Ειδήσεις

Αντίο Σλοβενία, προσεχώς… Ουκρανία

Την ημέρα που πέφτει η αυλαία στο Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας η επόμενη διοργανώτρια του θεσμού, Ουκρανία, παρουσίασε το σήμα και τα σχέδιά της.

Η Ουκρανία παίρνει από απόψε τη σκυτάλη για το Ευρωμπάσκετ διαδεχόμενη τη Σλοβενία που έφερε σε πέρας την αποστολή να διοργανώσει ένα πετυχημένο τουρνουά.

Ο πρόεδρος της ουκρανικής ομοσπονδίας μπάσκετ, γνωστός στην Ελλάδα και από τη θητεία τους στους «αιώνιους», ο Σάσα Βολκόφ, παρουσίασε το νέο σήμα της διοργάνωσης τονίζοντας τη σημασία που θα έχει αυτή για την ανάπτυξη του αθλήματος στην Ουκρανία.

Η διοργάνωση του 2015 θα διεξαχθεί και πάλι με 24 ομάδες με ακριβώς την ίδια μορφή με τις δύο τελευταίες διοργανώσεις. Από το 2017, ωστόσο, είναι πολύ πιθανό να καταργηθεί η δεύτερη φάση των ομίλων και μετά την πρώτη φάση με τους τέσσερις ομίλους των έξι ομάδων να ακολουθούν κατευθείαν νοκ άουτ γύροι, των «16», των «8», προημιτελικά και ημιτελικά.

Η πρώτη φάση του Ευρωμπάσκετ του 2015 θα διεξαχθεί σε τέσσερις πόλεις, σε Λβιβ, Ντνιπροπετρόφσκ, Οδησσό και Χάρκοβο, η δεύτερη θα γίνει σε Κίεβο και Ντόνετσκ και η τελική φάση (προημιτελικά, ημιτελικά και τελικοί) επίσης στην πρωτεύουσα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x