Άρης Ασβεστάς

Αδιανόητη η όποια συζήτηση παραμονής του Κλάτενμπεργκ στην ΚΕΔ!

Ο Άρης Ασβεστάς εξηγεί για ποιο λόγο ο Άγγλος αρχιδιαιτητής δεν μπορεί να σταθεί πλέον στο ελληνικό ποδόσφαιρο, παρά τις κωλοτούμπες των λιγοστών υποστηρικτών του.

Τον Μαρκ Κλάτενμπεργκ ως αρχιδιαιτητή στο ελληνικό ποδόσφαιρο, δεν τον επέλεξε κάποιος φορέας, κάποιος οργανισμός, κάποια ομοσπονδία ή επαγγελματική ποδοσφαιρική ένωση.

Τον επέλεξαν τέσσερις (4) ομάδες: Ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός, η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ. Μόνο! Κανένας άλλος!

Όχι παρασκηνιακά! Επίσημα έγινε αυτό! Με απόφαση των FIFA/UEFA, τον νέο αρχιδιαιτητή θα τον επέλεγαν οι τέσσερις μεγάλες ΠΑΕ της χώρας.

Έτσι και έγινε, στα μέσα του Ιουλίου του 2020, με τους εκπροσώπους των τεσσάρων ΠΑΕ να κάθονται σε ένα τραπέζι και να καταλήγουν ομόφωνα στον Άγγλο.

Υπήρχε μάλιστα κι άλλος ένας υποψήφιος και την θέση θα την έπαιρνε εκείνος που θα πλειοψηφούσε. Αν δηλαδή οι δύο από τις τέσσερις ΠΑΕ διαφωνούσαν για τον Κλάτενμπεργκ, ο Κλάτενμπεργκ δεν θα αναλάμβανε ποτέ τη θέση!

Ας δούμε τι μεσολάβησε από τότε μέχρι τώρα, ενάμισι χρόνο μετά. Πάντα με ντοκουμέντα φυσικά…

Ο Ολυμπιακός, με επίσημη ανακοίνωσή του την 1η Σεπτεμβρίου 2020, απέσυρε την εμπιστοσύνη του στον Άγγλο αρχιδιαιτητή.

Διαβάστε την ανακοίνωση εδώ.

Ο ΠΑΟΚ, με επίσημη ανακοίνωσή του στις 13 Δεκεμβρίου 2020, απέσυρε την εμπιστοσύνη του στον Άγγλο αρχιδιαιτητή.

Διαβάστε την ανακοίνωση εδώ.

Ο Παναθηναϊκός, με επίσημη διαρροή του στις 9 Ιανουαρίου 2022, απέσυρε την εμπιστοσύνη του στον Άγγλο αρχιδιαιτητή.

Διαβάστε την είδηση εδώ.

Η ΑΕΚ, δεν έχει αποσύρει επίσημα την εμπιστοσύνη της στον Άγγλο αρχιδιαιτητή. Όμως μπορούμε με πάσα βεβαιότητα να πούμε, ότι δεν θα στεναχωριόταν καθόλου με την αποπομπή του, αφού εδώ και καιρό βγάζει μεγαλύτερη δυσαρέσκεια για τον Κλάτενμπεργκ και από τον Ολυμπιακό, και από τον Παναθηναϊκό, και από τον ΠΑΟΚ!

Λόγο για την παραμονή ή όχι του Άγγλου στην ΚΕΔ, δεν μπορεί να έχει ούτε η ΕΠΟ (αν και θα 'πρεπε, αφού εκείνη τον πληρώνει), ούτε η λίγκα, ούτε οι άλλες ΠΑΕ, και πολύ περισσότερο ούτε… ο Αυγενάκης.

Λόγο έχουν εκείνοι που τον επέλεξαν!

Και βάσει των επίσημων τοποθετήσεων που παραθέσαμε παραπάνω, ουδείς, ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ από εκείνους που τον επέλεξαν, δεν φαίνεται να επιθυμεί την παραμονή του!

Υπάρχει συνεπώς, και βάσει λογικής, έστω μία στο εκατομμύριο πιθανότητα, να μπορεί να σταθεί ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ στο ελληνικό ποδόσφαιρο μετά τη λήξη του συμβολαίου του, δηλαδή το προσεχές καλοκαίρι;

Ούτε μία, λέει η λογική.

Υπάρχουν βέβαια κάποιοι αστερίσκοι σε όλη την ιστορία…

Πρώτος αστερίσκος: Ο Ολυμπιακός έχει κάνει κωλοτούμπα μετά από εκείνη την επίσημη ανακοίνωσή του. Φυσικά και τον εμπιστεύεται σήμερα. Φυσικά και τον θέλει με τα χίλια! Από τότε έχει μπει πολύ νερό στο αυλάκι, όλα έχουν αλλάξει και για κάποιον… περίεργο λόγο, στηρίζει Κλάτενμπεργκ φανατικά! Προφανώς διότι απολαμβάνει τις διαιτησίες που θέλει. Δεν είναι μόνο ότι εδώ και ένα χρόνο δεν έχει βγει κουβέντα εναντίον του από την ΠΑΕ Ολυμπιακός, επίσημα ή ανεπίσημα. Την «αγάπη» για τον Άγγλο την διαπιστώνεις εύκολα διαβάζοντας τα φιλικά προς τον Ολυμπιακό Μέσα.

Όμως αυτό, δεν λέει τίποτα. Διότι ο Ολυμπιακός είναι ένας. Οι άλλοι είναι τρεις! Και όταν οι τρεις από τους τέσσερις ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΠΕΛΕΞΑΝ θέλουν να φύγει, τότε φεύγει. Έτσι απλά. Ή τουλάχιστον έτσι θα έπρεπε να είναι…

Δεύτερος αστερίσκος: Ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ στηρίζεται φανατικά από τον Λευτέρη Αυγενάκη. Μιλάει μαζί του. Τα λένε. Φτιάχνουν –λέει- μαζί και ομάδα εργασίας, για να δημιουργήσουν την επαγγελματική διαιτησία. Από τη μία, κανέναν δεν εκπλήσσει η ταύτιση απόψεων Ολυμπιακού και υφυπουργού Αθλητισμού. Το παρατηρούμε συχνά σε θέματα ΕΠΟ και ποδοσφαίρου γενικότερα.

Από την άλλη, είναι ένα θέμα επιεικώς αστείο και υπό κανονικές συνθήκες δεν πρέπει να το λαμβάνει κανείς υπόψη του. Διότι, ο τελευταίος άνθρωπος του κόσμου που πρέπει να έχει λόγο για το ποιος θα είναι ο πρόεδρος της ΚΕΔ σήμερα ή στο μέλλον, είναι ο υφυπουργός Αθλητισμού, ο νυν ή ο οποιοσδήποτε επόμενος! Και η κυβέρνηση γενικότερα! Η επιλογή του προέδρου της ΚΕΔ εντάσσεται στο πλαίσιο του σκληρού πυρήνα της ανεξαρτησίας και της αυτοδιοίκησης του ποδοσφαίρου, είναι κόκκινη γραμμή και ανέκαθεν ήταν. Και η «Ολιστική Μελέτη» τα λέει αυτά, θα το γνωρίζει σίγουρα ο Λευτέρης Αυγενάκης που έδωσε αγώνα για την υιοθέτησή της.

Κατά συνέπεια, ΚΑΙ με την στήριξη του Ολυμπιακού, ΚΑΙ με την στήριξη Αυγενάκη, ΠΑΛΙ ο Κλάτενμπεργκ δεν μπορεί να σταθεί. Υπό κανονικές συνθήκες πάντα…

Τρίτος αστερίσκος: Η FIFA και η UEFA φέρονται να επιθυμούν την ανανέωση του συμβολαίου του Κλάτενμπεργκ και να πιέζουν γι’ αυτό. Με τον Αυγενάκη να φέρεται να μιλάει μαζί τους και να τους πιέζει και εκείνος προς αυτή την κατεύθυνση. Γι’ αυτό το τελευταίο βέβαια, ότι ο Αυγενάκης μιλάει με FIFA/UEFA, διίστανται οι απόψεις. Πολλοί λένε ότι είναι παραμύθι και ότι στην πραγματικότητα μιλάνε μόνο με τον Γεραπετρίτη.

Όμως σε κάθε περίπτωση: Η FIFA και η UEFA δεν οφείλουν να στηρίξουν και να σεβαστούν την κεντρική τους επιλογή, ότι για τον αρχιδιαιτητή αποφασίζουν οι big-4; Η διεθνής επιτροπεία ήταν εκείνη που έδωσε την ευχέρεια στις μεγάλες ΠΑΕ να αποφασίσουν. Και μάλιστα από υποψήφιους που οι ξένες συνομοσπονδίες επέλεξαν. Θα την αφαιρέσει τώρα αυτή την ευχέρεια;

Από όπου και αν το πιάσεις λοιπόν, ο Κλάτενμπεργκ πρέπει να θεωρείται ήδη τελειωμένος.

Και επειδή κάποιος θα πει ότι οι ομάδες έτσι κι αλλιώς πάντα φωνάζουν και δεν έχουν πάντα δίκιο, ας κοιτάξουμε και την ουσία:

Τι έχει προσφέρει ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ σε ενάμιση χρόνο στην ελληνική διαιτησία; Ποιο είναι το έργο του; Τι διόρθωσε; Ποιους διαιτητές έβγαλε; Ούτε αυτή η ωραιότατη καινοτομία που έφερε, να φτιάχνει δικά του βίντεο και να σχολιάζει τις φάσεις, δεν είναι επιτυχημένη. Και εκεί, χειρότερα τα κάνει!

Τον λόγο έχουν ο Παναθηναϊκός, η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ. Εκείνοι αποφασίζουν!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x