ! Παρόλα αυτά, πάντα ένας οπαδός ή ακόμη και ένας άνθρωπος της ομάδας, είτε μιλάμε για τον προπονητή είτε για μέλος της διοίκησης, θα ήθελε κάτι παραπάνω, βλέποντας κάποιο κενό στο ρόστερ.

Εμείς εντοπίσαμε το κενό σε κάθε σύλλογο, το οποίο φαίνεται πως δεν έχει καλυφτεί και δύσκολα θα καλυφτεί ως το φινάλε της μεταγραφικής περιόδου των ελεύθερων ποδοσφαιριστών στις 17 Σεπτεμβρίου!

ΑΕΚ: Από τις ομάδες που ενισχύθηκαν σημαντικά και με ποιοτικούς ποδοσφαιριστές, δείχνοντας να ανεβαίνει επίπεδο. Ίσως και η απόκτηση ενός αριστερού μπακ να συμπλήρωνε το παζλ, θέση στην οποία έχει τον Μιτάι και τον Χατζισαφί, αλλά ο τελευταίος δεν έχει αγωνιστεί και πολλές φορές την τελευταία τριετία.

Super League: Τι δεν πήραν οι 14 ομάδες

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ: Εντυπωσιακό φινάλε από την Ελαφρά Ταξιαρχία στο μεταγραφικό παζάρι, αποκτώντας τους Ρατζίντ Φαν Λα Πάρα και Μπρούνο Άλβες. Ωστόσο, οι «κυανόλευκοι» θα μπορούσαν να ενισχυθούν στη θέση του σέντερ φορ με έναν καθαρό γκολτζή. Αυτή τη στιγμή έχει μόνο τους Ντάουντα, Ιωαννίδη, ίσως να χρειαζόταν ένας στράικερ με μεγαλύτερη έφεση στο γκολ, αλλά και ένας ακόμη στόπερ (για δευτερότριτη επιλογή) αφού ο Ράιλι δεν είναι βέβαιο αν μπορεί να βοηθήσει.

Super League: Τι δεν πήραν οι 14 ομάδες

ΑΡΗΣ: Από τις ομάδες που έκαναν πολλές και ποιοτικές μεταγραφές. Το ένα... μπαμ (Ιτούρμπε) διαδεχόταν το άλλο (Καμαρά), με τον Άρη να έχει το πληρέστερο ρόστερ, πιθανότατα της ιστορίας του. Δείχνει να του λείπει ένας τερματοφύλακας υψηλού επιπέδου για να... κουμπώσει στο εξαιρετικό σύνολο του Άκη Μάντζιου.

Super League: Τι δεν πήραν οι 14 ομάδες

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Δεν έκανε πολλές μεταγραφές, διατηρώντας μεγάλο κομμάτι από το περσινό ρόστερ που τον έβαλε στην εξάδα. Οι κινήσεις που έγιναν δείχνουν να... κουμπώνουν στα «θέλω» του Ράσταβατς και της ομάδας, αλλά ίσως ένα κενό να μην έχει καλυφτεί! Αυτό του Λουίς Φερνάντεθ, ενός ποιοτικού «δεκαριού» που μπορούσε να κρίνει παιχνίδια με τις τελικές του πάσες ή και με το σκοράρισμά του.

Super League: Τι δεν πήραν οι 14 ομάδες

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: Από τις ιδιαίτερα ζωηρές ομάδες στο μεταγραφικό παζάρι και αυτή από το Περιστέρι, παίρνοντας ποιοτικούς ποδοσφαιριστές και φαίνεται πως υπάρχει αναβάθμιση στο ρόστερ! Σε όλες τις γραμμές ενισχύθηκε ο Ατρόμητος, είχαμε σημειώσει τον στόπερ αλλά μας… πρόλαβε με την απόκτηση του Κυριάκου Παπαδόπουλου. Έπρεπε να γίνει αυτή η κίνηση αφού φάνηκε στα φιλικά να αντιμετωπίζει αρκετά προβλάμτα από το κέντρο της άμυνας. Ένας αριστερός μπακ για... back-up του Καστεγιάνο ίσως να χρειαζόταν, αλλά υπάρχει και ο Γκαλβάο για εκείνη τη θέση, ενώ ερωτηματικό βάζουμε στη θέση του τερματοφύλακα λόγω του ότι δεν γνωρίζουμε τον Πίριτς.

Super League: Τι δεν πήραν οι 14 ομάδες

ΒΟΛΟΣ: Διαφορετικός αναμένεται να είναι ο Βόλος τη φετινή σεζόν, έχοντας αλλάξει αρκετούς ποδοσφαιριστές κυρίως στην άμυνα και στην γραμμή της κρούσης. Εκεί που η ομάδα του Μαγνησίας δείχνει να έχει το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι στην επίθεση, όπου έχει μόνο τον Τομ Βαν Βέερτ, ενώ ίσως και ένα ακόμη στόπερ να μπορούσε να αποκτηθεί. Γενικότερα, το ρόστερ είναι πιο μικρό φέτος, ακόμη και ένας εξτρέμ επιπλέον θα χωρούσε, αν και τα αρκετά «δεκάρια» μπορούν να παίξουν και εκεί.

Super League: Τι δεν πήραν οι 14 ομάδες

ΙΩΝΙΚΟΣ: Ολικό λίφτινγκ από τους νεοφώτιστους, που προχώρησαν σε ένα... τσουβάλι μεταγραφές. Ο άξονας του Ιωνικού δείχνει να είναι η δυνατή του γραμμή, ωστόσο σίγουρα θα μπορούσε να αποκτηθεί ένας σέντερ φορ που να έχει το εύκολο γκολ, ενώ θα χωρούσε και έξτρα ενίσχυση στα εξτρέμ (μετά τον τραυματισμό του Μαχαίρα), ίσως και στο αριστερό άκρο της άμυνας για να αποκτήσει μεγαλύτερη ποιότητα.

Super League: Τι δεν πήραν οι 14 ομάδες

ΛΑΜΙΑ: Η Λαμία κράτησε ένα μέρος του κορμού από την περσινή σεζόν και προσπάθησε να τον ενισχύσει με μερικές κινήσεις. Στα χαφ δείχνει να υπάρχει έλλειμμα και να χρειάζεται ένας επιπλέον παίκτης, όπως φυσικά και στην κορυφή της επίθεσης που δεν υπάρχει ο... γκολτζής! Στα στόπερ υπάρχουν μόνο τρεις παίκτες, αλλά επιπλέον λύση μπορεί να αποτελέσει ο Σκόνδρας.

Super League: Τι δεν πήραν οι 14 ομάδες

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Μεγάλη κουβέντα μπορεί να γίνει για τους Πειραιώτες, που διαθέτουν αδιαμφισβήτητη ποιότητα αλλά θα μπορούσαν να κάνουν τουλάχιστον μία ακόμη μεταγραφή. Μιλάμε προφανώς για το δεξί άκρο της άμυνας που δεν αποκτήθηκε παίκτης. Ο Καρμπόβνικ μπορεί να παίξει και εκεί, αλλά είναι αριστερός μπακ και δεξιά ο Ολυμπιακός μένει με πρώτο τον Ανδρούτσο και δεύτερο τον Λαλά που δεν έχει καταφέρει ακόμη να πείσει. Για έναν ακόμη φορ παραμένουμε διστακτικοί να πούμε σίγουρα, αφού το κενό του Χασάν θα καλυφτεί από έναν εκ των Αλγκασίμ Μπα ή Δημήτρη Πινακά.

Super League: Τι δεν πήραν οι 14 ομάδες

ΟΦΗ: Γεμάτο δείχνει εκ πρώτης όψεως το ρόστερ του ΟΦΗ, κυρίως γιατί διαθέτει ποδοσφαιριστές που μπορούν να αγωνιστούν σε πάνω από μία θέση. Ωστόσο, κοιτάζοντας λίγο περισσότερο το τι έχει στα χέρια του ο Νίκος Νιόπλιας, μπορεί κανείς να καταλάβει πως θα μπορούσε να αποκτήσει έναν ακόμη ποδοσφαιριστή για τα εξτρέμ για να διαθέτει και βάθος το ρόστερ.

Super League: Τι δεν πήραν οι 14 ομάδες

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ: Μπορεί να καθυστέρησε να κάνει τις κινήσεις του, αλλά το «τριφύλλι» κρατούσε το καλύτερο για το τέλος με τις μεταγραφές των Μπρινιόλι, Παλάσιος μεταξύ άλλων. Αν έχει κάπου κενά ο Παναθηναϊκός; Θα μπορούσε προφανώς να αποκτηθεί ένας σέντερ φορ με μεγαλύτερη έφεση στο σκοράρισμα, αλλά και ένας ποδοσφαιριστής στο αριστερό άκρο της άμυνας ώστε να μοιραστεί την πλευρά με τον Χουάνκαρ και να προσθέσει ανταγωνισμό στον Ισπανό.

Super League: Τι δεν πήραν οι 14 ομάδες

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Από τις δραστήριες ομάδες της μεταγραφικής περιόδου και ο Παναιτωλικός, με τον Γιάννη Αναστασίου να βάζει το... χεράκι του! Το κύριο πρόβλημα, το μεγάλο κενό, στους Αγρινιώτες φαίνεται πως λογίζεται στον άξονα, όπου στερείται πληθώρα λύσεων σε όλες τις θέσεις. Κυρίως στα κεντρικά και μεσοεπιθετικά χαφ, υπάρχουν περιορισμένες επιλογές και προφανώς θα γίνουν αλχημείες.

Super League: Τι δεν πήραν οι 14 ομάδες

ΠΑΟΚ: Ο Ραζβάν Λουτσέσκου επέστρεψε και βρήκε γνώριμα πρόσωπα στην ομάδα από την... πρωταθληματική του θητεία. Μεταγραφές έγιναν αλλά με «ρέγουλα», με τον ΠΑΟΚ να μην έχει καλύψει, πάντως, όλες τις βασικές του ανάγκες. Κυρίως στο «10» έχει θέμα, ενώ θα μπορούσε να έχει και άλλη μια έξτρα λύση στα εξτρέμ.

Super League: Τι δεν πήραν οι 14 ομάδες

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Ερωτηματικό ο ΠΑΣ μετά την αποχώρηση του Αργύρη Γιαννίκη αλλά και άλλων σημαντικών ποδοσφαιριστών. Κυρίως από τη μέση και μπροστά τα θέματα των Ηπειρωτών, έχουν κενά στις θέσεις των χαφ κυρίως, ενώ στα εξτρέμ έχουν αποκτηθεί στοιχήματα κι ενώ αποχώρησαν παίκτες όπως οι Ελευθεριάδης, Παμλίδης!

Super League: Τι δεν πήραν οι 14 ομάδες

*η σειρά των ομάδων είναι αλφαβητική

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x