Μπάμπης Χριστόγλου

Άλλος Ολυμπιακός, με Μήτρογλου-Σαβιόλα μαζί

Ο Μπάμπης Χριστόγλου κρατάει την εξαιρετική εμφάνιση της επανάληψης για τον Ολυμπιακό, με την συνύπαρξη των Μήτρογλου- Σαβιόλα.

Ο Ολυμπιακός παιδεύτηκε, αλλά με ένα θαυμάσιο δεύτερο ημίχρονο, σε μεγάλο μέρος του οποίου, έπαιξε και εξαιρετικό ποδόσφαιρο, επικράτησε απέναντι στον Ατρόμητο, με πολλά θετικά. Οι «ερυθρόλευκοι» είναι αλήθεια, πως έχασαν ένα 25λεπτο στο πρώτο μέρος, στο οποίο κινδύνευσαν κιόλας δύο φορές, αλλά η ταυτόχρονη παρουσία των Σαβιόλα- Μήτρογλου στην επανάληψη, αποκατέστησε την τάξη, παρά το γεγονός, πως οι Περιστεριώτες προηγήθηκαν. Όμως ο Ολυμπιακός από την έναρξη του β’ μέρους μέχρι το 65’ δεν παιζόταν και μάλλον αδικείται από το σκορ που θα έπρεπε να είναι μεγαλύτερο.

Ο Μίτσελ πήρε μεγάλο ρίσκο με την διπλή είσοδο στην εκκίνηση του Φουστέρ και του Σαβιόλα. Μάλιστα κατά την προσωπική μου άποψη, αν δεν υπήρχε θέμα τραυματισμού με τον Φετφατζίδη, ήταν λανθασμένη. Ωστόσο, ο Ισπανός πήρε το ρίσκο και δικαιώθηκε, μιας και παρά την ψυχρολουσία από το γκολ του Ναπολεόνι, ο Ολυμπιακός ήταν καταιγιστικός και γύρισε άμεσα το ματς. Ο Φουστέρ σημείωσε ένα καταπληκτικό γκολ, ενώ ο Σαβιόλα με τον Μήτρογλου βρίσκονταν πολύ ωραία κι αν ο Έλληνας στράικερ ήταν κάπως πιο απλός, ίσως να μιλούσαμε για μια πιο άνετη νίκη για τους «ερυθρόλευκους».

Ο Ολυμπιακός πέρα από το θετικό της συνύπαρξης του Μήτρογλου και του Σαβιόλα, απ’ αυτό το ματς έχει κι ένα ακόμα σημαντικό κέρδος που ήταν η εμφάνιση του Μπονγκ. Ο Καμερουνέζος έδειξε να κατέχει πολύ καλά τη θέση, ήταν εξαιρετικά αξιόπιστος αμυντικά, ενώ βοηθούσε πολύ και στην ανάπτυξη στο δεύτερο μέρος ειδικά, όταν και είχε αρκετές επισκέψεις στα αντίπαλα καρέ και μια εξαιρετική ασίστ στον Σαβιόλα που δεν έγινε γκολ. Επίσης κάτι που αξίζει να κρατήσει κανείς από το παιχνίδι, είναι η παρουσία αρκετών Ελλήνων παικτών, γεγονός που αποδεικνύει πως ο Θρύλος έχει την μαγιά των ντόπιων για να χτίσει την ομάδα. Ο Σάμαρης μάλιστα στην επανάληψη, έκανε εμφάνιση που άφησε υποσχέσεις.

Για το τέλος άφησα την λανθασμένη υπόδειξη του βοηθού που δεν μέτρησε άδικα το γκολ του Μήτρογλου για να γίνει το 3-1, στο 85ο λεπτό. Αν είχε συμβεί στην άλλη εστία τέτοια φάση, δεν θα ακούγαμε και λίγα σήμερα το βράδυ…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x