sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Δηλώνει «παρών» την πιο κρίσιμη στιγμή: Τα σημαντικότερα γκολ του Αραούχο με τη φανέλα της ΑΕΚ!

Ο Σέρχιο Αραούχο πέτυχε ένα πολύ σημαντικό τέρμα στην Τούμπα, φέρνοντας την ΑΕΚ ξανά στην κορυφή και το sport-fm.gr καταγράφει τα πιο κρίσιμα γκολ του με την «Ένωση».

Σέρχιο Αραούχο. Ένα όνομα συνυφασμένο με την ΑΕΚ, αλλά και με ολόκληρο το ελληνικό ποδόσφαιρο, μιας και είναι αγαπητός σε όποιο γήπεδο και αν αγωνίζεται. Πέραν αυτού, όμως, ο «Τσίνο» έχει αναγκάσει αρκετές φορές τους φίλους της «Ένωσης» να σηκωθούν από την καρέκλα τους και να πανηγυρίσουν κάποιο τέρμα του, το οποίο σημαίνει πολλά για την ομάδα τους.

Μπορεί, πλέον, να μη σκοράρει με τη συχνότητα, που το έκανε παλαιότερα, αφού έχει και άλλο ρόλο στην ομάδα του Ματίας Αλμέιδα, αλλά με το χθεσινό του γκολ στη Τούμπα κόντρα στον ΠΑΟΚ, έστειλε τους «κιτρινόμαυρους» ξανά στην κορυφή της Stoiximan Super League, αποδεικνύοντας για ακόμη μία φορά πως είναι ο άνθρωπος, που μιλά, τη στιγμή, που οι περισσότεροι σωπαίνουν.

Με αφορμή το πολύ σημαντικό τέρμα του στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ, το sport-fm.gr καταγράφει τα πιο κρίσιμα γκολ του Αραούχο με τη φανέλα της ΑΕΚ, στα περίπου τέσσερα χρόνια, συνολικά, της παρουσίας του στην «Ένωση».

Το γκολ που άνοιξε τον δρόμο προς τον τελικό ανήμερα των γενεθλίων της ΑΕΚ


13 Απριλίου 2017. Ανήμερα των 93ων γενεθλίων της ΑΕΚ, η «Ένωση» πηγαίνει στο «Γ. Καραϊσκάκης» για να κοντραριστεί με τον Ολυμπιακό. Μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου την προηγούμενη σεζόν και με την ψυχολογία στα ύψη σε εκείνο το χρονικό διάστημα, οι «κιτρινόμαυροι» θέλουν να φύγουν με το διπλό από την έδρα των Πειραιωτών, μετά από επτά χρόνια, και να κάνουν το πρώτο βήμα για τον τελικό της διοργάνωσης.

Μόλις στο 6ο λεπτό της αναμέτρησης, ο Πέτρος Μάνταλος εκτελεί -πανέξυπνα- συρτά ένα φάουλ από μακρινή απόσταση, με τον Αραούχο να κάνει τη σωστή κίνηση και να νικά από κοντά τον Καπίνο, για το 1-0. Και μπορεί οι «ερυθρόλευκοι» να ισοφάρισαν λίγο αργότερα με τον Φιγκέιρας, αλλά με το τέρμα του Πατίτο στο δεύτερο μέρος, η ΑΕΚ «απέδρασε» από το φαληρικό γήπεδο (1-2), ενώ στη ρεβάνς καταφέρε πάρει και την πρόκριση στον τελικό.


Όταν έφερε την ΑΕΚ στα «αστέρια» μετά από έντεκα χρόνια


31 Μαΐου 2017. Η ΑΕΚ πηγαίνει στη Νέα Σμύρνη για να αντιμετωπίσει τον Πανιώνιο, στην τελευταία αγωνιστική των playoffs του πρωταθλήματος. Μετά από πέντε παιχνίδια, η «Ένωση» θέλει πάση θυσία τη νίκη και γκέλα του ΠΑΟΚ κόντρα στον Παναθηναϊκό, για να εξασφαλίσει την πρόκρισή της στα προκριματικά του Champions League.

Το παιχνίδι δεν ξεκινά με τους καλύτερους οιωνούς για τους «κιτρινόμαυρους», με τον Γιώργο Μασούρα να ανοίγει το σκορ για τους «κυανέρυθρους». Ο Πέτρος Μάνταλος ισοφαρίζει λίγα λεπτά αργότερα, αλλά η ΑΕΚ δεν μπορεί να βρει το γκολ της νίκης. Οι «πράσινοι» ισοφαρίζουν στην Τούμπα και οι «κιτρινόμαυροι» ψάχνουν απεγνωσμένα το γκολ που θα τους στείλει στα... αστέρια.

Στο 81ο λεπτό, μετά την εξαιρετική εκτέλεση φάουλ του Μάνταλου, ο Αραούχο πετάγεται με φοβερή κίνηση στο πρώτο δοκάρι και κάνει το 2-1, στέλνοντας την ΑΕΚ στα προκριματικά της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, μετά από έντεκα χρόνια.


«Εκτέλεσε» τη στιγμή που… έχασε τον αρχηγό του


29 Οκτώβρη 2017. Η ΑΕΚ έχει μπει πολύ καλά στη σεζόν και πηγαίνει στη Νέα Σμύρνη για να ρεφάρει τα ανεπιτυχή αποτελέσματα των τελευταίων αγωνιστικών. Μέχρι εκείνο το σημείο, είχε προκριθεί στους ομίλους του Europa League, ενώ για πρώτη φορά, μετά από αρκετά χρόνια, έχει μπει για τα καλά στη διεκδίκηση του πρωταθλήματος.

Μπορεί να ήταν αρκετά νωρίς στη σεζόν, αλλά η «Ένωση» προερχόταν από τρεις συνεχόμενες γκέλες, έχοντας ηττηθεί από Αστέρα και Ατρόμητο, ενώ ενδιάμεσα είχε έρθει ισόπαλη με την Ξάνθη. Για ακόμη ένα παιχνίδι, η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ δείχνει να μην μπορεί να σκοράρει, με το όνειρο της κατάκτησης της Super League να απομακρύνεται για ακόμα μία χρονιά.

Σαν να μην έφτανε αυτό, στο 81ο λεπτό, ο αρχηγός της «Ένωσης», Πέτρος Μάνταλος, πέφτει στο έδαφος με ρήξη χιαστού, κάνοντας τον σταυρό του, ελπίζοντας πως θα αποφύγει τα χειρότερα. Στη συνέχεια της φάσης, όμως, Αραούχο και Μπακασέτας συνδυάζονται άψογα και ο «Τσίνο» σκοράρει με πανέμορφο πλασέ, δίνει τη νίκη στην ΑΕΚ και την κρατά ολοζώντανη στον δρόμο προς την κορυφή του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Και μπορεί ο Μάνταλος να τραυματίστηκε και να έχασε σχεδόν όλο το υπόλοιπο της σεζόν, αλλά οι κιτρινόμαυροι πανηγύρισαν την κατάκτηση του ελληνικού πρωταθλήματος μετά από 24 χρόνια, με το γκολ του Αργεντινού επιθετικού στη Νέα Σμύρνη να αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά εκείνης της σεζόν.


Όταν έδωσε τέλος στο αρνητικό σερί των ντέρμπι μετά από σχεδόν δύο χρόνια


9 Φεβρουαρίου 2020. Έναν περίπου μήνα πριν ξεσπάσει η πανδημία του κορωνοϊού, η ΑΕΚ υποδέχεται τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ και θέλει τη νίκη σε ντέρμπι, μετά από σχεδόν δύο χρόνια. Λίγες ημέρες νωρίτερα, η «Ένωση» είχε πάρει και πάλι τον Αραούχο στην ομάδα, προκειμένου να διορθώσει το επιθετικό πρόβλημα που υπήρχε,αλλά και για να συνθέσει ένα «καυτό» δίδυμο με τον Νέλσον Ολιβέιρα.

Ο Αργεντινός επιθετικός δεν χρειάστηκε καθόλου χρόνο προσαρμογής και στην πρώτη του παρουσία στο αρχικό σχήμα, βρίσκει αμέσως τον δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα. Μόλις στο 8ο λεπτό της αναμέτρησης, και μετά από εξαιρετική συνεργασία με τον Μάρκο Λιβάγια, ο Τσίνο «πιάνει» ένα φανταστικό σουτ με το αριστερό του πόδι, στέλνοντας την μπάλα στη γωνία του Διούδη και πανηγυρίζει έξαλλα, φιλώντας το σήμα στη φανέλα του. Αυτό το γκολ αποδείχθηκε πολύ σημαντικό, μιας και τερμάτισε ένα αρνητικό σερί σχεδόν δύο χρόνων σε ντέρμπι, δίνοντας... φτερά στα πόδια των συμπαικτών του για τη συνέχεια.



Με το τέρμα που πέτυχε χθες στην Τούμπα κόντρα στον ΠΑΟΚ, ο Σέρχιο Αραούχο έστειλε την ΑΕΚ ξανά στην κορυφή του ελληνικού πρωταθλήματος. Μπορεί να μην σκοράρει όπως τις προηγούμενες σεζόν, αλλά ο «Τσίνο» αποδεικνύει πως θα βρίσκεται στο σωστό σημείο την κατάλληλη στιγμή, για να δίνει πολύτιμες νίκες στην ομάδα του.

Πλέον, απομένουν οκτώ αγωνιστικές για το φινάλε της Stoiximan Super League, και σε περίπτωση που η «Ένωση» φτάσει στην κατάκτηση του τίτλου, θα οφείλει πολλά στον αρχηγό της, ο οποίος δήλωσε ξανά «παρών», σε μία πολύ κρίσιμη καμπή της σεζόν.

ΑΕΚ: Τα πιο κρίσιμα γκολ του Αραούχο

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x