Viral

Η επική ιστορία της καταστροφικής «οντισιόν» του Κόλο Τουρέ στην Άρσεναλ

Η καριέρα του Κόλο Τουρέ στην Άρσεναλ άρχισε με τις χειρότερες προϋποθέσεις.

Με αφορμή τα σημερινά 39α γενέθλια του Κόλο Τουρέ, τα social media ανέσυραν μια απίθανη ιστορία από τις πρώτες μέρες του Ιβοριανού αμυντικού στην Άρσεναλ.

Ήταν χειμώνας του 2002, όταν ένας ψηλόλιγνος νεαρός από το Αμπιτζάν εμφανιζόταν στις προπονήσεις των «κανονιέρηδων» για οντισιόν.

Η πρώτη μέρα των δοκιμών δεν θα μπορούσε να εξελιχθεί χειρότερα γι’ αυτόν. Όπως αποκαλύπτει το βιβλίο του Τζον Κρος για τον Αρσέν Βενγκέρ, ο Τουρέ έκανε διαδοχικά «εγκληματικά» τάκλιν στον Τιερί Ανρί και τον Ντένις Μπέργκαμπ, τα οποία θα είχαν τιμωρηθεί με απευθείας κόκκινη σε οποιοδήποτε παιχνίδι.

Ο Αλσατός τεχνικός τού έβαλε τις φωνές βλέποντας τον νεαρό να βάζει σε κίνδυνο τους παίκτες του σε μια εποχή που η Άρσεναλ ήταν διεκδικήτρια του τίτλου. Και πάνω που ο μικρός έδειξε να συμμορφώνεται, κάποια στιγμή η μπάλα έφτασε στα πόδια του ίδιου του Βενγκέρ που συμμετείχε σε μια άσκηση και τον σήκωσε στον αέρα με μαρκάρισμα με τα δύο πόδια.

Ο Γάλλος τεχνικός σφάδαζε από τον πόνο και πήγε στα αποδυτήρια για τις πρώτες βοήθειες. Ο Τουρέ πίστευε πως αυτή η ενέργειά του θα του στερούσε την υπογραφή συμβολαίου. Κι όμως, ο Βενγκέρ εκτιμώντας το πάθος του εισηγήθηκε να υπογράψει.

Όπερ και εγένετο, με τον Τουρέ να αγωνίζεται ως το 2009 στην ομάδα κατακτώντας ένα πρωτάθλημα (αήττητο μάλιστα) και δύο Κύπελλα, μεταξύ άλλων.


Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x