sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Τι μας έμεινε από την 4η αγωνιστική της Super League: Το τσακάλι, η ματσάρα και ο… Μέσι!

Το sport-fm.gr συνεχίζει με τη νέα στήλη «Τι μας έμεινε», καταγράφοντας τα 7 πράγματα που κρατάμε από τα 7 ματς της 4ης αγωνιστικής της Super League!

Super League: Τι μας έμεινε από την 4η αγωνιστική

Η στήλη «Τι μας έμεινε» επιστρέφει και καταγράφει τα 7 πράγματα που κρατάμε από τα 7 ματς της 4ης αγωνιστικής της Super League!

Καρλίτος… το τσακάλι!


Τέσσερα γκολ σε ένα ημίχρονο ο Παναθηναϊκός είχε να βάλει 4,5 χρόνια. Δεν είναι κάτι, φυσικά, που συμβαίνει συχνά, πουθενά στον κόσμο, από καμία ομάδα, αλλά συνέβη, οπότε το κρατάμε. Αλλά και πέντε γκολ συνολικά, το «τριφύλλι» είχε να… φιλοδωρήσει από εκείνο το 5-1 με τον Απόλλωνα Σμύρνης, στα τέλη Νοεμβρίου του 2018. Και πάλι, δεν είναι μόνο η «πεντάρα» απέναντι στον «απόλυτο» μέχρι το ματς της Κυριακής, Βόλο, και η εικόνα του «τριφυλλιού» κατά διαστήματα, που θα μείνουν από το ματς της Λεωφόρου. Είναι και ο Καρλίτος. Ένας παίκτης, θυμίζουμε, που πέρυσι -και λογικό ήταν όπως έπαιζε η ομάδα- χάθηκε, αλλά φέτος έχει ξεκινήσει εντυπωσιακά! Κόντρα στους Θεσσαλούς πέτυχε άλλα δύο τέρματα, έφτασε τα τέσσερα και οδηγεί την κούρσα των σκόρερ στη Super League. Δείχνει ανανεωμένος και ότι το απολαμβάνει ο 31χρονος Ισπανός, ο οποίος, για την ιστορία, δεν είναι κανένας τυχαίος. Πρώτος σκόρερ στην Πολωνία το 2017-18 με 24 γκολ και άλλα 16 την επόμενη σεζόν. Για να δούμε…


Πήρε τ' όπλο του…


Ήταν να μην ξεκινήσει ο Τικίνιο. Συνεχίζει «καυτός» ο Βραζιλιάνος φορ, που μετά τα δύο τέρματα απέναντι στον Απόλλωνα Σμύρνης, σκόραρε ξανά κόντρα στον Αστέρα, ανοίγοντας τον δρόμο του Ολυμπιακού για το επαγγελματικό «διπλό» στο «Θόδωρος Κολοκοτρώνης». Ήταν εκεί που έπρεπε, την κατάλληλη στιγμή, εκτελώντας με τη μία τον Παπαδόπουλο. Δείχνει πως έχει πάρει… μπροστά ο 30χρονος!


Ψυχάρες


Παρότι νωρίς ακόμη στη σεζόν, αν υπάρχει κάτι, που κρατάμε από τον Παναιτωλικό του Γιάννη Αναστασίου, είναι η ψυχή την οποία βγάζουν μέσα στο γήπεδο οι παίκτες του! Θα πρέπει να προβληματιστούν, βέβαια, οι Αγρινιώτες, καθώς βρίσκονται συνεχώς να «κυνηγούν» στο σκορ, αλλά μέχρι στιγμής «επιστρέφουν». Το είδαμε στο Περιστέρι, με τη σπουδαία ανατροπή και νίκη, το είδαμε με τον ΠΑΟΚ, που θα μπορούσε να συμβεί και εκεί, αλλά υπήρχε… Πασχαλάκης, το είδαμε και στη Λαμία! Δύο φορές έμειναν πίσω στο σκορ οι φιλοξενούμενοι, αλλά δεν τα παράτησαν και με το γκολ του Βαρόνε στο 90', πήραν τον βαθμό της ισοπαλίας (2-2), αφήνοντας τους γηπεδούχους χωρίς νίκη στο πρωτάθλημα.


Ο… Μέσι!


Πολλά ΠΑΟΚ-ΑΕΚ τα τελευταία χρόνια θα μας μείνουν αξέχαστα. Πάρα πολλά. Το χθεσινό είναι ένα από αυτά και ο βασικός λόγος δεν είναι μόνο ότι η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου νίκησε -κατά κράτος- εκείνη του Βλάνταν Μιλόγεβιτς. Είναι όσα έκανε στον αγωνιστικό χώρο ο Μπίσεσβαρ. Ο Σουριναμέζος πραγματοποίησε μία από τις καλύτερες εμφανίσεις του στην Ελλάδα, πετυχαίνοντας ένα γκολ, κερδίζοντας το πέναλτι και κάνοντας, γενικά, άνω-κάτω την άμυνα της ΑΕΚ. Η ατάκα του Μιχάι μετά το ματς, έστω και στην υπερβολή της, τα λέει όλα: «Νόμιζα πως είχα συμπαίκτη τον Μέσι».


Διαφήμιση


Το ΠΑΣ Γιάννινα-ΟΦΗ κανονικά πρέπει να το πάρει η Λίγκα, το βίντεο του αγώνα και να το μοιράσει στο εξωτερικό για… διαφήμιση του ελληνικού ποδοσφαίρου! Κανείς μας δεν περίμενε ότι το απόγευμα της Δευτέρας, το ΠΑΣ Γιάννινα-ΟΦΗ θα ήταν ματσάρα. Και ήταν! Απίθανο παιχνίδι, με τρομερές ευκαιρίες και για τους δύο, κυρίως για τους γηπεδούχους, αλλά με το 1-1 να παραμένει ως το τέλος. Ένα παιχνίδι, δε, το οποίο, πέρα από το γεγονός ότι μας «χόρτασε», είναι και ιστορικό, αφού οι Κρητικοί παρέμειναν αήττητοι για 11ο σερί ματς και έγραψαν ιστορία, αφού «έσπασαν» το αήττητο ρεκόρ της ομάδας του Γκέραρντ από τον Απρίλιο του 1986 έως τον Νοέμβριο εκείνης της χρονιάς!


Μηδέν, μηδέν, μηδέν


Το Απόλλων Σμύρνης-Ιωνικός θα το ξεχάσουμε -προφανώς- γρήγορα. Ο Απόλλων ήταν καλός, ο Ιωνικός ισορρόπησε, ωστόσο, κάποια στιγμή στο δεύτερο 45λεπτο και, τελικά, οι δύο τους «έκοψαν το καρπούζι στη μέση». Κρατάμε, ωστόσο, τα… μηδενικά. Στο 0-0 το ματς, μηδέν παθητικό η ομάδα του Φέστα -στο ντεμπούτο του- μετά από έντεκα γκολ, που είχε δεχθεί στις τρεις πρώτες αγωνιστικές και τρίτο σερί ματς από την άλλη για τους Νικαιώτες, που κρατάνε το… μηδέν!


Από μηχανής… Δεληζήσης!


Ο Άρης αρχίζει να ρολάρει και μετά τη νίκη στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, πέρασε με 3-1 από το Περιστέρι -στο τρίτο ντεμπούτο, θυμίζουμε, του Γιώργου Παράσχου στον πάγκο του Ατρομήτου. Με τη νίκη αυτή, μάλιστα, οι «κίτρινοι» ανέβηκαν στον 1 βαθμό, «σβήνοντας» -μέσα στο γήπεδο- την τιμωρία του -6 και περιμένοντας πια την απόφαση του CAS. Από το παιχνίδι κρατάμε, πάντως, την ευκαιρία της αγωνιστικής και την επέμβαση του Δεληζήση πάνω στη γραμμή, δύο φορές!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x