Αλέξης Σαββόπουλος

Σάσα: Η επιτομή της value for money μεταγραφής

Ο Αλέξης Σαββόπουλος αναλύει τα δεδομένα για το μέλλον του Σάσα...

Ο Άρης από το καλοκαίρι του 2018 και εντεύθεν, όταν δηλαδή επέστρεψε στην κανονικότητα μετά την τετραετία της αυτοεξορίας του, δημιούργησε ένα ρόστερ με ικανούς ποδοσφαιριστές που ανέβασαν το ποιοτικό του επίπεδο και τον βοήθησαν να πετύχει τον μίνιμουμ στόχο της ευρωπαϊκής εξόδου για δυο συναπτά έτη.

Γράφει ο Αλέξης Σαββόπουλος

Δεν είναι τυχαίο ότι αρκετοί από αυτούς φέρονται να είναι μεταγραφικοί στόχοι άλλων ομάδων όπως συνέβη κάποτε με την άλλη πετυχημένη φουρνιά λάτιν παικτών (Κόκε, Χαβίτο, Κάλβο, Νέτο, Νάτσο Γκαρσία).

Ο Βέλεθ ήδη από το καλοκαίρι και μετά θα είναι παίκτης του Παναθηναϊκού, ενώ το νέο «καυτό» όνομα είναι ο Λούκας Σάσα που φέρεται να είναι στη λίστα του Ολυμπιακού.

Η συντριπτική πλειοψηφία όλων αυτών αποδείχθηκαν value for money επιλογές και ενδέχεται, αν το κρίνει αναγκαίο και προσοδοφόρο η ΠΑΕ, να φέρουν πίσω πολλαπλάσια χρήματα από αυτά που δαπανήθηκαν για να έρθουν.

Ο Βέλεθ δυστυχώς φεύγει ως ελεύθερος αλλά υπάρχουν ποδοσφαιριστές που δεσμεύονται με συμβόλαιο (Ροζ, Σάσα, Φετφατζίδης, Μαντσίνι) που υπό προϋποθέσεις μπορεί να φέρουν χρήματα στα ταμεία της ΠΑΕ.

Εκτίμηση δική μου (μπορεί να κάνω και λάθος) είναι ότι ακόμη και ο Έμαν εμπίπτει σε αυτή την κατηγορία (νεαρός και βασικός στην Εθνική Ελπίδων της Αυστρίας είναι).

Ο παίκτης που αυτή την περίοδο είναι στην επικαιρότητα είναι ο Σάσα. Ο βραζιλιάνος με ιταλικό διαβατήριο αμυντικός μέσος που αποκτήθηκε ως αντι-Σιώπης και όχι μόνο μπήκε στα παπούτσια του έλληνα μέσου (ο πρώτος που έφερε λεφτά στους κιτρινόμαυρους) αλλά πήγε τη θέση και ένα βήμα παραπέρα με προσφορά και στο σκοράρισμα.

Για να πάρει την απόφαση να έρθει στον Άρη μετά από μια πετυχημένη τετραετία στην Λουντογκόρετς, χρειάστηκε ένα διάστημα δύσκολων διαπραγματεύσεων ώστε να πειστεί. Και όχι μόνο ήρθε αλλά το έκανε με απολαβές περίπου στις 200.000 ευρώ. Το λες και συμφέρων deal.

Η υποχώρηση που αναγκαστικά έκανε ο Άρης στην πλευρά του παίκτη ωε δέλεαρ υπογραφής ήταν να βάλει χαμηλή ρήτρα μεταγραφής του σε ομάδα του εξωτερικού (600.000 ευρώ). Αντίστοιχα η ρήτρα εντός συνόρων τοποθετήθηκε στο 1,2εκ ευρώ.

Αυτό είναι το ποσό που θα κληθεί να δώσει ο Ολυμπιακός αν εκδηλώσει επίσημα το ενδιαφέρον του για τον παίκτη. Και λέμε επίσημα γιατί μέχρι σήμερα το ενδιαφέρον είναι ανεπίσημο και βασίζεται κυρίως στην εκτίμηση που έχει ο Πέδρο Μαρτίνς για τον παίκτη.

Ο Άρης ασφαλώς και θα ήθελε να κρατήσει τον Σάσα, την στιγμή που λήγει το συμβόλαιο και του Ματίγια αλλά μια συμφέρουσα πρόταση δεν θα τον αφήσει ασυγκίνητο. Είτε αφορά ολόκληρο το ποσό της ρήτρας, είτε ελαφρώς μικρότερο συν κάποιους ποδοσφαιριστές από την μεγάλη δεξαμενή που διαθέτει ο Ολυμπιακός.

Ενδεικτικό της αίσθησης που έχουν στον Άρη ότι αργά ή γρήγορα θα… σκάσει πρόταση για τον Λούκας Σάσα είναι το γεγονός ότι ο Άγγελος Χαριστέας σε συνεργασία με το τμήμα σκάουτινγκ ήδη αναζητούν τον αντικαταστάτη του, για να είναι έτοιμοι σε περίπτωση που αποχωρήσει.

Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και στα στόπερ, στο σενάριο που θέλει, μετά τον Βέλεθ, να αποχωρεί και ο Ροζ, εφόσον και μετά Κορωνοϊού, υπάρχει αντίστοιχο ενδιαφέρον, με αυτό του περασμένου Ιανουαρίου.

ΥΓ. Στους παίκτες των οποίων τα συμβόλαια λήγουν είναι κι αυτό του Ιντέγε. Σε σχέση με κάποιους άλλους όμως (Γκάμα, Ματίγια, Κόρχουτ) μάλλον απίθανο να γίνει προσπάθεια να ανανεωθεί και του νιγηριανού. Ήδη οι κιτρινόμαυροι βρίσκονται σε αναζήτηση φορ…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:
close menu
x