Φαίνεται ότι οι «Πελαργοί» είναι κορόιδα με περικεφαλαία. Ηθελα να το γράψω όταν ήμουν στο Πεκίνο, σκέφτηκα να το γράψω και πέρυσι από την Ισπανία, μου πέρασε από το μυαλό και άλλες φορές αλλά πάντοτε το ανέβαλλα. Πλέον, βεβαιώθηκα. Οι «Πελαργοί» είναι κορόιδα ολκής.

Είναι κορόιδα επειδή αποφάσισαν να πάνε κόντρα στο ρεύμα του χουλιγκανισμού και των χρηματοδοτούμενων στρατών και να συστρατευτούν, αγνά και άδολα, με την Εθνική ομάδα μπάσκετ. Επρεπε να γραφτούν στη «Θύρα 7» ή 21 ή 13 ή 4 ή 3 ή διαλέξτε τον αριθμό της αρεσκείας σας.

Είναι κορόιδα επειδή βάζουν κάθε χρόνο 2-3 χιλιάρικα από την τσέπη τους για να ενισχύσουν τη αγαπημένη τους ομάδα όχι μόνο στη γειτονιά μας (Βελιγράδι) αλλά και στα πέρατα του κόσμου: Ιαπωνία, Κίνα. Επρεπε να στήνονται μπροστά από την τηλεόραση και να ασκούν κριτική εξ αποστάσεως αφ' υψηλού.

Είναι κορόιδα επειδή θέλησαν να τοποθετήσουν τα ταξίδια τους κάτω από την αιγίδα της Ομοσπονδίας. Επρεπε να κάνουν του κεφαλιού τους και να κινούνται ανεξάρτητα, καθυβρίζοντας καθ' οδόν τον Βασιλακόπουλο και όποιον άλλον επώνυμο αναγνωρίσουν - έτσι, για σπορ, όπως κάνουν άλλοι στο ΣΕΦ ή στο ΟΑΚΑ.

Είναι κορόιδα οι «Πελαργοί», επειδή νόμισαν ότι αυτοί που κάθονται στις καρέκλες της ΕΟΚ είναι άνθρωποι υπεύθυνοι, σοβαροί και αξιόπιστοι. Επρεπε να υιοθετήσουν το γνωστό δόγμα («πίσω από τον Βασιλακόπουλο δεν υπάρχει κανένας και τίποτε») ώστε να γλιτώσουν τα άσκοπα πηγαινέλα στα γραφεία των Τσαγκρώνηδων (για να λέμε και ονόματα).

Είναι κορόιδα επειδή πίστεψαν τις υποσχέσεις, τα παχιά λόγια και τις δεσμεύσεις. Επρεπε να κρατήσουν τα αυτιά τους ανοιχτά, ώστε να μπαίνουν οι κούφιες διαβεβαιώσεις από το ένα και να βγαίνουν από το άλλο.

Είναι κορόιδα επειδή νομίζουν ότι οι αγνές προθέσεις μπορούν να γίνουν κινητήριος δύναμη. Επρεπε να βάλουν μικρόφωνα για να ακούσουν τους καρεκλοκένταυρους της ΕΟΚ -εκτός Βασιλακόπουλου- να τους αποκαλούν «μαλάκες» και «ηλίθιους» και «νεόπλουτους».

Είναι κορόιδα επειδή έσπευσαν να χειροκροτήσουν την Εθνική ομάδα ακόμα και στις πιο δύσκολες στιγμές. Επρεπε να εκτοξεύσουν γιαούρτια, για να αποδείξουν ότι είναι ξύπνιοι και όχι αφελείς, άξιοι φορείς της ελληνικής νοοτροπίας.

Είναι κορόιδα επειδή ξεβράζουν εξαρχής κάθε λογής εθνικόφρονες και ταραχοποιούς. Επρεπε να μετατρέψουν τον σύνδεσμο σε παρακλάδι της «Χρυσής Αυγής», για να προξενούν τρόμο.

Είναι, τέλος, κορόιδα οι «Πελαργοί» επειδή πήγαν και μπλέχτηκαν στην ανακατωσούρα των ημερών, μόνο και μόνο για να βγάλουν το άχτι τους εναντίον στελεχών τα οποία χαρακτηρίζουν μαριονέτες. Επρεπε να σιωπήσουν ή έστω να προσλάβουν κάποιον ικανό χειριστή της διπλωματικής γλώσσας για να ελιχθούν αποτελεσματικά και να βγάλουν προς τα έξω τον πραγματικό τους καημό, αυτόν που κρύβεται ανάμεσα στις γραμμές της ανακοίνωσης που εξέδωσαν: «Θέλουμε να συνεργαζόμαστε μαζί σας για να βρίσκουμε εισιτήρια. Προπαντός, ζητάμε να μη μας κοροϊδεύετε». Ετσι όπως τα κατάφεραν, θα φτάσουν να θεωρηθούν εγκάθετοι μιας ξεδοντιασμένης, ανίσχυρης, σχεδόν φαιδρής αντιπολίτευσης.

Ή απλώς κορόιδα. Με περικεφαλαία.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube