Αλέξης Σαββόπουλος

Το πλάνο, η εκτέλεσή του και το… αναγκαίο καύσιμο στο ρεζερβουάρ

Το πλάνο που έχει εκπονηθεί για τον Άρη της νέας σεζόν, η... βενζίνη στο ρεζερβουάρ μέσω του κόσμου και το επιπλέον καύσιμο που χρειάζεται η ομάδα. Γράφει ο Αλέξης Σαββόπουλος.

Ο Σάββας Παντελίδης ήταν πολύ προσεκτικός στην απολογιστική συνέντευξη τύπου που παρέθεσε. Δεν ήθελε τίποτα από όσα είπε να παρερμηνευτεί, να παρεξηγηθεί και να σηκώσει από το πουθενά θύελλα συζητήσεων. Μετά από έξι μήνες έχει καταλάβει πόσο… ευαίσθητο ακροατήριο είναι οι φίλοι του Άρη αλλά και γενικά το κοινό της Θεσσαλονίκης. Για αυτό και δεν μπήκε στην διαδικασία να θέσει από τώρα στόχους πριν ακόμη γνωρίσει τη μορφή που θα έχει το ρόστερ του αλλά και σε τι βαθμό θα βελτιωθούν οι συνθήκες της δουλειάς του.

Για το πρώτο ήταν ξεκάθαρος. Εφόσον συνεχίσει η καλή επικοινωνία στο τρίπτυχο Καρυπίδης, Διαμαντόπουλος, Παντελίδης η επιτυχία σε μεγάλο βαθμό είναι εγγυημένη. Δούλεψε καλά τον Γενάρη γιατί να μην δουλέψει και το καλοκαίρι που η δεξαμενή άντλησης ποδοσφαιριστών είναι και μεγαλύτερη. Με μια σημαντική διαφορά. Ο Άρης θα δώσει το πρώτο του παιχνίδι στις 25 Ιουλίου. Για να μην διακινδυνεύσει λοιπόν έναν πρόωρο άδοξο αποκλεισμό που θα κοστίσει πολύ στο club, θα πρέπει σε ένα σημαντικό ποσοστό (80%) το ρόστερ να έχει… γεμίσει ως τις 20 Ιουνίου. Οι παίκτες να είναι εδώ και να ξεκινήσουν προετοιμασία.

Το παράδειγμα της καθυστερημένης ένταξης των παικτών τον Γενάρη (άσχετα αν αποδείχθηκαν πετυχημένες επιλογές) είναι πολύ πρόσφατο για να ξεχαστεί, ειδικά από την στιγμή που έχει γίνει μια σοβαρή προεργασία και δεν θα απαιτηθεί ένα τσουβάλι παίκτες όπως πέρσι. Ο 54χρονος τεχνικός αποκάλυψε τι Άρη θέλει, πως θέλει να τον βλέπει στο χορτάρι, τι ποδόσφαιρο θέλει να παίξει, τι χαρακτηριστικά πρέπει να έχουν οι παίκτες για να το υποστηρίξουν. Ένταση στο μάξιμουμ, τρεξίματα στο φουλ, αθλητικότητα ποτισμένη με την δεδομένη ποιότητα που δίνουν παίκτες όπως οι Ματίγια, Τόνσο, Μαρτίνες, Βέλεθ. Η επιλογή του Σούντγκρεν που πριν από όλα τα άλλα είναι αθλητής δείχνει τον δρόμο.

Μεγάλη έμφαση έδωσε πάλι ο 54χρονος τεχνικός στο κομμάτι της οργάνωσης και καθημερινής λειτουργίας της ομάδας. Το είχε θίξει από έξω από έξω όταν ανέλαβε τώρα του έδωσε τη βαρύτητα που πρέπει αφού η ομάδα για να αλλάξει σιγά-σιγά επίπεδο και να μπορεί να υποστηρίξει τους στόχους της οφείλει να ξεκινήσει από τα θεμέλια και όχι να είναι πάνω στο ροζ συννεφάκι. Οι 35 μέρες που μεσολαβούν μέχρι να επιστρέψει και πάλι η ομάδα στο γήπεδο θα μας δείξουν σε ποιο βαθμό θα εκτελεστεί το πλάνο που έχει εκπονηθεί και θα… φωτογραφήσουν το μέλλον.

Δυστυχώς πρόκειται για ένα διάστημα που η ΠΑΕ αφενός δεν προσδοκά σε έσοδα (μόνο να πληρώνει) πέρα από τα εισιτήρια διαρκείας που θα βγουν στον αέρα σε λίγες μέρες (προσθέστε και τα έργα στο γήπεδο που πρέπει να γίνουν) και αφετέρου τα δυο τελευταία εντός έδρας ματς δεν είχαν την αναμενόμενη προσέλευση και εισπρακτική επιτυχία (με Ατρόμητο κυρίως λόγω καιρού). Κάποτε, τη χρονιά της ξέφρενης πορείας στην Ευρώπη, η διοίκηση μέσα σε λιγότερο από ένα μήνα εισέπραξε από την τρέλα του κόσμου 1εκ. ευρώ από τα διαρκείας και έβαλε μπόλικη βενζίνη στο ρεζερβουάρ της (έκλεισε στα 11.500 συνολικά διαρκείας). Ενθουσιασμός και τρέλα διακρίνω ότι υπάρχει και τώρα για να δώσει το καύσιμο που χρειάζεται η ομάδα.

Αν σε αυτά προστεθούν και έσοδα που οφείλει η ΠΑΕ να κυνηγήσει από χορηγίες καθώς και την επαναδιαπραγμάτευση του τηλεοπτικού συμβολαίου, επιδιώκοντας τη… διόρθωσή του, τότε συνολικά το club θα κάνει πιο εύκολη τη ζωή του. Η ολοκληρωτική μεταμόρφωση του Άρη σε όλα τα επίπεδα είναι μια δύσκολη διαδικασία όταν έχεις παραλάβει καμένη γη. Θα γίνει πιο εύκολη όταν άπαντες στον οργανισμό Άρης λειτουργήσουν συντεταγμένα προσαρμόζοντας τις απαιτήσεις τους στα σημερινά δεδομένα και στην βήμα-βήμα εξέλιξη.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x