Βαγγέλης Νεραντζιάς

Άλλη κουβέντα η στάση του Παναθηναϊκού και άλλη το πρωτάθλημα

Οι λόγοι που η απονομή του πρωταθλήματος στον Παναθηναϊκό αποτελεί τη φυσιολογική εξέλιξη και γιατί είναι… άλλη κουβέντα το χάντμπολ και άλλη το μπάσκετ. Γράφει ο Βαγγέλης Νεραντζιάς.

Στο επίκεντρο βρίσκεται η συζήτηση για την απόφαση του ΕΣΑΚΕ να απονείμει τον τίτλο του πρωταθλητή στον Παναθηναϊκό, τη στιγμή που οι πράσινοι δεν επιθυμούσαν την κατάκτηση. Στη πραγματικότητα όμως αυτό που έγινε ήταν το φυσιολογικό, ακόμη κι αν η ιδέα ενός τίτλου εκτός γηπέδων δεν είναι ότι καλύτερο.

Ο Παναθηναϊκός μέσω της διοίκησης του πέρασε εξ αρχής μια στάση που δεν επιθυμούσε την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος, Ήταν αντίθετος στη στέψη γιατί έρχεται σε κόντρα με τη φιλοσοφία του Συλλόγου και τα όσα διαφωνεί στα υπόλοιπα αθλήματα. Άλλωστε Α.Σ. Παναθηναϊκός και ΚΑΕ έχουν την ίδια διοικητική ηγεσία, με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο να είναι ξεκάθαρος για την παύλα στις διοργανώσεις. Στο μπάσκετ υπήρχε και λόγος παραπάνω γιατί είναι το 3ο άθλημα στη λίστα με τα πιο επικίνδυνα σπορ για τον ιό. Αυτή η στάση του τριφυλλιού είναι απολύτως σεβαστή, όμως οι αποφάσεις παίρνονται συλλογικά και δεν γίνεται να είναι διαφορετικές.

Στα υπόλοιπα αθλήματα στη χώρα μας οι τίτλοι δίνονται στις ομάδες που προπορεύονται , αυτό έγινε στο χαντμπολ, στο βόλεϊ γυναικών και στα υπόλοιπα σπορ. Αυτό έγινε και σε όλες τις κατηγορίες του ποδοσφαίρου πλην της Σούπερ Λίγκας, όπου για ευνόητους λόγους (κυρίως οικονομικούς) πρέπει να τελειώσει.

Το ίδιο πράγμα έχει συμβεί ήδη σε περισσότερες από δέκα χώρες στις λίγκες του μπάσκετ και να είστε βέβαιοι ότι θα ακολουθήσουν κι άλλες, οι οποίες εξαντλούν τα τελευταία περιθώρια. Ακόμη και οι Ισπανοί που έχουν μακράν το καλύτερο πρωτάθλημα της Ευρώπης , αλλά και την τεχνογνωσία να το διοργανώσουν σε μορφή Final 8 όπως κάνουν με επιτυχία το κύπελλο, αντιμετωπίζουν την άρνηση των περισσότερων παικτών, που δεν βρίσκουν κανέναν ουσιαστικό λόγο να ολοκληρώσουν τη σεζόν.

Οι βασικοί λόγοι πλην του ιού είναι ξεκάθαροι. Τα παγωμένα άδεια γήπεδα, οι τραυματισμοί μετά τη τεράστια για τα δεδομένα των παικτών διακοπή και βέβαια συνολικά η χαρά του παιχνιδιού. Οι εφτά θλάσεις στην πρώτη αγωνιστική της Μπουντεσλίγκα και οι αγώνες που μοιάζουν φιλικά προετοιμασίας αποδεικνύουν του λόγου το αληθές.

Για όλα αυτά ο Παναθηναϊκός έπρεπε να στεφθεί πρωταθλητής γιατί στη κανονική περίοδο ήταν αυτός που οδηγούσε στον βαθμολογικό πίνακα. Είναι δικαίωμα του καθενός αν θα το χαρεί η όχι, αλλά σύμφωνα με τις αποφάσεις έγινε το σωστό.

Υ.Γ. Κανείς δεν μπορεί να πει κουβέντα στην ΑΕΚ για την απόφασή της να είναι η μοναδική ομάδα που δεν ψήφισε, εδώ ο Παναθηναϊκός έριξε λευκό και δεν ήθελε ο ίδιος το πρωτάθλημα. Όμως η όλη κουβέντα που προκύπτει από το περιβάλλον των κιτρινόμαυρων (σ.σ. για όσους δεν γνωρίζουν επέμεναν για ολοκλήρωση του πρωταθλήματος με αγώνες νοκ άουτ σε Final-8) δεν μοιάζει να είχε ως γνώμονα το καλό του αθλήματος, αλλά τη λογική να εκμεταλλευτούμε τη συγκυρία…

Δε γίνεται πέρσι να τα βάζεις με τον Ολυμπιακό γιατί ψήφιζε μόνος του κόντρα σε όλους και μετά από έναν χρόνο να κάνεις το ίδιο και μάλιστα για θέμα που σχετίζεται με την υγεία. Αυτό που εύκολα καταλαβαίνει κανείς είναι ότι οι κιτρινόμαυροι είχαν τη πεποίθηση ότι μπορούν σε έναν αγώνα να νικήσουν τον Παναθηναϊκό, που δεδομένα αν επιστρέφαμε τώρα στη δράση θα είχε θέματα. Η πραγματικότητα είναι ότι και με τον Καλάθη «φευγάτο» και σε ένα ματς και σε πέντε ματς, πάλι ο Παναθηναϊκός θα ήταν το απόλυτο φαβορί.

Κι όλα αυτά τη στιγμή που η ΑΕΚ στο χάντμπολ αρνήθηκε τη πρόταση να κριθεί ο τίτλος σε ένα ματς- τελικό με τον Ολυμπιακό, γιατί όπως ισχυρίστηκε αυτή είχε το πλεονέκτημα της έδρας και έπρεπε να έχει αβαντάζ. Και είχε απόλυτο δίκιο. Όμως ήταν άλλο άθλημα…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x