WRC

WRC: Αλλάζει ο τρόπος βαθμολόγησης από τη νέα σεζόν

Τροποποιείται η κατανομή των πόντων στο WRC προκειμένου να γίνει πιο ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα.

H Διεθνής Ομοσπονδία Αυτοκινήτου (FIA) αποφάσισε να εισαγάγει νέα βαθμολογική κλίμακα το 2024 στο Ράλι WRC, χωρίς όμως να παρέχει λεπτομέρειες, προκειμένου να δώσει νέα πνοή στο πρωτάθλημα.

Η αποτυχία να προσελκύσει νέους κατασκευαστές ή ακόμη και να διατηρήσει τους πιο ταλαντούχους οδηγούς του, αφού ο Κάλε Ροβάνπερα αποφάσισε να μην υπερασπιστεί τον παγκόσμιο τίτλο του την επόμενη χρονιά, έχει ως συνέπεια το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι να χάσει τη δυναμική του. Έχοντας επίγνωση του προβλήματος-όπως αναφέρει η γαλλική εφημερίδα «Equipe», γίνεται μία προσπάθεια επανεκκίνησης.

Δημιουργήθηκε μια ομάδα εργασίας, με επικεφαλής δύο πρώην συνοδηγούς, τον Ρόμπερτ Ριντ, επίσης αντιπρόεδρο της FIA, και τον Ντέιβιντ Ρίτσαρντς, πρόεδρος της βρετανικής ομοσπονδίας, για να προβληματιστεί σχετικά με την κατεύθυνση που πρέπει να δοθεί στο WRC.

Η FIA ανακοίνωσε σήμερα (6/12) ότι η συνεδρίαση του Παγκόσμιου Συμβουλίου στο Μπακού ενέκρινε την αρχή της τροποποίησης της κλίμακας κατανομής βαθμών, με στόχο «την ενίσχυση του ενθουσιασμού και του ανταγωνισμού, ιδιαίτερα την Κυριακή».

Λεπτομέρειες για το νέο σύστημα βαθμολόγησης θα ανακοινωθούν προσεχώς. Το Παγκόσμιο Συμβούλιο αποδέχθηκε επίσης την υποψηφιότητα της κορεάτικης κατασκευάστριας εταιρείας ελαστικών Hankook να γίνει ο αποκλειστικός προμηθευτής του WRC από το 2025, στη θέση της Pirelli και για τρία χρόνια.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x