Viral

«Μου είπε να πάω στον διάολο»: Όταν η Νιγηρία κατακτούσε το Κύπελλο Εθνών Αφρικής και απέρριπτε προσφορά από ιερόδουλες

Η Νιγηρία εξασφάλισε τη συμμετοχή της σε τελικό Κυπέλλου Εθνών Αφρικής μετά από έντεκα χρόνια με αποτέλεσμα να ξυπνήσουν μνήμες από την... προσφορά που είχαν κάνει στην εθνική οι ιερόδουλες της χώρας.

Μετά από ένα ματς γεμάτο συγκινήσεις, η Νιγηρία λύγισε στα πέναλτι τη Νότια Αφρική και εξασφάλισε την παρουσία της στον τελικό του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής για πρώτη φορά μετά από έντεκα χρόνια.

Τότε, το 2013, οι «σούπερ αετοί» είχαν κατακτήσει το τρόπαιο νικώντας 1-0 την Μπουρκίνα Φάσο στο Γιοχάνεσμπουργκ, έχοντας πρώτο σκόρερ τον Εμενίκε και παίκτες όπως ο Μόουζες, ο Μίκελ και ο Ιντέγε στην αποστολή.

Τότε πάντως, τα βλέμματα είχε τραβήξει και το... έξτρα κίνητρο που είχε δώσει η Ένωση Ιερόδουλων της χώρας, η οποία είχε προσφέρει δωρεάν σεξ εάν έφταναν μέχρι το τρόπαιο οι Νιγηριανοί!

Ωστόσο, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εποχής, η προσφορά αυτή είχε απορριφθεί από την Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της χώρας και μάλιστα με έντονο τρόπο.

Η Daily Post Nigeria είχε αναφέρει συγκεκριμένα πως εκπρόσωπος των ιερόδουλων είχε συναντηθεί με στέλεχος της Ομοσπονδίας μετά την κατάκτηση του τίτλου προκειμένου να το ενημερώσει για την δωρεάν παροχή υπηρεσιών που θα μπορούσαν να λάβουν οι παίκτες όταν επέστρεφαν στην πατρίδα τους.

Σύμφωνα με τα λεγόμενά της, «με κυνήγησε και μου είπε να πάω στον διάολο, να αποκτήσω ζωή. Είτε η προσφορά αφορούσε μόνο την εθνική, είτε όλη τη χώρα, δεν είχε δικαίωμα να μου μιλήσει έτσι. Είμαστε άνθρωποι».

Ακολούθως, η Ένωση Ιερόδουλων Νιγηρίας είχε εκδώσει και ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία «η πρότασή μας απορρίφθηκε και μας είπαν ότι η ομάδα κέρδισε επειδή έπαιξε με πάθος και όχι λόγω της "ηλίθιας υπόσχεσής μας". Θέλουμε να εκφράσουμε την απογοήτευσή μας για τον τρόπο που μας απέρριψαν ενώ στηρίζαμε την ομάδα».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x