sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Τα σημεία-κλειδιά της εμφάνισης της ΑΕΚ: Καλύτερη, αλλά όχι όσο κυρίαρχη απαιτούνταν…

Τα σημεία-κλειδιά από την εμφάνιση της ΑΕΚ στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στην OPAP Arena.

Ήταν καλύτερη, είχε περισσότερες φάσεις, αλλά δεν έφτασε στο «τρίποντο» η ΑΕΚ.

Η «Ένωση» έμεινε στο 0-0 στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στην OPAP Arena. Σ' ένα παιχνίδι, όπου -εάν και ανώτερη- της έλλειψε η κυριαρχία που απαιτούνταν (βάσει και των δυνατοτήτων της), όπως και ο Λιβάι. Σε μια αναμέτρηση, όπου τα πάντα πιθανώς να τελειώνουν στις ανατριχιαστικές στιγμές προς τιμήν του τεράστιου Μίμη Παπαϊωάννου...



Τα σημεία-κλειδιά από την εμφάνιση του «δικεφάλου»:

Καλύτερη η ΑΕΚ, αλλά όχι όσο κυρίαρχη απαιτούνταν…


Οι «κιτρινόμαυροι» είχαν τις περισσότερες φάσεις στο ντέρμπι (13 οι τελικές τους έναντι επτά του Παναθηναϊκού). Τόσο όταν το παιχνίδι ήταν κλειστό (στο πρώτο μέρος), όσο και όταν είχε πιο καλό ρυθμό (στο δεύτερο). Με κορυφαία, φυσικά, την ανεπανάληπτη στιγμή με τον Ρότα στο 42'.



Ωστόσο, εάν και ανώτερη στη μεγαλύτερη διάρκεια, η «Ένωση» δεν είχε την κυριαρχία που ίσως να απαιτούσε ένα τέτοιο παιχνίδι, δεδομένων φυσικά των δυνατοτήτων της. Όχι, βέβαια, πως δεν γίνεται να φτάσει και έτσι μια ομάδα στη νίκη, αλλά το σύνολο του Ματίας Αλμέιδα συνήθως επικρατεί έχοντας κυριαρχήσει.

Ήταν θετικό ότι δεν έδειξε να την έχει καταβάλει η ήττα από τον Ολυμπιακό. Ωστόσο, παρουσίασε στοιχεία που της κόστισαν. Από τη μία -για ακόμα μία φορά τη φετινή σεζόν- έλλειψη κυνισμού στις μεγάλες στιγμές που δημιούργησε, ειδικά σ' εκείνη με τον Ρότα. Από την άλλη, έβγαλε φάσεις από συνεργασίες (όπως η προαναφερθείσα), όμως φαινόταν ώρες-ώρες νευρική στις τελικές της ενέργειες. Κάτι που εν μέρει αφορά και το αμυντικό κομμάτι, εάν και τελικά δέχθηκε ελάχιστες απειλές.

Η εμφανής απουσία του Λιβάι


Εντέλει ο Λιβάι Γκαρσία δεν κατάφερε να είναι ούτε στον πάγκο για την ΑΕΚ, με την απουσία του να είναι εμφανής στον αγωνιστικό χώρο. Έχουν υπάρξει παιχνίδια που έχει καλυφθεί το κενό του. Ωστόσο, στο συγκεκριμένο ντέρμπι δεν μπόρεσαν να αντικατασταθούν τα στοιχεία που μόνο εκείνος διαθέτει στο «κιτρινόμαυρο» ρόστερ (και γενικότερα στην Ελλάδα). Θα μπορούσε να είχε βοηθήσει πολύ με την ταχύτητα και τον δυναμισμό του στις τελικές ενέργειες των γηπεδούχων.

Ο «βράχος» Μήτογλου που έχει... ψηλώσει



ΑΕΚ-Παναθηναϊκός: Τα σημεία-κλειδιά της «Ένωσης»

Όπως σημειώθηκε, η ΑΕΚ δεν δέχθηκε πολλές φάσεις. Ωστόσο, πρέπει να υπογραμμιστεί και η εξαιρετική παρουσία του Μήτογλου, ο οποίος κλήθηκε να αντικαταστήσει τον τιμωρημένο Βίντα. Σε στιγμές νευρικότητας που έβγαλε συνολικά η «Ένωση», ο Έλληνας κεντρικός αμυντικός ερχόταν να προσφέρει ασφάλεια και ηρεμία. Πήρε πολύ καλό βαθμό στα προσωπικά του μαρκαρίσματα και έδωσε λύσεις και σε άλλους χώρους (έβγαινε και αρκετά ψηλά).

Συνολικά, ο 23χρονος στόπερ δείχνει φέτος να έχει… ψηλώσει αρκετά. Σε τέτοιο βαθμό που αυτήν τη στιγμή να έχει βάση η συζήτηση περί χρησιμοποίησής του ως βασικού παρτενέρ του Μουκουντί στο κέντρο της άμυνας του «δικεφάλου» (δεδομένου και του σχετικού ντεφορμαρίσματος που περνά ο Βίντα).



Αποτέλεσμα που απλώς διατηρεί… φουλ αναμμένη τη φωτιά



Η αλήθεια είναι ότι η ΑΕΚ δεν έχει καταφέρει να νικήσει στα δύο τελευταία της παιχνίδια, αμφότερα ντέρμπι στην OPAP Arena. Θα ήταν πολύ διαφορετική η συζήτηση φυσικά εάν είχε κάνει το 2/2. Ωστόσο, ακόμη βρίσκεται στο -2 από την κορυφή, σε μια κούρσα που είναι μέσα και οι τέσσερις. Εν ολίγοις, δεν καταστρέφεται επειδή δεν επικράτησε επί των «πρασίνων».

Είναι σημαντικό για τους «κιτρινόμαυρους» να αντιμετωπίζουν τα επόμενα ντέρμπι με Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ μέχρι το φινάλε ως «εξάποντα». Αρχής γενομένης από την Τούμπα μετά τη διακοπή, όπου με ένα «διπλό» μπορούν να πάρουν μεγάλο αέρα (με βάση και το πρόγραμμα που ακολουθεί).

«Δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ, αρχηγέ»





Οι πιο δυνατές στιγμές του ντέρμπι εκτιλύχθηκαν πριν την έναρξή του και αφορούσαν φυσικά τον τεράστιο Μίμη Παπαϊωάννου. Από το πανό και το κορεό της Original, μέχρι τον φωτισμένο πυλώνα και το ταυτόχρονο τραγούδισμα του ύμνου της ΑΕΚ από τον εκλιπόντα θρύλο της «Ένωσης» (μέσω των ηχείων) και από τον κόσμο. Ανατριχιαστικές στιγμές. Ο Μίμης ήταν στην OPAP Arena και θα είναι για πάντα…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x