sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Το κακό σερί στην OPAP Arena και η διαφορά στο τέρμα: Τα 5 σημεία από την ήττα της ΑΕΚ κόντρα στη Μαρσέιγ

Τα πέντε σημεία που κράτησε το sport-fm.gr από την ήττα της ΑΕΚ ενάντια στη Μαρσέιγ.

Η ΑΕΚ αναμετρήθηκε για δεύτερη φορά μέσα σε δύο εβδομάδες με τη Μαρσέιγ αλλά και σε αυτήν την περίπτωση οι παίκτες του Ματίας Αλμέιδα αποχώρησαν με σκυμμένο το κεφάλι.

Οι Μασσαλοί πέρασαν με 2-0 από την OPAP Arena και έκαναν βήμα πρόκρισης για τα νοκ άουτ του Europa League, την ώρα που η Ένωση αρχίζει πιθανότατα να στρέφει το βλέμμα και στην 3η θέση, που οδηγεί στο Conference.

Ιδού λοιπόν τα πέντε σημεία που κράτησε το sport-fm.gr από την αναμέτρησης της Νέας Φιλαδέλφειας.

Φάνηκε η διαφορά στο τέρμα: Την εστία της ΑΕΚ υπερασπίστηκε ελέω της τιμωρίας του Στάνκοβιτς ο Αθανασιάδης που, μπορεί να κατέγραψε μερικές σπουδαίες επεμβάσεις στο δεύτερο ημίχρονο, ωστόσο από δικό του λάθος είχε έρθει το 1-0 της Μαρσέιγ. Ο Έλληνας τερματοφύλακας πραγματοποίησε άστοχη έξοδο στο κόρνερ του Κλος και έδωσε στον Εμπεμπά την ευκαιρία να ανοίξει το σκορ, την ώρα που στην αντίπερα όχθη, ο Γκατούζο είχε την ευχαρίστηση να δει τον Λόπεθ να είναι ανίκητος κάτω από τα δοκάρι. Υπήρξε διαφορά στο τέρμα των δύο αντιπάλων...



Χωρίς νίκη στην OPAP Arena: Είναι σαφές πως από τότε που η ΑΕΚ επέστρεψε στο σπίτι της, η δυναμική της εκτοξεύτηκε σε συνδυασμό με την έλευση του Ματίας Αλμέιδα. Στην Ευρώπη, ωστόσο, η Ένωση δεν έχει καταφέρει μέχρι τώρα να πανηγυρίσει έστω μία νίκη! Σε τέσσερα εντός έδρας ματς για τα προκριματικά του Champions League και τη φάση των ομίλων του Europa, οι νταμπλούχοι έχουν καταγράψει δύο ισοπαλίες και ισάριθμες ήττες, την ώρα που εκτός συνόρων έχουν πανηγυρίσει τεράστια διπλά σε Ζάγκρεμπ και Μπράιτον. Θα έρθει, φυσικά, και η νίκη, όμως μάλλον έχει αργήσει περισσότερο απ’ όσο θα ήθελαν στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Οι φορ δεν φέρνουν γκολ: Τα συχνά προβλήματα τραυματισμών του Γκαρσία αλλά και του Αραούχο έχουν προκαλέσει πονοκέφαλο στον Αλμέιδα, ωστόσο είναι γεγονός πως ακόμα και όταν είναι διαθέσιμοι οι εν λόγω ποδοσφαιριστές, δυσκολεύονται στο σκοράρισμα – με τον Πόνσε επίσης να μην έχει ξεμπουκώσει. Από τους τρεις σέντερ φορ, ο απολογισμός είναι μόλις τέσσερα γκολ (2+2 οι δύο πρώτοι), με αποτέλεσμα να βλέπουμε συχνά τον Τσούμπερ (των τεσσάρων γκολ παρακαλώ) να παίρνει θέση στην επίθεση. Μεταξύ άλλων, φαίνεται λοιπόν πως μόνο τυχαία δεν είναι 4η σε επίθεση στη Stoiximan Super League η ΑΕΚ, με πολύ λιγότερα γκολ από Παναθηναϊκό (+13) και Ολυμπιακό (+7)

Αδελφική ατμόσφαιρα: Μπορεί εντός αγωνιστικού χώρου η ΑΕΚ να μην μπόρεσε να χαροποιήσει τους οπαδούς της, ωστόσο εκτός αυτοί, οι φίλοι της Ένωσης έζησαν μια θεαματική και... αδελφική ατμόσφαιρα! Ήταν γνωστό πως οι οπαδοί του ελληνικού συλλόγου ετοίμαζαν ωραία πράγματα στη φιλοξενία εκείνων των Μασσαλών, με το coreo που αποκαλύφθηκε στη σέντρα να είναι εντυπωσιακόι και το κλίμα, γενικώς, εξαιρετικό. Μια όμορφη βραδιά στη Νέα Φιλαδέλφεια, που βέβαια θα μπορούσε να ομορφύνει κι άλλο αν δεν ερχόταν η ήττα.



Κοιτάζει και το Conference: Όταν είχε γίνει η κλήρωση αρκετοί είχαν σπεύσει να χαρακτηρίσουν την ΑΕΚ ως φαβορί για την 4η θέση, όμως το διπλό στο Μπράιτον και η ισοπαλία με τον Άγιαξ αύξησαν απότομα –και φυσιολογικά, σε έναν βαθμό- τις απαιτήσεις. Ωστόσο, οι δύο κολλητές ήττες από τη Μαρσέιγ διαφοροποίησαν τα δεδομένα, με τους Μασσαλούς να είναι στην κορυφή και στο +4 από την Ένωση, την ώρα που η Μπράιτον έχει τρεις βαθμούς παραπάνω από τους «κιτρινόμαυρους».

Ασφαλώς πολλά θα κριθούν στο εντός έδρας της 5ης αγωνιστικής ενάντια στους «γλάρους», ωστόσο σε κάθε περίπτωση στις τάξεις του κλαμπ αρχίζουν, πιθανότατα, να καλοβλέπουν και την 3η θέση, που καταλαμβάνει η ΑΕΚ αυτή τη στιγμή, με δύο βαθμούς παραπάνω από τον ουραγό Άγιαξ. Αυτή οδηγεί στα νοκ άουτ του Conference, θεσμού ασφαλώς πιο κοντά στα κυβικά των ομάδων μας σε σχέση με το Europa, όπως αυτό έχει διαμορφωθεί τα τελευταία χρόνια. Άλλωστε, μια πρόκριση εις βάρος του Αίαντα, ακόμη και στην περίεργη φάση όπου βρίσκεται, θα είναι επιτυχία.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x