Μπάμπης Χριστόγλου

Tέλος στα πειράματα

Ο Μπάμπης Χριστόγλου, γράφει για τις ευθύνες του Μίτσελ, αφού φτάσαμε αρχές Αυγούστου και ο Ολυμπιακός είναι τελείως αμοντάριστος

Ο Μίτσελ σα να μη μας τα λέει καλά. Εδώ και πόσα φιλικά ματς, γράφω πως ο Ισπανός, θα πρέπει να καταλήξει κάποια στιγμή σε ένα σχήμα, ώστε να θεωρείται το βασικό και να χτιστεί πάνω σε αυτόν τον κορμό η ομάδα. Σε ένα παιχνίδι που διεξήχθη αρχές Αυγούστου και αποτελούσε ένα από τα πλέον σημαντικά, ο προπονητής των «ερυθρολεύκων», διάλεξε να κάνει και πάλι πειράματα, με αποτέλεσμα ο Θρύλος να πραγματοποιήσει κάκιστη εμφάνιση.

Αυτό ωστόσο, μετά από φιλικό, είναι το λιγότερο. Το ζήτημα είναι πως δεν έχει ξεκινήσει καν η διαδικασία μονταρίσματος, την οποία ο Μίτσελ θα πρέπει οπωσδήποτε να επιταχύνει. Οι ποδοσφαιριστές, μετά από τόσα φιλικά, μοιάζουν να μην γνωρίζουν τον χώρο ευθύνης τους, πως θα κινηθούν, η ομάδα μοιάζει απλά να παίζει μέσα στο γήπεδο, δίχως κανένα συγκεκριμένο πλάνο και σαφώς δίχως προσανατολισμό. Κι αυτό ασφαλώς δεν μπορεί να γίνει, όταν σε κάθε αγώνα προετοιμασίας, χρησιμοποιείς άλλα σχήματα.

Μετά από όσα έχουμε δει στα φιλικά, προκύπτουν σημαντικές απορίες ειδικά για την άμυνα. Πως είναι δυνατόν, να μην ξεκινάει ο Αβραάμ στην βασική ενδεκάδα και γιατί αλλάζουν συνεχώς οι δυάδες στο κέντρο της άμυνας; Όταν κοντεύουν ν’ αρχίσουν οι επίσημες υποχρεώσεις και ακόμα ψάχνεσαι αναφορικά με τη σύνθεση του κέντρου της άμυνας, αυτό δεν είναι καλό σημάδι.

Επιπλέον ο Μίτσελ βρίσκεται σε σύγχυση και στο ζήτημα του αμυντικού χαφ. Μια παίζει ο Φέισα, μια παίζει ο Μασάδο ή και γω δεν ξέρω ποιος άλλος. Σαφέστατα και πρέπει να αποκτηθεί αμυντικός χαφ, ωστόσο ο Μίτσελ οφείλει να καταλήξει. Ακόμα ένα σημαντικό πρόβλημα για την άμυνα, είναι η εικόνα του Σαλίνο, που μοιάζει να μην μπορεί ν’ ακολουθήσει τους αντιπάλους και σε κάθε φιλικό, μοιάζει και χειρότερος.

Από τον Ολυμπιακό οι μόνοι που διασώθηκαν ήταν ο Κάμπελ και ο Βάις. Είναι δύο ποδοσφαιριστές με δυνατότητες, αλλά ακόμα και τον Κοσταρικανό ο Μίτσελ αποφάσισε να του κάνει τη ζωή δύσκολη, στέλνοντας τον να παίξει δεξιά με το ανάποδο πόδι. Μεγάλη βοήθεια θεωρώ πως θα προσφέρει και ο Βάις.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x