sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Άνταμ Λαλάνα: Ο γυάλινος μαχητής που έφυγε ως… ιππότης

Σημασία δεν έχει τι λένε όταν έρχεσαι. Σημασία έχει τι λένε όταν φεύγεις. Και ο Άνταμ Λαλάνα αν και λαβωμένος, φεύγει νικητής.

Η ικανότητα είναι άχρηστη χωρίς τη διάρκεια και τη συνέπεια. Και εκείνο το παιδάκι από το Σεντ Άλμπανς, που μικρό συνήθιζε να περιπλανιέται ανάμεσα σε ηλικιωμένους, αφού ο πατέρας του διατηρούσε γηροκομείο, ακούγοντας λόγια σοφά που ίσως το μυαλό του δυσκολευόταν να καταλάβει, όλη του τη ζωή ξεχείλιζε από ικανότητες αλλά… στέρευε από υγεία. Το πρόβλημα του Άνταμ Ντέιβιντ Λαλάνα δεν ήταν ποτέ το ταλέντο του. Ήταν η «αγάπη» του σώματος του για τους τραυματισμούς που του στέρησαν μια καριέρα με «χρυσά» γράμματα.

Από τα μόλις 12 του χρόνια βρέθηκε στην οικογένεια της Σαουθάμπτον, μετακομίζοντας από την γενέτειρα του Μπόρνμουθ για το ποσό των 3 χιλιάδων λυρών. Εκεί πραγματοποίησε το ντεμπούτο του στα 18 του χρόνια, ενώ αργότερα φόρεσε το περιβραχιόνιο του αρχηγού στο μπράτσο και αγαπήθηκε όσο λίγοι. Το 2014 αφού μπήκε στην καλύτερή 11αδα της Premier League, θα κάνει το μεγάλο βήμα στην καριέρα του για λογαριασμό της Λίβερπουλ.

Όσο και αν μισείς την ομάδα του Μέρσεϊσαϊντ δεν μπορείς να αρνηθείς μια πρόταση της. Ο Άνταμ Λαλάνα, όντας από μικρός, φανατικός οπαδός της Έβερτον λόγω του πατέρα του έκανε στην άκρη τα παιδικά του συναισθήματα για χάρη των «ρεντς». Σε μια μεταβατική σεζόν ήταν από τους ποιοτικότερους ποδοσφαιριστές της ομάδας του λιμανιού. Πραγματικά, εντυπωσιακός με τη μπάλα στα πόδια, χάιδευε την στρογγυλή θεά σε κάθε άγγιγμά του.



Με την έλευση του Γιούργκεν Κλοπ μεταμορφώνεται σε βασικό γρανάζι στην μηχανή του Γερμανού τεχνικού. Όλα άλλαξαν στις 31 Ιουλίου του 2017. Ένας από τους πιο φορμαρισμένους και ποιοτικούς κεντρικούς στην Αγγλία θα μείνει εκτός δράσης για 4 μήνες. Πρόκειται για τον ίδιο τραυματισμό που το άφησε εκτός για ένα μήνα την προηγούμενη σεζόν. Η ατυχία και το άδικο της ζωής θα του χτυπήσει την πόρτα ξανά στις 31 Μαρτίου του 2018, ακριβώς 8 μήνες πριν τον τραυματισμό της περσινής χρονιάς. Από εκείνη τη στιγμή κι έπειτα δεν ξαναγύρισε ποτέ σε τοπ επίπεδο.

Στη θητεία του στη Λίβερπουλ δημιούργησε μια φιλία αδερφική. Ο Τζόρνταν Χέντερσον έγινε ο «κολλητός» του. Πέρασαν πολλές μέρες μαζί στις περιόδους των τραυματισμών τους. «Ήμουν πάντοτε δίπλα του στα δύσκολα, στις μαύρες του, στους τραυματισμούς του… Κι εκείνος στο δικό μου πλευρό» ήταν τα λόγια του Άνταμ για τον «αδερφό» του όπως συνήθιζε να αποκαλεί τον Χέντερσον. Ακόμα και ως τραυματίας προσπαθούσε να βοηθήσει τους συμπαίκτες του όπως μπορούσε.

Ποιος μπορεί να ξεχάσει το γκολ του απέναντι στη Νόργουιτς στο 90+5 για την επική ανατροπή με 5-4; Το γκολ της ισοφάρισης στην έδρα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που κράτησε τη Λίβερπουλ αήττητη στη μαγική χρονιά του τίτλου.



Τα χρόνια πέρασαν και ο Λαλάνα φαινόταν πως δε θα κέρδιζε ποτέ κάποιο ασημικό με τους «ρεντς». Ωστόσο, τα τελευταία 2 χρόνια έγιναν όλα μαζεμένα. Τσάμπιονς Λιγκ, πρωταθλητής κόσμου και από φέτος κάτοχος Premier League μπαίνοντας στο Πάνθεον της ιστορίας.

Ώσπου φτάσαμε στο σημείο ο προικισμένος Άγγλος κεντρικός να αποχαιρετήσει τη Λίβερπουλ. Τη στιγμή που ανακοινώθηκε από την Μπράιτον, όλες οι στιγμές του πέρασαν σε ένα δευτερόλεπτο μπροστά από τα μάτια όλων των Scousers. Ο Άνταμ Λαλάνα, με ταπεινό τρόπο απολαμβάνει τις εκπλήξεις που του χαρίζει η ζωή, καλές και κακές.

Επιμέλεια: Τάσος Μακαρατζής

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x