Με τον καλύτερο τρόπο ξεκίνησε η ευρωπαϊκή εβδομάδα για τα ελληνικά χρώματα, αφού ο Ολυμπιακός έφτασε στη νίκη κόντρα στην Άλκμααρ. Αποτέλεσμα αυτού ήταν η άνοδος της Ελλάδας στη 14η θέση της κατάταξης των χωρών της UEFA, προσπερνώντας την Σκωτία. Πλέον η «δουλειά» πρέπει να συνεχιστεί σήμερα στο Γιουρόπα Λιγκ από τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ, που μόνο εύκολο έργο δεν έχουν…

Χθες ο Ολυμπιακός κυμάνθηκε στη μετριότητα στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα αλλά έφτασε τελικά στη νίκη, που ήταν σπουδαίας σημασίας. Ένα στοιχείο που έχουμε αναφέρει από το ξεκίνημα της περιόδου είναι σωστή αμυντική λειτουργία του. Όσο μεγάλο είναι το φετινό πρόβλημα στο δημιουργικό κομμάτι, τόσο καλός είναι ο Ολυμπιακός στα μετόπισθεν. Οι Νικοπολίδης, Αβράαμ, Μέλμπεργκ και ο Λεντέσμα αποτελούν τον κορμό και είναι ο σημαντικότερος λόγος που οι ερυθρόλευκοι δεν έχουν δεχθεί γκολ σε εφτά επίσημα παιχνίδια! Πάντως, για το χθεσινό αποτέλεσμα έπαιξαν μεγάλο ρόλο το πάθος των παικτών, η συμβολή του κόσμου και η απειρία της Άλκμααρ. Πλέον, οι ελπίδες πρόκρισης έχουν αυξηθεί.

Δύσκολο έργο αναμένεται να έχει ο Παναθηναϊκός, ο οποίος υποδέχεται την ισχυρή Γαλατασαράι. Οι Τούρκοι διαθέτουν ποιοτικό ρόστερ και έχουν στον πάγκο τους τον Φρανκ Ράικαρντ. Αυτή είναι μια ιδιαιτερότητα για την αναμέτρηση, αφού ο Τεν Κάτε ήταν βοηθός και άμεσος συνεργάτης του στην Μπαρτσελόνα. Οι πράσινοι έχουν καλή ψυχολογία από τις νίκες στο πρωτάθλημα και θα επιδιώξουν να εξουδετερώσουν τα ατού των Τούρκων. Από την άλλη, και η ομάδα του Ράικαρντ είναι φορμαρισμένη, πράγμα που σημαίνει ότι δεν πρέπει οι πράσινοι να της δώσουν χώρο για να κάνει παιχνίδι της. Πάντως η αίσθηση που υπάρχει είναι ότι ο φετινός Παναθηναϊκός έχει την ποιότητα και την υπομονή να διαχειριστεί τέτοιου είδους παιχνίδια.

Ωστόσο, το πιο δύσκολο έργο φαίνεται να έχει η ΑΕΚ που καλείται να κοντράρει την Έβερτον στο «Γκούντισον Παρκ». Η ομάδα του Ντέιβιντ Μόγες δεν ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο στην Πρέμιερ Λιγκ, όπου σε τρία ματς μετρά μια νίκη και δύο ήττες. Η Ένωση καλείται να φρενάρει το γρήγορο ρυθμό που επιβάλλουν παραδοσιακά οι Άγγλοι στις έδρες τους. Από κει και πέρα, ο Ντούσαν Μπάγεβιτς έχει πλέον την πολυτέλεια να διαθέτει λύσεις και στον πάγκο, πράγμα που διευκολύνει το έργο του. Στην τελική την Έβερτον δεν την αποκαλείς «φόβητρο».

Η βραδιά είναι ανοιχτή, όμως μπορεί η ευρωπαϊκή εβδομάδα να συνεχιστεί και να ολοκληρωθεί με τον καλύτερο τρόπο. Άλλωστε, πιθανά θετικά αποτελέσματα του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ θα αποτελέσουν βάλσαμο για τη συνέχεια. Απόδειξη αυτού, η άμεση αλλαγή κλίματος στον Ολυμπιακό…

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube