sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Οι 23 τελικές, η αντίδραση και η απίθανη ευκαιρία του Γιόνσον: Τα σημεία από το ΑΕΚ-Άγιαξ

Η ΑΕΚ πήρε έναν πολύτιμο βαθμό στο ματς με τον Άγιαξ (1-1), αλλά έχασε μεγάλη ευκαιρία για να πάρει τη νίκη και να εδραιωθεί στην κορυφή. Τα 5 σημεία από την αναμέτρηση.

Έναν πολύ σημαντικό βαθμό, με τον οποίο παρέμεινε στην κορυφή του -ίσως- πιο δύσκολου ομίλου του Europa League, πήρε κόντρα στον Άγιαξ η ΑΕΚ (1-1).

H «Ένωση», που έμεινε πίσω στο σκορ στο 30', όχι μόνο κατάφερε να βγάλει αντίδραση, αλλά έφτασε πολύ κοντά στη νίκη στο φινάλε, με τον Γιόνσον να χάνει μια ανεπανάληπτη ευκαιρία.

Η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα παρήγαγε 23 τελικές κόντρα στον «Αίαντα», έναντι 10 του αντιπάλου, δείχνοντας πως μπορεί να κοιτάξει στα μάτια πολύ ποιοτικές ομάδες, κάτι, άλλωστε, που αποδείχθηκε και απέναντι στην Μπράιτον στην πρεμιέρα.

Τα πέντε σημεία από το ΑΕΚ-Άγιαξ:


Οι 23 τελικές και οι χαμένες ευκαιρίες

Για ακόμη ένα παιχνίδι, η ΑΕΚ έφτασε σε έναν πολύ μεγάλο αριθμό τελικών προσπαθειών, απέναντι σε μία πολύ ποιοτική ομάδα, αλλά κατάφερε να σκοράρει μόλις ένα τέρμα. Η «Ένωση» τελείωσε το παιχνίδι στις 23 τελικές, έναντι 10 του Άγιαξ, κάτι που αποδεικνύει αφενός πως μπορεί να κοιτάξει στα μάτια ομάδες σαν τον «Αίαντα», αφετέρου πως μπορούσε να φτάσει ακόμη και στη νίκη, που θα την εδραίωνε στην κορυφή του ομίλου και θα ήταν στο +4 από τον δεύτερο. Οι παίκτες του Ματίας Αλμέιδα έπαιξαν εξαιρετικό ποδόσφαιρο σε αρκετά σημεία του ματς, ήταν καλύτεροι από τους φιλοξενούμενος, αλλά εντέλει έμειναν στην ισοπαλία, αφού δεν κατάφεραν να εκμεταλλευτούν κάποιες από τις πολλές στιγμές, που είχαν στο ματς.



Η ανεπανάληπτη ευκαιρία του Γιόνσον

Η ΑΕΚ, όπως ήδη προαναφέρθηκε, έχασε ένα… γαϊτανάκι ευκαιριών, αλλά μία εξ αυτών χρήζει ιδιαίτερης μνείας. Στο 90ό λεπτό της αναμέτρησης, ο Γιόνσον έπαιξε το ένα-δύο με τον Μάνταλο και αφού μπήκε στην περιοχή, δεν κατάφερε να νικήσει από πολύ κοντά τον Χόρτερ. Ναι μεν, ο τερματοφύλακας του Άγιαξ τοποθετεί καλά το σώμα και τα χέρια του, με αποτέλεσμα να κάνει μια τεράστια επέμβαση, αλλά από την άλλη ο Δανός χαφ είχε αρκετό χρόνο, προκειμένου να σκεφτεί και να εκτελέσει σωστά. Βέβαια, όλα μπαίνουν και όλα χάνονται, και η θέση που αγωνίζεται ο χαφ των «κιτρινόμαυρων», δείχνει πως δεν φημίζεται για τα τελειώματά του. Σε κάθε περίπτωση, θα μπορούσε να δώσει μία τεράστια νίκη -με ανατροπή- στην ομάδα του.



Η αντίδραση που δείχνει το «μέταλλο» της ομάδας του Αλμέιδα

Μπορεί η ΑΕΚ να μην κατάφερε να φτάσει εντέλει στη νίκη, αλλά έδειξε πως πολύ δύσκολα θα χάσει ένα παιχνίδι, ακόμη και αν βρίσκεται πίσω στο σκορ. Άλλωστε, μετρά ελάχιστες στους τελευταίους έξι μήνες, από Ολυμπιακό, Αντβέρπ και ΟΦΗ. Παρά το γεγονός πως βρέθηκε να κυνηγάει από το 30', σε ένα γκολ που σημειώθηκε και κόντρα στη ροή του αγώνα, όταν η «Ένωση» έβρισκε ρυθμό, εντέλει κατάφερε να ισοφαρίσει, αρνούμενη να ηττηθεί. Αυτό είναι και ένα στοιχείο, που αναδεικνύει τη φανταστική δουλειά που κάνει ο Ματίας Αλμέιδα, έχοντας καταφέρει να μεταδώσει τη σωστή νοοτροπία στους παίκτες του. Μάλιστα, όχι μόνο ισοφάρισε, αλλά είχε ακόμη τρεις παρά πολύ σημαντικές στιγμές (με αποκορύφωμα τις δύο τελευταίες) να φέρει και τούμπα το ματς, αλλά Μάνταλος (77'), Αραούχο (89') και Γιόνσον (90') ήταν άστοχοι.

ΑΕΚ-Άγιαξ: Τα πέντε σημεία της αναμέτρησης

Ο Βίντα που δηλώνει «παρών» την κατάλληλη στιγμή

Σαν να μην έλειψε καθόλου ο Ντομαγκόι Βίντα, ο οποίος το τελευταίο 20ήμερο είχε μείνει εκτός, λόγω προβλήματος που αντιμετώπισε. Ο Κροάτης σέντερ μπακ, όχι μόνο τα πήγε πολύ καλά απέναντι σε ένα «θαύμα της φύσης», όπως ο Μπρόμπεϊ, αλλά έδειξε πως μπορεί να προσφέρει και επιθετικά, δίνοντας ξανά τη λύση στην ομάδα του, σε ένα πάρα πολύ σημαντικό παιχνίδι σχετικά με το μέλλον της στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Όπως ακριβώς και κόντρα στην Ντινάμο Ζάγκρεμπ, εκεί όπου είχε εκτελέσει τους συμπατριώτες του σε… νεκρό χρόνο, έτσι και σήμερα, ο Βίντα έδωσε πνοή στην «Ένωση», πετυχαίνοντας και το δεύτερο γκολ του στη σεζόν. Μετά την πολύ υψηλού επιπέδου σέντρα του Νόρντιν Άμραμπατ, ο 34χρονος στόπερ πήδηξε ψηλότερα από όλους και με καρφωτή κεφαλιά, νίκησε τον Χόρτερ για να δώσει φτερά στα πόδια των συμπαικτών του και έναν πολύτιμο -όπως αποδείχθηκε- βαθμό στην ομάδα του.



Η επιθετική τριάδα-φωτιά του Άγιαξ και οι φαρμακερές αντεπιθέσεις

Τι να πει κανείς για την επιθετική τριάδα του Άγιαξ, αλλά και για τον τρόπο, που μπορούν να φύγουν στην αντεπίθεση; Και αν ο Μπεργκβάιν ήταν γνωστός στο ευρύ κοινό (λόγω της παρουσίας του στην Τότεναμ), ο Μπρόμπεϊ και κυρίως ο Μπόρζες, επιβεβαιώνουν πως είναι ποδοσφαιριστές παγκόσμιας κλάσης. Ο πρώτος έκανε πολλές φορές άνω κάτω τις γραμμές της ΑΕΚ από τη μέση και πίσω, ενώ ήταν αυτός, που πέτυχε και το γκολ του «Αίαντα», έπειτα από πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος. Όσο για τους άλλους δύο, ο τρόπος που ο Μπρόμπεϊ ξεφεύγει στη φάση του 20' και βγαίνει απέναντι από τον Στάνκοβιτς, δείχνει τα απίστευτα φυσικά προσόντα που έχει, κάτι που μπορεί να «καταστρέψει» οποιαδήποτε άμυνα βρεθεί στον διάβα του. Ευτυχώς για την ΑΕΚ, δεν το έκανε σήμερα, καθώς περιορίστηκε σε μεγάλο βαθμό από τον Βίντα. Σημαντικό ρόλο, βέβαια, έπαιξε και η απίθανη εμφάνιση του Αυστριακού γκολκίπερ της «Ένωσης», που είχε πέντε εξαιρετικές επεμβάσεις. Από την άλλη, ο Μπόρζες συνδυάζει ταχύτητα και ποιότητα και είναι βέβαιο πως δεν θα παραμείνει για πολύ ακόμη στην Ολλανδία.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x