Επικαιρότητα

Αλλάζει ο Φαληρικός Ορμος

Μετακίνηση της λεωφόρου Ποσειδώνος προς τη θάλασσα και «βύθισή» της, ώστε να μη λειτουργεί πλέον ως τείχος ανάμεσα στην πόλη και στη θάλασσα.

Μετακίνηση της λεωφόρου Ποσειδώνος προς τη θάλασσα και «βύθισή» της, ώστε να μη λειτουργεί πλέον ως τείχος ανάμεσα στην πόλη και στη θάλασσα. Δημιουργία συστήματος καθαρισμού του Κηφισού από τα λιμνάζοντα νερά και βιολογικού καθαρισμού των ομβρίων υδάτων, ώστε να υπάρχει άφθονο νερό για άρδευση. Αυτά είναι τα βασικά έργα της α΄ φάσης της ανάπλασης του Φαληρικού Ορμου, που θα κατασκευαστούν με πόρους της Περιφέρειας Αττικής. Η προκήρυξη του διαγωνισμού είναι το πρώτο ουσιαστικό βήμα για μια σοβαρή αλλαγή σελίδας σε μια απαξιωμένη αλλά πολλά υποσχόμενη περιοχή.

Ο διαγωνισμός προκηρύχθηκε πριν από λίγες ημέρες με ημερομηνία κατάθεσης προσφορών τη 15η Δεκεμβρίου. Αξίζει να σημειωθεί ότι η αρμοδιότητα για την πραγματοποίηση του έργου μεταβιβάστηκε στην περιφέρεια μόλις τον περασμένο Απρίλιο, επομένως το κλείσιμο των τελευταίων εκκρεμοτήτων, η τροποποίηση του προϋπολογισμού της περιφέρειας και η δημοπράτηση του έργου έγιναν μόλις μέσα σε έξι μήνες...

Περισσότερα στο www.driveandtravel.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x