sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Οι φορ που… ξύπνησαν και η Λαμία που δεν μάσησε: Τα 5 σημεία από τη νίκη της ΑΕΚ στην OPAP Arena

Τα πέντε σημεία του 3-0 της ΑΕΚ επί της Λαμίας στην OPAP Arena, από το sport-fm.gr.

Η ΑΕΚ θα πάει ήρεμη στη διακοπή του Νοεμβρίου, καθώς επιβλήθηκε 3-0 της Λαμίας εντός έδρας και επέστρεψε στα θετικά αποτελέσματα.

Ο Ματίας Αλμέιδα είδε επιτέλους τους φορ της ομάδας του να δίνουν λύσεις στο σκοράρισμα, απέναντι σε έναν αντίπαλο που παρότι βρέθηκε να χάνει 2-0 πριν το ημίχρονο πάλεψε μέχρι το τέλος για ένα γκολ – το οποίο εντέλει δεν ήρθε.

Ιδού, λοιπόν, τα πέντε σημεία του αγώνα της OPAP Arena, όπως τα κράτησε το sport-fm.gr.

Ξύπνησαν τα φορ: Έχουμε αναφερθεί ξανά στο πρόβλημα που παρουσιάζει η φετινή ΑΕΚ όσον αφορά στην αποτελεσματικότητα των σέντερ φορ της. Ωστόσο κόντρα στη Λαμία, το επιθετικό δίδυμο της Ένωσης βρήκε δίχτυα, με τον Λιβάι Γκαρσία να ανοίγει λογαριασμό νωρίς και τον Αραούχο να διαμορφώνει το 2-0 λίγο αργότερα. Το ζητούμενο είναι ασφαλώς να υπάρξει συνέχεια, ωστόσο είναι γεγονός ότι ο Αλμέιδα μπορεί να χαμογελά από όσα είδε από τους επιθετικούς του, μετά από αρκετά ματς όπου λύσεις έδιναν παίκτες άλλων θέσεων.



Το πρώτο για Λιβάι: Εκ των κορυφαίων της ΑΕΚ την περσινή, εκπληκτική σεζόν του νταμπλ, ο επιθετικός από την Καραϊβική φλέρταρε με μεταγραφές πολλών εκατομμυρίων ευρώ το καλοκαίρι αλλά παρέμεινε στα κιτρινόμαυρα. Εντέλει, συνεχιζόμενα προβλήματα τραυματισμών περιόρισαν τον Λιβάι Γκαρσία σε σποραδικές συμμετοχές χωρίς γκολ, μέχρι την αναμέτρηση με τη Λαμία. Ο ποδοσφαιριστής από το Τρίνινταντ/Τομπάγκο άνοιξε τον δρόμο για τη νίκη με ωραίο, δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή και σημείωσε το πρώτο του φετινό τέρμα στην όγδοη συμμετοχή του, αφήνοντας υποσχέσεις για τη συνέχεια.

Νίκη ξανά: Μετά την γκέλα με την Κηφισιά αλλά και την ήττα από τη Μαρσέιγ, ήταν σαφές πως στην ΑΕΚ υπήρχε μεγάλη ανάγκη για επιστροφή στις νίκες. Η φετινή Λαμία έχει αποδείξει πως δεν αστειεύεται, συνεπώς οι παίκτες του Αλμέιδα απαγορευόταν να υποτιμήσουν τον αντίπαλό τους. Εντέλει το θετικό αποτέλεσμα ήρθε, με την Ένωση να πανηγυρίζει για πρώτη φορά μετά από σχεδόν δύο εβδομάδες (και το 2-0 με τον ΠΑΟΚ), επιβεβαιώνοντας πως εντός έδρας στο πρωτάθλημα είναι εξαιρετική.



Δεν μάσησε η Λαμία: Αποτελεί μία από τις φετινές εκπλήξεις της Σούπερ Λίγκας και, παρότι δέχτηκε δύο γκολ πριν το ημίχρονο, η Λαμία δεν μάσησε και μπήκε στο δεύτερο μέρος με στόχο να βρει το γκολ που θα την έβαζε ξανά στο ματς. Ενδεικτικό πως μέχρι το 89ο λεπτό οι παίκτες του Βόκολου έψαχναν τη μείωση του σκορ, με τη χαμένη ευκαιρία του Τόσιτς να καταγράφεται ως μία από τις μεγαλύτερες στο ματς. Ασφαλώς η αποστολή τους θα παρέμενε ζόρικη ακόμα κι αν έφταναν στο 2-1, όμως αξίζει να αναφερθεί η μαχητικότητα των φιλοξενούμενων.

Συνεχίζεται το σερί: Μπορεί πλέον ΑΕΚ και Λαμία να ανταμώνουν κάθε χρόνο, ωστόσο το σερί της Ένωσης με μηδέν παθητικό ενάντια στον συγκεκριμένο αντίπαλο συνεχίζεται και επεκτείνεται. Μετά το 2-2 στο ΔΑΚ Λαμίας τον Απρίλιο του 2019, οι «κιτρινόμαυροι» έχουν 9-1-0 με γκολ... 25-0! Η μοναδική ισοπαλία, την ίδια χρονιά, ήταν χωρίς σκορ, με τη χαμένη ευκαιρία του Τόσιτς απόψε να αποτελεί πιθανότατα τη μεγαλύτερη για το σπάσιμο του εντυπωσιακού σερί.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x