Χρήστος Σωτηρακόπουλος

Το «It’s Coming Home» να μην ξεθωριάσει από νωρίς

Ήταν όπως το περιμέναμε, κλασικό βρετανικό ντέρμπι.

Μία πολύ κακή Αγγλία έκανε την εμφάνιση της στο Wembley απέναντι στην Σκωτία, με το γνωστό σύνθημα του κόσμου της να ακούγεται λίγο υπερβολικό… Είναι όμως έτσι;

Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος

Ήταν όπως το περιμέναμε, κλασσικό βρετανικό ντέρμπι. Ένα παιχνίδι ειδικών συνθηκών, το οποίο η Αγγλία όφειλε να κερδίσει, με την πρόφαση πως διαθέτει ένα ιδιαίτερα καλό ρόστερ και έναν προπονητή που ειδικεύεται στην αποφυγή της ήττας, πράγμα που επιβεβαιώνεται και από τους αριθμούς του στα πρώτα 52 παιχνίδια που έχει ολοκληρώσει στον πάγκο της.

Ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ άλλωστε έχει κατορθώσει να διορθώσει ιδιαίτερα την ανασταλτική λειτουργία της εθνικής ομάδας της χώρας του, έχοντας δεχθεί μόλις ένα γκολ στα τελευταία επτά παιχνίδια της Αγγλίας. Η πιο πρόσφατη ήττα της χρονολογείται πριν από οκτώ μήνες, από το Βέλγιο, σε ένα ματς που αποτελεί και την τελευταία φορά που οι Άγγλοι δεν βρήκαν τον δρόμο προς τα δίχτυα.

Το συγκεκριμένο γεγονός άλλωστε συμβαίνει σπάνια υπό τις οδηγίες του Σάουθγκεϊτ, ενώ η τελευταία ομάδα που μπόρεσε να στείλει την Αγγλία… στην σέντρα για δεύτερη φορά μέσα σε ένα ενενηντάλεπτο, ήταν η Πολωνία, στα τέλη Μαρτίου (2-1)!

Παρόλα αυτά, η αξιόπιστη ανασταλτική λειτουργία αποτέλεσε και το μοναδικό θετικό στοιχείο στην αναμέτρησή της Αγγλίας απέναντι στην Σκωτία.

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο στο england365.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x