Η ελληνική σαρδέλα, το παραδοσιακά οικονομικό «ψάρι του λαού», φαίνεται να γίνεται πολυτέλεια. Σύμφωνα με ανάρτηση του Δημήτρη Μάρκου στο TikTok, επαγγελματίας ιχθυοπώλης πριν 10 μέρες πλήρωσε 130€ για ένα τελάρο φρέσκιας σαρδέλας βάρους 8 κιλών, ανεβάζοντας την τιμή του κιλού στα 16,25€.
Η αύξηση τιμών στα ψάρια, και ειδικά στη σαρδέλα, προκαλεί αντιδράσεις στους καταναλωτές που μέχρι πρόσφατα θεωρούσαν το συγκεκριμένο είδος μία από τις πιο προσιτές επιλογές για το τραπέζι τους.
Η αγορά ψαριών επηρεάζεται από την αυξημένη ζήτηση, τα κόστη παραγωγής και τη μειωμένη αλιευτική δραστηριότητα, οδηγώντας το παραδοσιακά «λαϊκό» ψάρι σε τιμές που θυμίζουν είδη πολυτελείας.
Εσείς πόσο πληρώσατε πρόσφατα τη σαρδέλα;
@tipsbymarkos Στα 16 ευρώ το κιλό έφθασε η ελληνική σαρδέλα στην αγορά! Ιχθυοπώλης πλήρωσε 130 ευρώ για 1 τελάρο των 8 κιλών (αύριο θα σας τον παρουσιάσω) Πόσο αγοράζετε σήμερα εσείς το «ψάρι του λαού»; #fyp #viralvideos #foryou #foryourpage #foru ? πρωτότυπος ήχος - Tips?By?Markos
Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.






