sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Άλμπα: Στο Βερολίνο κατοικοεδρεύει ο ξέφρενος ρυθμός και η δράση

Πιστή στις αρχές της, αντιτιθέμενη στους υποστηρικτές του στεγνού αποτελέσματος. Η Άλμπα Βερολίνου προσεγγίζει το μπάσκετ με ταχύτητα για χάρη των φιλάθλων και δεν το… καταστρέφει.

Σίγουρα το όνομά της δεν ανήκει στην ελίτ του ευρωπαϊκού μπάσκετ, ουδείς περιμένει από εκείνη να κάνει το απρόσμενο βήμα προς την 8άδα της ερχόμενης Ευρωλίγκας, όμως το φίλαθλο κοινό αν μη τι άλλο απολαμβάνει τις αναμετρήσεις της, αποδεικνύοντας πως το θελκτικό θέαμα κερδίζει τον κόσμο, ανεξαρτήτου δυναμικής.

Την σεζόν που μας πέρασε η γερμανική ομάδα απείχε δύο νίκες από την είσοδό της στα πολυπόθητα play-offs, σε ένα κόλπο γκρόσο που βοηθήθηκε και από την… αποβολή των ρωσικών ομάδων από τη διοργάνωση. Η αγωνιστική της κατεύθυνση γνωστή, μπάσκετ πλούσιο και χορταστικό σε κάθε τομέα. Άπλετα τρίποντα, αιφνιδιασμούς, γρήγορες επιθέσεις και ευφάνταστα τεχνάσματα. Πρεσβευτής της ιδέας είναι η… μορφή της ομάδας, Λουκ Σίκμα. Ο Αμερικανός φόργουορντ βλέπει πράγματα που ο απλός κοσμάκης χρειάζεται slow motion και ριπλέι ταυτόχρονα. Τα… στάζει από τη περιφέρεια, κατεβαίνει στο low post, δημιουργεί από κάθε σπιθαμή του γηπέδου σαν ένας «Ευρωλιγκάτος Γιόκιτς». Ξεκάθαρα για το ανώτερο επίπεδο, αλλά βγαίνει τις βόλτες του στο κέντρο του Βερολίνου.

Ήρθαν: Γκαμπριέλε Προσίντα (Φορτιτούντο Μπολόνια), Γιανίκ Γουέτζελ (Μπασκόνια)

Έφυγαν: Όσκαρ Ντα Σίλβα (Μπαρτσελόνα), Ζίγκα Σάμαρ (Αμβούργο Τάουερς δανεικός), Κρέσεμιρ Νίκιτς (Μέντο Μπαϊρότ δανεικός).

Παραμένουν: Μαόοντο Λο, Τζαλίν Σμιθ, Μάλτε Ντελόου, Μάρκους Έρικσον, Γιόνας Μάτισεκ, Τιμ Σνέιντερ, Λουίς Ολίντε, Κριστ Κουμάτζε, Γιοχάνες Τίμαν, Λουκ Σίκμα, Ταμίρ Μπλατ, Γιόβελ Ζούζμαν, Μπεν Λάμερς.

Άλμπα: Στο Βερολίνο κατοικοεδρεύει ο ξέφρενος ρυθμός

Αστέρι: Οποιαδήποτε προσπάθεια για νούμερα, στατιστικά, προσωπικότητα πέφτει στο κενό, όταν στην κουβέντα εισέρχεται ο Λουκ Σίκμα. Ο άνθρωπος που έπραξε την φράση “τα κάνει όλα και συμφέρει’’ πράξη. Θες πόντους, ριμπάουντ, ασίστ; Ειδικά, ασίστ, μάτια στην πλάτη διαθέτει. Μένει στην Άλμπα από αγάπη, δεν εξηγείται διαφορετικά.

Ποιον να προσέξετε: Ο Τζαλίν Σμιθ προέρχεται από ένα καλό Ευρωμπάσκετ αν εμπιστευτείς την πρώτη ματιά, παρόλο που η Κροατία αποκλείστηκε παταγωδώς από το τουρνουά. Φοράει τα χρώματα της Άλμπα από τη περασμένη χρονιά και έδειξε πως είναι επίπεδου Ευρωλίγκας, όντας ειδικός στο σκοράρισμα απανωτών πόντων.

Ο παίκτης που θα ζήλευε από άλλη ομάδα της Ευρωλίγκας: Η γερμανική ομάδα εκπροσωπεύει δεόντως το ελεύθερο μπάσκετ, τον γρήγορο ρυθμό και δεν υπολογίζει ιδιαίτερα το αμυντικό κομμάτι. Για αυτό ακριβώς θα ήθελε στο ρόστερ έναν κύριο που έχει την άμυνα και της συμπεριφέρεται ως... Ευαγγέλιο. Ο Κώστας Παπανικολάου θα συνείσφερε το know how στην άμυνα και θα μελετούσε προσεκτικά όλες τις μικρές λεπτομέρειες στην άλλη πλευρά του παρκέ.

Μεγάλο ατού: Ο γρήγορος ρυθμός που επιβάλλει στους αγώνες τις πολλές φορές λειτουργεί ως καταρράκτης απέναντι στους αντιπάλους της και αδυνατούν να βρουν λύσεις να αναχαιτίσουν την επιθετική ορμή της. Άντε συμμάζεψε τον Μάοοντο Λο στο transition, περιόρισε το επιθετικό ταμπεραμέντο του Σμιθ ή τη φαντασία του Σίκμα.

Μεγάλο ερωτηματικό: Συνεπάγεται με το πλεονέκτημα της, δέχεται αβέρτα καλάθια και καταλήγουν τα αποτελέσματα βγαλμένα από αγώνες επίδειξης. Αν και κατά κάποιος μπορεί να ισχυριστεί με βεβαιότητα πώς έχει βλάψει την Άλμπα σε βάθος χρόνου; Φυσικά, θα έχουμε την αντιπαραβολή της Λιμόζ που σήκωσε τίτλο κοιμίζοντας μία ολάκερη πόλη.

Πρόβλεψη πορείας: Τη περασμένη χρονιά εν την απουσία των ρωσικών ομάδων, επιδίωξε στις τελευταίες αγωνιστικές να… εισβάλλει στην 8άδα αλλά η προσπάθεια δεν καρποφόρησε. Το γεγονός αυτό αφήνει περιθώρια για βλέψεις, μία κρυφή επιθυμία.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x