sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Βγήκαν τα ρίσκα στην ΑΕΚ, πλήρωσε τις «ολιγωρίες» του ο Άρης: Τα 5 σημεία του αγώνα

Το sport-fm.gr ξεχωρίζει τα σημεία «κλειδιά», που έκριναν το ματς της ΑΕΚ με τον Άρη στην ΟPAP Arena και έφεραν το «τρίποντο» στην «Ένωση» με σκορ 3-1.

Σε ένα πολύ ωραίο και γρήγορο παιχνίδι, η ΑΕΚ πανηγύρισε μεγάλη εντός έδρας νίκη με σκορ 3-1 επί του Άρη στην OPAP Arena για την 4η αγωνιστική των playoffs της Stoiximan Super League, παραμένοντας μόνη της -έστω και προσωρινά- στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα με 69 βαθμούς.

Το sport-fm.gr ξεχώρισε τα σημεία «κλειδιά», που έκριναν την αναμέτρηση και έφεραν το πολύ σημαντικό «τρίποντο» στη μάχη του τίτλου για την «Ένωση».

Τσούμπερ, ο λυτρωτής


Αναμφίβολα ο «ήρωας» της σημερινής πολύτιμης νίκης της ΑΕΚ δεν ήταν άλλος από τον Στίβεν Τσούμπερ. Ο 31χρονος Ελβετός μεσοεπιθετικός πέρασε στον αγωνιστικό χώρο στο 61ο λεπτό στη θέση του Αραούχο, αλλάζοντας -μαζί, φυσικά, με τους Ελίασον και Μάνταλο, δύο από τις αλλαγές του Αλμέιδα- την εικόνα της ομάδας.



Στο 82' ήταν εκείνος, που έκανε το 2-1 με απίθανη «οβίδα» από το ύψος της μεγάλης περιοχής και ενώ τον είχαν κλείσει τρεις παίκτες(!), ενώ στο 95' βρέθηκε στην κατάλληλη θέση, διαμορφώνοντας το τελικό σκορ. Ενδεικτικό είναι πως στη φετινή σεζόν μετρούσε τρία γκολ και σήμερα πέτυχε δύο, επιβεβαιώνοντας την ανοδική του πορεία τον τελευταίο μήνα, έχοντας «γράψει» 4 γκολ στα έξι πιο πρόσφατα ματς, με τα τρία από αυτά ερχόμενος από τον πάγκο!

Εκμεταλλεύτηκε τη δύναμή της στα στημένα η ΑΕΚ


Σε ακόμη ένα ματς στη σεζόν, η ΑΕΚ εκμεταλλεύτηκε τη δύναμή της στα στημένα, αλλά και την ικανότητά της στο ανοικτό γήπεδο. Η «Ένωση» απείλησε σε πολλές περιπτώσεις από «αέρος» μέσω στημένων φάσεων, κυρίως με τον Αραούχο στο πρώτο μέρος, ενώ τα δύο πρώτα γκολ προήλθαν από τέτοιες φάσεις.



Συγκεκριμένα, το 1-0 της ΑΕΚ στο 34', με το πέναλτι του Λιβάι Γκαρσία, προήλθε από εκτέλεση φάουλ, με τον Ελίασον στην εξέλιξη της φάσης να κερδίζει την εσχάτη των ποινών. Από παρόμοια φάση προήλθε και το δεύτερο γκολ, με την ΑΕΚ να εκτελεί φάουλ στον χώρο της μεσαίας γραμμής, με την άμυνα του Άρη να αδυνατεί να διώξει και τον Τσούμπερ εν συνεχεία να κάνει το 2-1.

Δεν μπόρεσε να «καθαρίσει» τις φάσεις ο Άρης


Το τελικό σκορ αδικεί την προσπάθεια των παικτών του Απόστολου Τερζή, οι οποίοι παρουσίασαν ανταγωνιστικό πρόσωπο, έχοντας τις δικές τους καλές στιγμές για ένα θετικό αποτέλεσμα όταν το ματς ήταν στα ίσα (1-1).

Παρ' όλα αυτά, ο Άρης πλήρωσε την ολιγωρία, που επέδειξε στις φάσεις των γκολ, με την ΑΕΚ να τον «τιμωρεί» και στις τρεις περιπτώσεις. Αρχικά, στο πέναλτι του Λιβάι, ο Ετέμπο έπεσε άτσαλα πάνω στον Ελίασον, κάνοντας ένα «φθηνό» πέναλτι. Επιπλέον, τόσο στο δεύτερο γκολ, όσο και στο τρίτο της ΑΕΚ, η άμυνα των φιλοξενούμενων δεν μπόρεσε να απομακρύνει αποφασιστικά την μπάλα από τα καρέ του Κουέστα, κρατώντας «ζωντανή» την μπάλα στην περιοχή.

Ακίνδυνοι στην επανάληψη οι φιλοξενούμενοι


Η αλήθεια είναι πως οι Θεσσαλονικείς στο πρώτο ημίχρονο έπαιξαν στα… ίσα την ΑΕΚ, με τον Ιτούρμπε να δημιουργεί πολλά προβλήματα στους γηπεδούχους. Στην επανάληψη, ωστόσο, η αποχώρηση του Παραγουανού μεσοεπιθετικού (αλλαγή στο 61ο λεπτό), έκανε πιο ακίνδυνο τον Άρη, ο οποίος με εξαίρεση 1-2 φάσεις, στο 56' και το 73'. με κεφαλιές του Νταμπό, δεν μπόρεσε να κάνει αισθητή την παρουσία του. Κάτι, που είχε ως συνέπεια όσο περνούσε η ώρα να κλειστεί στα καρέ του και να δεχθεί μεγάλη πίεση.



Πήρε τα ρίσκα που έπρεπε να πάρει η ΑΕΚ


Με το παιχνίδι στο 1-1, αλλά και με το γεγονός πως στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου ο ρυθμός του αγώνα ήταν πολύ αργός, ο Ματίας Αλμέιδα πήρε την απόφαση να προχωρήσει σε ολικό λίφτινγκ της μεσοεπιθετικής του γραμμής. Συγκεκριμένα, με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα, οι Τσούμπερ, Πινέδα και Φερνάντες πέρασαν στον αγωνιστικό χώρο στις θέσεις των Αραούχο, Γκατσίνοβιτς και Γιόνσον, αλλάζοντας τις ισορροπίες του αγώνα.

Αμφότεροι, έδωσαν νέο «αέρα», αλλά και πολλά τρεξίματα και επικίνδυνες στιγμές στα αντίπαλα καρέ, ενώ, η είσοδος του Μάνταλου στο 76' βοήθησε ακόμα περισσότερο το μεσοεπιθετικό κομμάτι και τη δημιουργία της «Ένωσης».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x