Αλέξης Σαββόπουλος

Είναι προφανές, οι άνθρωποι δεν νιώθουν

Ένας διαιτητής δεν είναι μόνο ένας απλός διεκπεραιωτής μιας αναμέτρησης. Συμμετέχει με τον τρόπο του στον αγώνα. Οφείλει να αντιλαμβάνεται, να νιώθει. Γράφει ο Αλέξης Σαββόπουλος

O Βρέσκας με την χθεσινή του διαιτησία επιβεβαίωσε για πολλοστή φορά την εδραιωμένη πεποίθηση ότι οι Έλληνες ρέφερι (η συντριπτική πλειονότητα για να μην τα ισοπεδώνουμε εντελώς) δεν το… έχουν ενισχύοντας την ανάγκη και τη νέα σεζόν να υπάρχουν ξένοι διαιτητές αν γίνεται ακόμη και στα… εσωτερικά διπλά. Δεν θα μπω στη διαδικασία να σχολιάσω τις αμφιλεγόμενες αποφάσεις του στα δυο πέναλτι που καταλόγισε υπέρ του Άρη.

Το ένα εκτελέστηκε το άλλο το πήρε πίσω. Για το πρώτο θα πω μόνο το εξής. Όταν είσαι μόλις στο ένα μέτρο από τα τεκταινόμενα, δεν νοείται αμφιβολία. Ή είσαι σίγουρος ή δεν είσαι. Όχι αυτή η φαρσοκωμωδία που εκτυλίχθηκε. Θέλω να σταθώ περισσότερο στην αποβολή του Ροζ με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Με το γράμμα του κανονισμού, δινόταν. Το δίχως άλλο. Υπάρχει όμως το γράμμα και το πνεύμα του νόμου. Ένας διαιτητής δεν είναι μόνο ένας απλός διεκπεραιωτής μιας αναμέτρησης. Συμμετέχει με τον τρόπο του στον αγώνα. Οφείλει να αντιλαμβάνεται, να νιώθει. Πείτε μου τώρα εσείς ότι στην αποβολή του Ροζ ότι ο Βρέσκας ένιωσε. Σε μια φάση που δεν διακυβεύεται κάτι σοβαρό εκεί που εκτυλίσσεται, αποβάλλει τον Γάλλο και αφήνει τον Άρη με έναν ακόμη παίκτη λιγότερο όταν όλη η ποδοσφαιρική Ελλάδα γνωρίζει εδώ και 20 μέρες την τιτάνια προσπάθεια που καταβάλλουν οι λίγοι εναπομείναντες σπαρτιάτες του κιτρινόμαυρου ρόστερ.

Όταν όλοι αναγνωρίζουν και βγάζουν το καπέλο σε αυτά τα παιδιά για την προσπάθεια να περισώσουν όχι μόνο την αξιοπρέπεια του club αλλά και της ελληνικής Σούπερ Λιγκ. Που στέκονται όρθιοι στο χορτάρι χρησιμοποιώντας και την τελευταία ικμάδα των δυνάμεών τους για να μην καταρρεύσουν. Κι όλα αυτά συμβαίνουν σε ένα παιχνίδι που δεν κρίνει κάποιο στόχο. Απολύτως τίποτα. Δυστυχώς εκτός από κακός διαιτητής, παίρνει επιεικώς κάτω από τη βάση και στο κομμάτι της αντίληψης και της ψυχολογίας.

Για τον Άρη έμεινε ένα ακόμη 90λεπτο στην Τούμπα για να ολοκληρωθεί αυτή η επώδυνη σωματικά και πνευματικά διαδικασία των πλει-οφ. Ακόμη ένα κουράγιο, ακόμη ένα σπριντ, ένα τελευταίο τάκλιν. Με επίκληση και της τελευταίας ρανίδας ιδρώτα που τους έχει απομείνει. Άλλα είναι τα σπουδαία για τον Άρη και το διάστημα που ακολουθεί εξόχως κρίσιμο για το club και την επόμενη μέρα.

Άρση των ban, και δημιουργία της νέας ομάδας που όπως όλα δείχνουν θα είναι αλλαγμένη σε πολύ μεγάλο ποσοστό είναι μόνο τα δυο θέματα που «καίνε». Μαζί φυσικά με τα απόνερα της Πανδημίας και τα νέα πιο συρρικνωμένα οικονομικά δεδομένα που κληρονομούν στις ομάδες, απαιτώντας ορθές αποφάσεις και εκμηδένιση των λαθών σε όλα τα επίπεδα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x