Χρήστος Σωτηρακόπουλος

UEFA και ECA: η... ταμπακιέρα και η σημασία ποιος θα κερδίσει τον πόλεμο και όχι απλά μια μάχη!

Πού όμως βρίσκεται το πραγματικό πρόβλημα; Εννοείται στο πως θα μοιραστούν τα χρήματα! Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος

Και εκεί που όλα έδειχναν πως ήταν τυπική διαδικασία το να εγκριθεί από την εκτελεστική επιτροπή της UEFA η νέα μορφή του Champions League για την τριετία 2024-2027 το σχέδιο μπλοκαρίστηκε κυρίως από την ECA, τους συλλόγους δηλαδή και παρά την αισιοδοξία που έδειχνε ο πρόεδρος της Ένωσης, Αντρέα Ανιέλι. Πού όμως βρίσκεται το πραγματικό πρόβλημα; Εννοείται στο πως θα μοιραστούν τα χρήματα!

Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος

Μέσα στη ποδοσφαιρική Βαβυλωνία του European Club Association με τους 246 συλλόγους, πως θα ήταν δυνατόν να πιστέψει κανείς πως τα συμφέροντα της Ρεάλ Μαδρίτης, της Μπαρτσελόνα, της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, της Γιουβέντους και της Παρί Σεν Ζερμέν μπορεί να συμβαδίσουν ποτέ με εκείνα ομάδων από τις Σλοβενία, Σλοβακία, Νορβηγία, Εσθονία, και φυσικά και την Ελλάδα!

Μπορεί να βγαίνει προς τα έξω λοιπόν αυτή η διαφωνία σχετικά με την αγωνία που διακατέχει την ECA για το μέλλον των ευρωπαϊκών διοργανώσεων και των ομάδων που συμμετέχουν, ωστόσο οι διαφωνίες έχουν να κάνουν κυρίως με τους μεγάλους και την... ταμπακιέρα!

Μέρος του ζητήματος είναι η επίλυση ξεκάθαρων διαφωνιών μεταξύ ECA και UEFA σχετικά με τη δημιουργία κοινοπραξίας για την πώληση δικαιωμάτων στο Champions League.

Διαβάστε εδώ ολόκληρο το κείμενο…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x