Προορισμοί

To Koυκάκι στις πιο δημοφιλείς γειτονιές του κόσμου για ενοικίαση σπιτιού

Είναι πλέον γνωστή η ενοικίαση σπιτιού μέσω του συστήματος «οικονομίας διαμοιρασμού» ή sharing economy, όπως είναι γνωστό.

Πρόκειται για διεθνείς πλατφόρμες στο διαδίκτυο, μέσω των οποίων οι ενοικιαστές θέτουν το σπίτι τους προς ενοικίαση και το αναζητούν ενοικιαζόμενοι. Αμφότερες οι δύο πλευρές, δίνουν ένα ποσοστό στην πλατφόρμα για τη λειτουργία που παρέχει.

Πλέον, αυτή η διαδικασία δεν είναι παράνομη, ωστόσο δεν πληρώνονται οι αναλογούντες φόροι στη χώρα μας, κάτι που συμβαίνει στο εξωτερικό, ενώ δημιουργείται τεράστιος αθέμιτος ανταγωνισμός με τα ξενοδοχεία, τα οποίο πληρώνουν κανονικά τους φόρους τους και έχουν χιλιάδες εργαζόμενους. Αλλωστε, για το λόγο αυτό το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο της Ελλάδος έχει κινήσει διαδικασίες ισονομίας.

Τώρα, η Αθήνα, σύμφωνα με τα στοιχεία έχει αρκετές χιλιάδες σπιτιών που ενοικιάζονται μέσω αυτής της διαδικασίας, τα οποία όπως ανέφερα δεν φαίνονται πουθενά ως φορολογούμενα ακίνητα.
Στην Αθήνα, μια από τις γνωστές συνοικίες, ακριβώς κάτω από την Ακρόπολη, είναι το Κουκάκι ή συνοικία του Κουκάκη όπως είναι το σωστό...

www.driveandtravel.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x