MOTO GP

Αφεντικό στη Χερέθ ο Μάρκεθ

Ο Ισπανός αναβάτης κέρδισε μπροστά στους συμπατριώτες του.

Τη δεύτερη φετινή του νίκη πανηγύρισε ο Μαρκ Μάρκεθ κατακτώντας για τρίτη φορά στην καριέρα του και δεύτερη συνεχή το Moto GP στην πίστα της Χερέθ.

Ο Ισπανός αναβάτης και παγκόσμιος πρωταθλητής παρότι τρίτος στις κατατακτήριες πήρε από την αρχή το προβάδισμα στην κούρσα και συνέχισε να ξεμακραίνει με τη Repsol Honda χωρίς να απειλείται από κανέναν.

Ο Άλεξ Ρινς με Suzuki σύντομα αποκόπηκε από τους υπόλοιπους και εξασφάλισε τη δεύτερη θέση σε απόσταση 1,6’’ από τον πρώτο, ενώ το πόντιουμ συμπλήρωσε ο Μάβερικ Βινιάλες που άντεξε στην πίεση του Αντρέα Ντοβιτσιόζο. Ο Βαλεντίνο Ρόσι κατέλαβε την έκτη θέση, που κρίνεται ικανοποιητική δεδομένου ότι ξεκίνησε τον αγώνα από τη 13η θέση.

Μπροστά από τη Yamaha του «γιατρού» τερμάτισε ο Πετρούτσι, ενώ πίσω του κατά σειρά οι Μορμπιντέλι, Κράτσλοου, Νακαγκάμπι, Μπραντ, Α. Εσπαργκαρό, Λορένθο, Π. Εσπαργκαρό, Ζαρκό και Ραμπάτ.

Ο Φάμπιο Κουαρταράρο, που χθες πήρε την παρθενική pole position μόλις στον τέταρτο αγώνα της καριέρας του, στάθηκε άτυχος, καθώς στον 13ο γύρο αναγκάστηκε να εγκαταλείψει λόγω μηχανικής βλάβης.

Η μάχη του πρωταθλήματος πάντως παραμένει συναρπαστική, καθώς ο Μάρκεθ είναι πρώτος με 70 βαθμούς, έναν λιγότερο έχει ο Ρινς, ακολουθεί με 67 ο Ντοβιτσιόζο και 61 ο Ρόσι. Δηλαδή μέσα σε απόσταση εννιά βαθμών βρίσκονται τέσσερις αναβάτες!

Ο επόμενος αγώνας, πέμπτος στη σεζόν, θα γίνει στις 19 Μαΐου στο Λε Μαν της Γαλλίας.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x